Νίνης: «Είμαι σοκαρισμένος όπως μου φέρθηκαν, με άγγιξαν οι ελληνικές σημαίες»

Νίνης: «Είμαι σοκαρισμένος όπως μου φέρθηκαν, με άγγιξαν οι ελληνικές σημαίες»

bet365

Ο Σωτήρης Νίνης μίλησε στο Ισραήλ για τη λεκτική επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Πέταχ Τίκβα και ευχαρίστησε τους οπαδούς της ομάδας για την υποστήριξη προς το πρόσωπό του με τις ελληνικές σημαίες.

Παίξε νόμιμα στο Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα και η Sportingbet.gr σε ανταμείβει*, ακόμα κι αν χάσεις! (21+). *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μίλησε για πρώτη φορά στους Ισραηλινούς μετά το θερμό επεισόδιο που είχε με τον πρόεδρο της Πέταχ Τίκβα, Αβί Λουζόν, ο οποίος τον έδιωξε από την ομάδα, βρίζοντας τον μπροστά σε όλους.

Ο Νίνης εμφανίστηκε σοκαρισμένος από ό,τι συνέβη, ευχαριστώντας παράλληλα τους οπαδούς της ισραηλινής ομάδας, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό του σηκώνοντας ελληνικές σημαίες στο γήπεδο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίνης στο Ισράηλ:

Για το περιστατικό με τον πρόεδρο της Πέταχ Τίκβα: «Στο τέλος του παιχνιδιού πήγα να συγχαρώ τους συμπαίκτες μου. Ο Αβί Λουζόν άρχισε να φωνάζει μπροστά στο πρόσωπό μου ότι δεν θα με αφήσει να ξαναπαίξω γι' αυτή την ομάδα και ότι πρέπει να φύγω από το Ισραήλ και να γυρίσω σπίτι μου. Φώναζε μπροστά σε όλους, το τεχνικό επιτελείο, τους εργαζόμενους του γηπέδου, τη διοίκηση, τους δημοσιογράφους. Με έκανε να αισθανθώ άσχημα και ντράπηκα για τη συμπεριφορά του. Του είπα ότι θα έπρεπε να με σεβαστεί, όπως εγώ σέβομαι όλους εδώ, και να με αφήσει να ολοκληρώσω το συμβόλαιό μου μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Σίνο Ζουάρετζ (ένας από τους ανθρώπους που τρέχουν τον σύλλογο μαζί με τον Λουζόν) μπήκε ανάμεσά μας και προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον απομακρύνει. Μου ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του και ότι δεν το αξίζω αυτό».

Για τα κλάματα που έβαλε: «Με έκανε να αισθανθώ πολύ άσχημα, πραγματικά πολύ άσχημα. Όπου κι αν έπαιξα δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Ποτέ δεν ένιωσα να μην με σέβονται έτσι. Δεν είναι αυτή συμπεριφορά ενός ανθρώπου που ήταν πρόεδρος της Ισραηλινής Ομοσπονδίας. Δεν είναι δικό μου λάθος που ο προπονητής έχει προσωπικά θέματα μαζί μου».

Για το πρόβλημα που έχει με τον προπονητή Σάρον Μίμερ: «Από τότε που ήρθε στην ομάδα με πέταξε εκτός. Έχει προσωπικό πρόβλημα μαζί μου. Αν τον ρωτήσετε ξανά, θα προσπαθήσει να βρει δικαιολογίες ότι ίσως δεν είμαι αρκετά καλός στις προπονήσεις, ότι ίσως δεν προσπαθώ, αλλά τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια. Όποιος έρχεται και με βλέπει στις προπονήσεις βλέπει τι γίνεται. Ακόμα και αν ήμουν ο χειρότερος στην προπόνηση, ήμουν ο μοναδικός παίκτης που δεν πήρα ούτε μια ευκαιρία. Όλοι οι άλλοι πήραν. Δεν έχει να κάνει με τις ικανότητές μου. Απλά με αγνοεί, ενώ όλοι οι συμπαίκτες μου με αγαπάνε και με υποστηρίζουν. Τους είμαι ευγνώμων. Ξέρουν τι συμβαίνει στον σύλλογο και είναι σημαντικό ότι έχω την υποστήριξή τους. Ο προπονητής έχει κόμπλεξ με μένα. Δεν του αρέσω και όλοι το γνωρίζουν. Χρειάζεται να υπερασπιστώ τον εαυτό μου γιατί ο σύλλογος βγάζει όλα τα δυσάρεστα εναντίον μου».

