Φερνάντο Σάντος, ένας μεγάλος ηγέτης!

Φερνάντο Σάντος, ένας μεγάλος ηγέτης!

bet365

Ποτέ άλλοτε η Πορτογαλία δεν είχε έναν προπονητή με τα ισχυρά χαρακτηριστικά του Φερνάντο Σάντος. Ισως γι αυτό άργησε τόσο για έναν μεγάλο τίτλο! Το «Foxsport» αναλύει έναν μεγάλο ηγέτη!

«Είπα ήδη στην οικογένειά μου πως θα επιστρέψω στην Πορτογαλία στις 11 Ιουλίου και θα γυρίσουμε πανηγυρικά» είχε τονίσει στις 11 Ιουνίου του 2016 ο Φερνάντο Σάντος και ο... λόγος του συμβόλαιο! Ο Πορτογάλος αποθεώθηκε από τον ποδοσφαιρικό πλανήτη για την κατάκτηση του Euro και το Foxsport γράφει για τον «Ηγέτη Σάντος» που κατάφερε να προετοιμάσει τους παίκτες του σωματικά και πνευματικά, ώστε να είναι έτοιμοι για τη μεγαλύτερη μάχη της ιστορίας τους

«Μερικές φορές δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας, αλλά είμαστε στους καλύτερους του πλανήτη» τόνιζε μετά το τέλος του τελικού ο Πορτογάλος, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της διοργάνωσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για πρωταθλήτρια ευρώπης η Πορτογαλία σάντος

Για το Foxsport, ο χαρακτήρας του Σάντος ήταν και το μεγάλο όπλο των Ιβήρων στο δρόμο για την κατάκτηση της Ευρώπης. Αλλωστε, επέδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και πίστη στην ομάδα, γεγονός που αντικατοπτρίστηκε στην αυτοπεποίθηση των παικτών. Μάλιστα, αναρωτιούνται πως η απουσία αυτών των χαρακτηριστικών έπαιξε ρόλο στις ομάδες του 2004 και του 2006 που δεν έφτασαν στην πηγή! Η πορεία της Πορτογαλίας για τον τίτλο δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, η κριτική των ΜΜΕ για την πορεία των ομίλων έντονη και στο «κάδρο» μπήκε ακόμα και ο Ρονάλντο για το χαμένο πέναλτι με την Αυστρία. Ηταν εκείνη η κρίσιμη στιγμή που ο Σάντος βγήκε μπροστά, είχε το θάρρος να στηρίξει την ομάδα, είχε πίστη, ισχυρό χαρακτηριστικό που απαιτείται για μια τόσο κρίσιμη στιγμή.

Αποτέλεσμα εικόνας για πρωταθλήτρια ευρώπης η Πορτογαλία σάντος

Η στάση του Πορτογάλου ενέπνευσε τους παίκτες, αισθάνονταν πως ο προπονητής τους πίστευε στις ικανότητές τους τόσο πολύ που δεν θα τους πρόδιδε ποτέ. Έτσι, αντί να φοβούνται να κάνουν λάθη, ένιωθαν αυτοπεποίθηση, αφού ήξεραν πως πίσω τους υπήρχε ένας ηγέτης με τόσο ισχυρή πίστη στην ομάδα και στις ικανότητές τους.

Βήμα – βήμα, με υπομονή, η Πορτογαλία περνούσε τα εμπόδια της Κροατίας και της Πολωνίας. Ο Σάντος είναι ο προπονητής που δεν υποτιμά ποτέ τον αντίπαλο. Πόσο μάλλον όταν βρέθηκε στα ημιτελικά με την Ουαλία. Ο 63χρονος τεχνικός δεν είδε ποτέ πιο μπροστά από αυτό το παιχνίδι, ο τελικός... αργούσε και το αποτέλεσμα ήταν ιδανικό. Η ομάδα του έκανε το τέλειο παιχνίδι και βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στην κορυφή της Ευρώπης. Οι Γάλλοι ήταν σίγουροι για τον τίτλο, ασκούσαν κριτική για το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του Σάντος για σχεδόν τρεις εβδομάδες. Είπαν ότι το ποδόσφαιρο της Πορτογαλίας ήταν φρικτό, ο Τύπος το χαρακτήρισε αηδιαστικό, αλλά το γεγονός αυτός ουδόλως απασχολούσε τον Ιβηρα προπονητή.

Αποτέλεσμα εικόνας για πρωταθλήτρια ευρώπης η Πορτογαλία

«Θέλω να συνεχίσουν να λένε το ίδιο πράγμα...» τόνιζε ατάραχος. Ηρεμος ήταν και όταν έχανε τον Κριστιάνο από χτύπημα του Παγιέ στον τελικό. Δεν πανικοβλήθηκε ούτε όταν είδε τους συμπατριώτες του να κρατούν το κεφάλι τους μετά την αποχώρηση του Ρονάλντο. Ο Σάντος δικαιώθηκε, η Πορτογαλία κέρδισε τον πρώτο μεγάλο τίτλο της!

Ενας μεγάλος ηγέτης είχε πάρει επιτέλους αυτό που άξιζε. Οι Πορτογάλοι ελπίζουν πως τα λόγια και ο χαρακτήρας του Σάντος θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη νοοτροπία του πορτογαλικού λαού, ώστε η αυτοπεποίθηση τους να γίνει μεγαλύτερη!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα