Ογκμποε: «Δεν περίμενα πως από τον ΟΦΗ θα βρεθώ στη Χάμιλτον»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ογκμποε: «Δεν περίμενα πως από τον ΟΦΗ θα βρεθώ στη Χάμιλτον»

bet365

Ο Μάριος Όγκμποε μιλάει στο gazzetta.gr για τις πρώτες μέρες του στη Χάμιλτον των τεσσάρων Ελλήνων παικτών. Η συμβουλή του προπονητή Κάνινγκ, το ντεμπούτο στην Premier Σκωτίας, η καριέρα στον ΟΦΗ και ο θαυμασμός για τον Λουίς Σουάρες.

Χάντερσφιλντ - Λίβερπουλ Με ειδική προσφορά*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Εάν υπάρχει ένας σύλλογος που έχει αγκαλιάσει τους Έλληνες ποδοσφαιριστές τότε αυτός δεν είναι άλλος από την Χάμιλτον. Οι «Ακαδημαϊκοί» διαθέτουν στο ρόστερ τους τέσσερις Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ εάν αναλογιστεί κανείς πως στον σύλλογο ανήκει και ο Άλεξ Γκόγκιτς (σ.σ.: γιος του Σίνισα Γκόγκιτς), ενώ την ίδια στιγμή εμπιστεύονται μόλις δύο 'Αγγλους ποδοσφαιριστές!

Μετά τους Γιάννη Σκόνδρα, Γιώργο Σαρρή και Χρυσοβαλάντη Κοζορώνη, οι Σκωτσέζοι ενέταξαν στο δυναμικό τους έναν ακόμη Έλληνα. Πρόκειται για τον Μάριο Όγκμποε (από Νιγηριανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα), ο οποίος με το «καλημέρα» πήρε το «βάπτισμα του πυρός» παίζοντας βασικός στην αναμέτρηση με την Χαρτς.

Ο 23χρονος φορ, ο οποίος ανακοινώθηκε πριν από μια εβδομάδα από τους «Ακαδημαϊκούς», ξεκίνησε από τα... αλώνια της Δ΄ Εθνικής παίζοντας στη Ν. Ιωνία, την σεζόν 2015/16 αγωνίστηκε με τον Φωστήρα στη Γ΄ Εθνική, ενώ η ποδοσφαιρική ανέλιξη του συνεχίστηκε πέρυσι με τον ΟΦΗ στη Football League.

Ο Μάριος Όγκμποε, όπως αποκαλύπτει στο gazzetta.gr, βρισκόταν στα ραντάρ της σκωτσέζικης Χάμιλτον από το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο προτίμησε να ξεκινήσει την σεζόν στον ΟΦΗ. Οι «ακαδημαϊκοί» επέμειναν και μέσω του ατζέντη του Βασίλη Τοπίδη, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος της εμπιστοσύνης του προέδρου της σκωτσέζικη ομάδας Ρόνι ΜακΝτόναλντ, πραγματοποίησε το μεγάλα άλμα στο εξωτερικό.

Ο Όγκμποε μίλησε στο gazzetta.gr για το τη νέα μεγάλη πρόκληση της καριέρας του...

Είναι η πρώτη φορά πως αγωνίζεσαι εκτός Ελλάδας. Πως είναι οι πρώτες μέρες στη Σκωτία και τι σου έχει κάνει περισσότερο εντύπωση;

«Προσαρμόστηκα γρήγορα και με βοήθησαν σε αυτό και τα άλλα παιδιά. Με είδε ο προπονητής μέσα από τις προπονήσεις και με εμπιστεύτηκε αποφασίζοντας να με ξεκινήσει βασικό στο παιχνίδι με την Χαρτς.

Είναι μεγάλη διαφορά. Αυτά που βλέπω εδώ δεν έχουν καμιά σχέση με την Football League στην Ελλάδα. Είναι πολύ πιο δυνατό εδώ το πρωτάθλημα. Με βοήθησαν και οι Έλληνες που βρίσκονται εδώ να μπω στο κλίμα. Ήμουν λίγες μέρες στην ομάδα προτού κάνω το ντεμπούτο μου ως βασικός».

Περίμενες πως σε τόσο σύντομο διάστημα θα βρισκόσουν από την Football League στην Premier Σκωτίας;

«Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα αυτό το άλμα. Όπως είχα πει ήθελα να ανέβει ο ΟΦΗ στη Super League. Είχα προτάσεις από ομάδες της Super League, αλλά για το δικό μου καλό αποφάσισα να συνεχίσω στην Χάμιλτον».

Ποιος είναι ο προσωπικός στόχος σου μετά την μεταπήδηση σου στην Χάμιλτον;

«Δεν βιάζομαι. Πηγαίνω βήμα-βήμα. Με υπομονή, σιγά-σιγά θέλω να πάω καλά και αν μπορέσω να κατακτήσω περισσότερους στόχους και να ανέβω πιο ψηλά. Θέληση και σκληρή δουλειά χρειάζεται. Είμαι αποφασισμένος να παλέψω γι' αυτό».

