«Πάντα ενδιαφέρομαι για Έλληνες παίκτες, γιατί δεν ήρθε ο Δέλλας στη Ρετζιάνα»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Πάντα ενδιαφέρομαι για Έλληνες παίκτες, γιατί δεν ήρθε ο Δέλλας στη Ρετζιάνα»

bet365

Ο Ελληνοαμερικανός εκτελεστικός διευθυντής της Ρετζιάνα, Τεντ Φιλιππάκος μιλάει στο gazzetta.gr για το πρότζεκτ που έχει αναλάβει στην ιταλική ομάδα, τη συνεργασία του με τον θρύλο του baseball Μάικ Πιάτσα, ενώ εξηγεί τι συνέβη και χάλασε η συμφωνία με τον Τραϊανό Δέλλα.

Ο Τεντ Φιλιππάκος θεωρείται ως άνθρωπος των επικινδύνων αποστολών. Πρόκειται για έναν τεχνοκράτη του ποδοσφαίρου, ορμώμενο από τη Νέα Υόρκη. Πολυπράγμων, φιλόδοξος με ξεκάθαρο πλάνο, ο Ελληνοαμερικανός παράγοντας, ο οποίος συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, έφερε σε πέρας την περυσινή αποστολή του στην Βενέτσια που αναζητούσε την χαμένη αίγλη της συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο της στην Serie B.

Ο Φιλιππάκος παρέμεινε στην Ιταλία, αλλά άλλαξε στέγη αναλαμβάνοντας χρέη εκτελεστικού διευθυντή σε μια άλλη πρώην κραταιά δύναμη του ιταλικού ποδοσφαίρου, την Ρετζιάνα.

Το πρότζεκτ αν βρίσκεται στα μισά της φετινής σεζόν βαδίσει στον σωστό δρόμο αφού η ιταλική ομάδα από τον αρχικό εκτροχιασμό της και το κλίμα διάλυσης που εμφάνιζε βρίσκεται πλέον σε τροχιά πλέι-οφ ανόδου.

Ο Τεντ Φιλιππάκος μίλησε στο gazzetta.gr για το νέο εγχείρημα του στη Ρετζιάνα, το πλάνο που έχει εκπονήσει, τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που βρίσκονται πάντα στο μυαλό του, ενώ εξήγησε τι συνέβη με τον Τραϊανό Δέλλα που έφτασε μια ανάσα από την ιταλική ομάδα τον περασμένο Οκτώβριο!

- Ποιο ήταν το κίνητρο για να αναλάβει τον ρόλο του Εκτελεστικού Διευθυντή στη Ρετζιάνα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τον σύλλογο;

«Πράγματι ο σύλλογος πέρασε από δύσκολες καταστάσεις. Η σεζόν φάνηκε να χάνεται. Δεν υπήρχε αυτοπεποίθηση, ενώ υπήρχε πρόβλημα στην καθοδήγηση της ομάδας.

Στην ουσία για μένα αυτές είναι συναρπαστικές συνθήκες, καθώς θέλω να χτίσω και να δημιουργήσω πράγματα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση διαπίστωσα πως υπάρχει δυνατότητες στη Ρετζιάνα. Δεν πίστεψα πως η σεζόν χάθηκε και άντλησα αυτοπεποίθηση από την περυσινή μου εμπειρία όπου ανεβήκαμε με την Βενέτσια στη Serie B.

Δεν αφορά αυτή η άποψη μόνο την τρέχουσα σεζόν, αλλά και το μέλλον αφού πρόκειται για μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, με μια φανταστική πόλη με παθιασμένη υποστήριξη. Πιστεύω μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα εδώ.

Σε ότι αφορά τις αλλαγές, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να συμβουλεύσω την ιδιοκτησία της ομάδας να απομακρύνει τον προπονητή, κάτι που συνέβη όταν ήμουν απλά σύμβουλος στον σύλλογο. Ήταν μια σημαντική αλλαγή από τακτικής άποψης για την Ρετζιάνα. Από τότε που ήρθα στον σύλλογο η πιο σημαντική αλλαγή ήταν στην κουλτούρα της ομάδας.

Υπάρχει μια ανανέωση στον επαγγελματικό, την αυτοπεποίθηση και τις φιλοδοξείς. Είναι κάτι που έπρεπε να γίνει πολύ γρήγορα και απαιτούσε μεγάλη αφοσίωση».