Για τους οπαδούς της ομάδας που τον υποστήριξαν με ελληνικές σημαίες: «Μου προξένησε έκπληξη και εκτιμώ τα πάντα που έκαναν για μένα. Η κίνηση με τις ελληνικές σημαίες με άγγιξε. Με έκανε να αισθανθώ χαρά, είναι τιμή για μένα. Έπαιξα σε πολύ μεγάλους συλλόγους και είχα ωραίες στιγμές στην καριέρα μου, αλλά αυτό που κάνανε για μένα σε αυτό το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά. Δεν μπορείς να πεις ψέματα στον κόσμο. Μπορούν να τα δουν όλα. Κάποιος μπορεί να πει ψέματα για ένα-δυο εβδομάδες αλλά στο τέλος έχουν τη δική τους άποψη».

Για το πως οδηγήθηκαν εκεί τα πράγματα: «Ο Λουζόν με έφερε εδώ. Έκανα προπονήσεις για μια εβδομάδα και τον ρώτησα αν με ήθελε να με κρατήσει γιατί δεν ήθελα να έρθω εδώ και να μην παίζω. Μου είπε ότι με θέλανε πολύ και ότι ήμουν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Στην αρχή έπαιζα και σε όλα τα ματς ήμουν ο καλύτερος, κάτι που μπορεί να σας το επιβεβαιώσουν και οι παίκτες. Αλλά ο προπονητής δεν με ήθελε. Ήδη έχω παίξει στην αρχή της σεζόν στο Βέλγιο, συνεπώς δεν μπορώ να μετακινηθώ σε τρίτη ομάδα τη φετινή σεζόν. Το ξέρανε από την αρχή, οπότε ζήτησα διευκρινίσεις για να βεβαιωθώ ότι με υπολόγιζαν καθώς δεν μπορούσα να πάω σε άλλη ομάδα μέσα στη σεζόν. Τώρα θέλουν να εξαφανιστώ και να πάρω την αποζημίωση, αλλά δεν είναι δυνατόν. Θέλω να παίξω και να τιμήσω το συμβόλαιό μου. Να με σεβαστούν ως επαγγελματία. Από τη στιγμή που υπάρχει συμβόλαιο πρέπει να το σεβαστούν. Ήξερα πως (σ.σ.: ο Λουζόν) ήταν ο πρόεδρος της Ισραηλινής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Με ήθελε στην Πέταχ Τίκβα. Πριν έρθω είχα μιλήσει και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και μου είχε πει ότι τον ήξερε. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτός ο άνθρωπος θα συμπεριφερόταν με αυτόν τον τρόπο σε μένα. Ήταν κάτι που με σόκαρε».

Για το τι πήγε στραβά μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό: «Πέρασα από διάφορους συλλόγους. Δεν ήταν θέμα ταλέντου. Κάποιες φορές έπαιξα αρκετά καλά. Στην Ιταλία το στυλ ποδοσφαίρου ήταν διαφορετικό. Σαν νέος ήθελα να βελτιώνομαι, αλλά κανείς δεν φανταζόταν ότι η Πάρμα θα κατέρρεε. Μετά γύρισα στον ΠΑΟΚ, όπου ήταν μια περίεργη κατάσταση, όπως με την Μακάμπι Χάιφα τώρα. Συνεπώς πήγα πίσω στον Παναθηναϊκό, έπαιξα καλά εκείνη τη σεζόν, αλλά μετά ήρθε ένας νέος προπονητής που άλλαξε όλη την ομάδα. Πήγα στο Βέλγιο, ήμουν καλά, αλλά υπήρχαν προβλήματα με το συμβόλαιο και χρειάστηκε να υπογράψω στη Μαλίν. Δεν μου επέτρεψαν να παίξω μετά την επέμβαση και ήθελα απλά να πάω κάπου που θα έπαιρνα σίγουρα λεπτά συμμετοχής και να επιστρέψω στο ανώτατο επίπεδο. Εδώ μου υποσχέθηκαν ότι θα έπαιζα αρκετά, αλλά η συμπεριφορά τους ήταν εντελώς διαφορετική».

Για την επόμενη μέρα: «Θέλω να γυρίσω στην Ευρώπη, να βελτιωθώ. Έχω όνειρα. Θέλω να επιστρέψω στην Εθνική Ομάδα μια μέρα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα