Ρότσα: «Πιθανότατα δεν θα ξαναζήσουμε την χαρά που πήραμε το '96 με ΠΑΟ»

Ρότσα: «Πιθανότατα δεν θα ξαναζήσουμε την χαρά που πήραμε το '96 με ΠΑΟ»

bet365

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα παραχώρησε συνέντευξη σε πολωνική ιστοσελίδα όπου θυμήθηκε την πορεία του Παναθηναϊκού μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, ενώ αναφέρθηκε σε Βαζέχα, Μέσι και Μαραντόνα.

Λάτσιο – Νις με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Μιλίνκοβιτς ανοίξει το σκορ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να διατηρήσει την ιστορική Ρουχ Χορζόφ στην Β΄ κατηγορία του πολωνικού πρωταθλήματος έχοντας ξεκινήσει την χρονιά με -5 βαθμούς.

Η δουλειά του Ρότσα έχει ήδη φανεί με την Ρουχ Χορζόφ να έχει πετύχει πέντε νίκες στα έξι τελευταία ματς.

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε σε πολωνική ιστοσελίδα για την εκπληκτική πορεία του Παναθηναϊκού στο Champions League όταν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League.

«Η χαρά που πήραμε στην Ελλάδα μετά απ’ αυτή την επιτυχία πιθανόν δεν θα τη ζήσουμε ξανά. Υπήρχε μια λαοθάλασσα που βγήκε να πανηγυρίσει και κατά τη γνώμη μου μπορεί να ήταν ακόμα και 100.000. Έχω δει ρεπορτάζ στην τηλεόραση και σε κάθε ελληνική πόλη είχαν πανηγυρίσει την επιτυχία μας.

Η διαδρομή δεν ήταν εύκολη. Στα προκριματικά παίξαμε με την Χάιντουκ Σπλιτ, μια πολύ επικίνδυνη ομάδα από την Κροατία. Στη ρεβάνς παίξαμε στο ΟΑΚΑ αλλά χωρίς τους οπαδούς μας. Κάτι πολύ θλιβερό γιατί είναι ένα μεγάλο γήπεδο. Το ματς τελείωσε 0-0 και η ρεβάνς δεν ήταν στο Σπλιτ αλλά στην Ριέκα επειδή γινόταν πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία.

Θυμάμαι τη διαδρομή μας στο στάδιο, υπήρχε μόνο ένας δρόμος για να πάμε οπότε περάσαμε ανάμεσα από χιλιάδες φίλους των Κροατών. Το παιχνίδι τελείωσε 1-1 και είχαμε το πλεονέκτημα. Και η φάση των ομίλων ήταν επίσης ενδιαφέρουσα. Παίξαμε με τη Ντιναμό Κιέβου αλλά στη συνέχεια οι Ουκρανοί αποκλείστηκαν από το Champions League επειδή προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τους Ισπανούς διαιτητές και αντικαταστάθηκαν από την Άαλμποργκ. Περάσαμε το γκρουπ και παίξαμε με την Λέγκια και στα ημιτελικά αποκλειστήκαμε από τον Άγιαξ».

O Ρότσα έκανε ειδική μνεία στην τεράστια καριέρα του Κριστόφ Βαζέχα στο «τριφύλλι».

«Ήταν εκπληκτικός. Γκολ με το αριστερό, το δεξί, το κεφάλι. Δεν σκόραρε μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στα ευρωπαϊκά κύπελλα κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Επίσης θυμηθείτε ότι τότε είχαμε μόνο τρεις ξένους. Οι υπόλοιποι παίκτες ήταν Έλληνες».

Παράλληλα ως πρώην συμπαίκτης του Ντιέγκο Μαραντόνα δεν παρέλειψε να κάνει την κλασική σύγκριση με τον Λιονέλ Μέσι.

«Έχω παίξει ως συμπαίκτης με τον Μαραντόνα αλλά και ως αντίπαλος στο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Ιδιοφυΐα. Αλλά και ο Μέσι επίσης είναι ιδιοφυΐα. Η διαφορά είναι ότι ο Μαραντόνα έδωσε χαμόγελο σε εκατομμύρια Αργεντινούς επειδή κέρδισε το παγκόσμιο κύπελλο για εμάς. Ο Λιονέλ ακόμα δεν μας έχει προσφέρει αυτή τη χαρά. Και με τον Μαραντόνα έχει γίνει αυτό, άρα ό,τι και αν κάνει το ξεχνούν στην Αργεντινή. Ο Ντιέγκο μπορεί να κάνει τα πάντα».

 

Τελευταία Νέα