Ποια θέση σου ταιριάζει περισσότερο;

«Η θέση μου είναι σέντερ φορ. Λόγω σωματοδομής αυτή είναι η θέση που μου ταιριάζει. Βέβαια έπαιζα και από τα πλάγια. Όταν έλεγα στους προπονητές πως μπορώ να αγωνιστώ από τα δεξιά ή τα αριστερά με χρησιμοποιούσαν εκεί, αλλά όπως προείπα η φυσική μου θέση είναι σέντερ φορ και εκεί με υπολογίζουν στην Χάμιλτον».

Θεωρείς πως η παρουσία σου στον ΟΦΗ βοήθησε στο να εξελιχθείς ακόμη περισσότερο;

«Στον ΟΦΗ έμεινα για 1,5 χρόνο. Εκεί η θητεία μου με βοήθησε πολύ στο να εξελιχθώ ως ποδοσφαιριστής και ευχαριστώ πολύ τον σύλλογο για αυτό.

Τα πράγματα ήρθαν έτσι όμως που έπρεπε να κοιτάξω και εγώ το καλό μου. Η Χάμιλτον με ήθελε και το περασμένο καλοκαίρι. Εμπιστεύονται οι άνθρωποι του συλλόγου τον μάνατζερ μου. Με είχαν δει και με ήθελαν, όμως εγώ προτίμησα να μείνω στην ομάδα για να παλέψουμε για την άνοδο στην Super League. Τρέφω πολύ καλά συναισθήματα για τον ΟΦΗ».

Η παρουσία των Ελλήνων συμπαικτών σου πόσο σημαντική είναι σε αυτό το σημείο της καριέρας σου;

«Μπορεί να είμαι λίγο καιρό εδώ και θεωρώ πως έχω ήδη προσαρμοστεί χάρη στους Έλληνες συμπαίκτες μου. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνω εκτός Ελλάδας. Η μητέρα μου είναι Ελληνίδα. Δεν μιλώ αγγλικά και καταλαβαίνεις τις δυσκολίες που υπάρχουν. Για παράδειγμα στους λογαριασμούς στην τράπεζα, με το σπίτι.

Ακόμη και στην επικοινωνία με τον προπονητή. Μου έλεγε κάποια πράγματα στο γήπεδο, μου έδινε οδηγίες και χάρη στους συμπαίκτες μου μπόρεσα να ανταποκριθώ».

Πως είναι οι συνθήκες στην Χάμιλτον; Πως θα περιέγραφες τη νέα ομάδα σου;

«Οι συνθήκες στην Χάμιλτον είναι άριστες. Ο σύλλογος διαθέτει εστιατόριο, όπου παίρνουμε το πρωϊνό μας προτού που προπονηθούμε, αλλά και τα γεύματα μας μετά. Επίσης υπάρχει ειδικός χώρος για αποκατάσταση. Είναι όλα οργανωμένα. Πρόκειται για έναν σύλλογο που λειτουργεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα και βρίσκεται κοντά στους ποδοσφαιριστές.

Τα πάντα λειτουργούν στην εντέλεια και δίνεται βαρύτητα σε κάθε λεπτομέρεια. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία εδώ για τους ποδοσφαιριστές, αφού μας τα παρέχουν όλα. Τα ξεχνάς όλα και είσαι 100% επαγγελματίας. Δύο ώρες πριν την προπόνηση έρχομαι εδώ και παίρνω το πρωινό μου προτού κάνουμε προθέρμανση πριν από την προπόνηση. Έχω τρομερή όρεξη εδώ. Απολαμβάνω κάθε προπόνηση. Εδώ τα ξεχνάς όλα.

Στην Ελλάδα αναρωτιόμασταν εάν θα πληρωθούμε και αν θα διεξαχθεί το επόμενο ματς. Πως να συγκεντρωθείς. Εδώ βρίσκεσαι στους ρυθμούς της ομάδας. Σκέψου, έγινε αγώνας δρόμου για να παίξω, αφού με η φανέλα μου τυπώθηκε δύο ώρες πριν από τον αγώνα».

Τι σε έχει συμβουλεύσει ο προπονητής σου, Μάρτιν Κάνινγκ;

«Ο κόουτς με εμπιστεύεται πολύ. Δείχνει ικανοποιημένος από αυτά που βλέπει από μένα στις προπονήσεις γι' αυτό και με ξεκίνησε στο ματς με την Χαρτς. Είναι πολύ απαιτητικός και έτσι πρέπει. Ζητάει πίεση 100%, θέλει δύναμη και συνεχές τρέξιμο. Χρειάζονται πνευμόνια και ψυχή εδώ».

Ποιον παίκτη από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θαυμάζεις;

«Ο Λουίς Σουάρες είναι ο παίκτης που θαυμάζω περισσότερο. Είναι εξαιρετικές οι κινήσεις του στη μεγάλη περιοχή. Πρόκειται για έναν εκπληκτικό φορ αν και το στιλ μου είναι διαφορετικό. Λόγω σωματοδομής μοιάζω περισσότερο με τον Λουκάκου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα