Κατσουράνης και Δέλλας στους NY Times για τους μόνιμους πρωταθλητές!

Κατσουράνης και Δέλλας στους NY Times για τους μόνιμους πρωταθλητές!

Κατσουράνης και Δέλλας στους NY Times για τους μόνιμους πρωταθλητές!

Οι NY Times γράφουν για τους μόνιμες πρωταθλητές στην Ευρώπη, τονίζουν πως το φαινόμενο μεγαλώνει στις μεγάλες Λίγκες, με τους Κατσουράνη, Δέλλα να σχολιάζουν την κατάσταση. 

Ολυμπιακός, Βασιλεία, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ΜΠΑΤΕ αποτελούν τους μόνιμους πρωταθλητές στις χώρες τους, ενώ Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν δημιουργούν δυναστείες! Οι ΝY Times ταξίδεψαν στην Ευρώπη συνομίλησαν με ανθρώπους του ποδοσφαίρου για το... φαινόμενο και γράφουν μεταξύ άλλων για τις συνέπειες!

«Ο φόβος - ειδικά για την UEFA - είναι ότι καθώς αυτά τα μικρότερα πρωταθλήματα έχουν αρχίσει πρόσφατα να δείχνουν σημάδια ανταγωνιστικής ζωής, τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης αρχίζουν να πηγαίνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στην Ιταλία, η Γιουβέντους έχει κερδίσει τα τελευταία έξι πρωταθλήματα. Η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται σε πορεία έκτου διαδοχικού πρωταθλήματος στη Bundesliga. Η Παρί Σεν Ζερμέν ελπίζει να δημιουργήσει μια παρόμοια δυναστεία στη Γαλλία. Η κάθε μια ομάδα ενισχύεται, η υπεροχή της ενισχυμένη από την... υπόσχεση του Champions League.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την «21st Club», μια συμβουλευτική εταιρεία για την ανάλυση των ποδοσφαιρικών αγώνων, ο αριθμός των πόντων ανά αγώνα που κέρδισαν οι πρωταθλητές στα τέσσερα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης - Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία – αυξήθηκε σταθερά τα τελευταία χρόνια, σημάδι της μεταστατικής κυριαρχίας.

Στην Bundesliga, για παράδειγμα, ο πρωταθλητής κέρδισε 2,13 πόντους ανά αγώνα μεταξύ 2005 και 2008. Τις τελευταίες τρεις σεζόν, η Μπάγερν έχει πάρει 2,49. Το μοτίβο είναι το ίδιο στην Premier League, τη Serie A και τη La Liga. Ξέρουν πλέον πως η παντοκρατορία οδηγεί σε συρρίκνωση του ενδιαφέροντος και η δυναστεία, που διαρκεί για μια δεκαετία ή και περισσότερο προκαλεί αιμορραγία στο πρωτάθλημα» τονίζουν οι NY Times, με τον Κώστα Κατσουράνη να αναφέρει σε σχόλιό του «Δεν είναι καλό για καμία λίγκα στον κόσμο, όταν μια ομάδα κερδίζει συνεχώς».

Το άρθρο συνεχίζει: «Την τελευταία πενταετία ο Ολυμπιακός έχει βάλει στα ταμεία του περισσότερα από 125 εκατ. δολάρια από τις εμφανίσεις του στο Champions League. H Bασιλεία άγγιξε τα 68 εκατ., η ΜΠΑΤΕ 50 εκατ. και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ 55! Σύμφωνα με τα πρότυπα της Premier League, της Bundesliga και της La Liga, αυτά δεν είναι τεράστια ποσά, αλλά στη Λευκορωσία, την Κροατία, την Ελλάδα και την Ελβετία, είναι μια περιουσία. Οικονομικά, δεν υπάρχει άλλη εγχώρια ομάδα που μπορεί να ελπίζει να τους ανταγωνιστεί και ως εκ τούτου, λίγοι μπορούν να τους αντιμετωπίσουν στο γήπεδο. «Είναι ένα τεράστιο ξεκίνημα», δήλωσε ο Τραϊανός Δέλλας και συμπληρώνει «Αντίθετα, είναι ένα βουνό που πρέπει να ανέβει κάθε άλλη ομάδα»

Best of internet