Είσαι ικανοποιημένος από την συνεργασία σου με τον ιδιοκτήτη Μάικ Πιάτσα;

«Έχω εξαιρετική σχέση με τον Μάικ και την σύζυγο του Αλίσια. Για μένα είναι ζωτικής σημασία να έχω ελευθερία κινήσεων στη δουλειά μου, αλλά και να νιώθω πως με εμπιστεύεται ο ιδιοκτήτης κάτι που συμβαίνει εδώ.

Επίσης ο Μάικ, ως πρώην αθλητής είναι ένα μοναδικό κεφάλαιο.

Αν και προέρχεται από άλλο άθλημα (σ.σ.: baseball) κατανοεί τη νοοτροπία των παικτών, αλλά και τις λεπτομέρειες που κάνουν μια ομάδα νικήτρια. Οι παίκτες μας τον σέβονται και τον θαυμάζουν. Η παρουσία του είναι πολύ σημαντική για εμάς».

Έχεις υπογράψει συμβόλαιο για μια σεζόν. Ποια είναι τα πλάνα και το όραμα σου για την Ρετζιάνα;

«Ο στόχος είναι να προβιβαστούμε στη Serie B. Όταν έφτασα στην ομάδα πριν από δύο μήνες βρισκόμασταν στην 15η θέση μόλις έναν βαθμός πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Πλέον ισοβαθμούμε στην 4η θέση έχοντας 9 βαθμούς διαφορά σε σχέση με τον πρωτοπόρο.

Βρισκόμαστε σε καλό μομέντουμ και θεωρώ εφικτή την άνοδο. Η Serie Β αλλάζει τα οικονομικά μιας ομάδας λόγω του τηλεοπτικού συμβολαίου. Θεωρώ πως η Ρετζιάνα μπορεί να επιστρέψει στη Serie A σε περίπου 3-4 χρόνια εάν ανέβει στη Serie B. Προσωπικά συμφώνησα να μείνω εδώ μέχρι το τέλος της σεζόν. Εάν η ιδιοκτησία της ομάδας παραμείνει αφοσιωμένη στο πρότζεκτ που υπάρχει είμαι ανοικτός στο να συνεχίσω. Μου αρέσει η δουλειά μου εδώ και απολαμβάνω την Ρέτζιο Εμίλια».

Τον Οκτώβριο ο Τραϊανός Δέλλας ήταν πολύ κοντά στο να αναλάβει την Ρετζιάνα. Τι πήγε στραβά και χάλασε η συμφωνία;

«Φαίνεται πως υπήρξε κακή επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Έτσι, όταν ο Τραϊανός έφτασε στη Ρέτζιο Εμίλια αποδείχθηκε πως δεν ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με την διοίκηση σε ότι αφορά το συμβόλαιο του. Εκείνες τις μέρες βρισκόμουν στην Αθήνα και διαπραγματευόμουν την μετακίνηση μου στη Ρετζιάνα. Είμαι βέβαιος πως εάν βρισκόμουν στη Ρέτζιο Εμίλια δεν θα είχε συμβεί αυτό. Έχουν αλλάξει όμως πολλά από τότε. Το προπονητικό μας επιτελείο κάνει καλή δουλειά».

Υπάρχουν Έλληνες ποδοσφαιριστές στα ραντάρ της Ρετζιάνα;

«Πάντα ενδιαφέρομαι για την ελληνική αγορά. Νομίζω πως υπάρχουν ευκαιρίες για ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να ταιριάξουν στο ιταλικό στιλ ποδοσφαίρου και μπορούν συχνά να αποκτηθούν σε καλή τιμή».

Είσαι Ελληνοαμερικανός. Δεν βλέπουμε συχνά Έλληνες παράγοντες να εργάζονται στην Ευρώπη και ειδικά στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Αισθάνεσαι περηφάνια που κατά κάποιο τρόπο εκπροσωπείς και την Ελλάδα στο εξωτερικό;

«Ασφαλώς. Η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο με ενοχλεί. Χρειάζεται μεταρρυθμίσεις (και θα ήθελα να πάρω μέρος σε αυτή τη διαδικασία μια μέρα).

Λόγω αυτού του γεγονότος δεν τρέφουν πολύ σεβασμό για μας στο εξωτερικό Ελπίζω πως αυτό θα αλλάξει.

Eίμαι εν μέρει προϊόν του ελληνικού ποδοσφαίρου και νιώθω περήφανος που το εκπροσωπώ όσο καλύτερα μπορώ. Ελπίζω πως μπορώ να είμαι ένα θετικό σύμβολο για του ανθρώπους τοθ ελληνικού ποδοσφαίρου που επιδιώκουν να δουλέψουν στο εξωτερικό».

 

Τελευταία Νέα