Παπαγιαννόπουλος: «Είχαν ενδιαφερθεί κάποτε από την εθνική Ελλάδας αλλά δεν προχώρησε»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Παπαγιαννόπουλος: «Είχαν ενδιαφερθεί κάποτε από την εθνική Ελλάδας αλλά δεν προχώρησε»

bet365

Ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος της Έστερσουντ λίγο πριν το ντεμπούτο του με την εθνική Σουηδίας μιλάει για την τρελή πορεία της σουηδικής ομάδας, την Άρσεναλ, αλλά και την εθνική Ελλάδας.

Ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος ζει το δικό του ποδοσφαιρικό παραμύθι, αφού μετά την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ κατάφερε με την Έστερσουντ να γράψει ιστορία.

Πριν 6 χρόνια ο σουηδικός σύλλογος αγωνιζόταν στην 4η κατηγορία της Σουηδίας και φέτος στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο απέκλεισε τη Γαλατάσαράι, τον ΠΑΟΚ, έπαιξε στους ομίλους του Europa League και προκρίθηκε στους «32», όπου θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ!

Ο Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος αποτελεί βασικό γρανάζι της Έστερσουντ επιβραβεύθηκε για τις εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Γιάνε Άντερσον να τον καλεί στην εθνική Σουηδίας.

Ο 27χρονος στόπερ μίλησε για τη νέα πρόκληση της Έστερσουντ απέναντι στους «κανονιέρηδες» αλλά και την εθνική Σουηδίας.

«Ξέρουμε τι μπορούμε να πετύχουμε και δεν φοβόμαστε την Άρσεναλ. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες, αλλά παίζουμε 11 εναντίον 11 στο ποδόσφαιρο.

Πριν από τον ματς με την Χέρτα, ο προπονητής μας Γκράχαμ Πότερ μας έδειξε ένα βίντεο με όσα έχουμε πετύχει κατά την διάρκεια της χρονιάς. Είμαστε περήφανοι για την δουλειά μας. Κατακτήσαμε το Κύπελλο Σουηδίας και προκριθήκαμε στην Ευρώπη. Μόνο όταν ολοκληρώσουμε την καριέρα μας θα καταλάβουμε τι πετύχαμε».

Ο Παπαγιαννόπουλος αποκάλυψε πως υπήρχε ενδιαφέρον και από την ΕΠΟ για να αγωνιστεί στην Εθνική, αλλά έμεινε στα χαρτιά...

«Οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές εκπροσωπούν τις εθνικές ομάδες των χωρών τους. Είμαι περήφανος που κλήθηκα. Τώρα εξαρτάται από μένα να δείξω τον καλύτερο εαυτό μου. Υπήρχε ενδιαφέρον από την Ελλάδα στο παρελθόν, αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο. Πλέον συγκεντρώνομαι στις υποχρεώσεις μου με την εθνική Σουηδίας».

Ο ομογενής άσος σημειώνει πως βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

«Βρίσκομαι στην τέλεια ομάδα. Έχω αυτοπεποίθηση για την θέση μου στην ομάδα. Όλοι θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μεγάλους συλλόγους, αλλά δεν θέλω να το κάνω απλά για να γίνει. Θα πρέπει να υπάρχουν ο κατάλληλες προϋποθέσεις».

 

Τελευταία Νέα