Σεβίλλη – Ιντερ 3-2: Παντοτινά δικό της! (vid)

Σεβίλλη – Ιντερ 3-2: Παντοτινά δικό της! (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Σεβίλλη – Ιντερ 3-2: Παντοτινά δικό της! (vid)

bet365

Σε ένα εκπληκτικό φινάλε, η Σεβίλλη έκανε την ανατροπή και με το 3-2 επί της Ιντερ κατέκτησε το Europa League, κάνοντας το απίστευτο 6x6 στους τελικούς της διοργάνωσης.

Το πήρε το 2006, το 2007 και τρεις διαδοχικές (2014, 2015, 2016). Κάθε φορά που η Σεβίλλη έφτασε στον τελικό, σήκωσε και την κούπα του Europa League. Και το ίδιο συνέβη και τώρα. Ούτε αυτή η δυνατή Ιντερ κατάφερε να τη σταματήσει. Οι Σεβιγιάνοι ήταν λες και έπαιζαν στο... σπίτι τους. Και το επιβεβαίωσαν, παίρνοντας το έκτο τρόπαιο σε ισάριθμους τελικούς με ανατροπή. Ενα εμφατικό, γεμάτο, σούπερ απολαυστικό 3-2 που είχε πολλούς πρωταγωνιστές, αλλά κυρίως έναν που η μοίρα του φύλαγε το καλύτερο, τη δικαίωση για το φινάλε: τον Ντιέγκο Κάρλος.

Αν και οι περισσότεροι φαντάζονταν έναν κλειστό, πολύ προσεκτικό τελικό, οι δύο φιναλίστ έπαιξαν με τον εντελώς διαφορετικό τρόπο και αυτό είχε ως παράγωγο ένα εκπληκτικό πρώτο 45λεπτο με τέσσερα γκολ, και έντονα highlights. Μόλις στο 5' η Ιντερ πήρε προβάδισμα, όταν ο Ντιέγκο Κάρλος ανέτρεψε τον Λουκάκου, κάνοντας πέναλτι για τρίτο διαδοχικό ματς. Ο Βέλγος φορ δεν αστόχησε και στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του έφτασε τα 34 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Ρονάλντο (1997-'98) την καλύτερη έως τώρα παίκτη των Νερατζούρι. Μάλιστα αυτό ήταν το 11ο διαδοχικό παιχνίδι που σκοράρει στη διοργάνωση, το οποίο είναι και το ρεκόρ.


Ωστόσο, ο Ντε Γιονγκ που ήταν “χρυσή” αλλαγή στον ημιτελικό, έβαλε δύο φοβερές κεφαλιές και γύρισε το αποτέλεσμα. Στο 12' με τρομερή βουτιά ψαράκι και στο 33' με ψηλοκρεμαστό χτύπημα οδήγησε την ανατροπή των Σεβιγιάνων. Κανείς άλλος στην ιστορία των ευρωπαϊκών τελικών δεν έχει βάλει δύο γκολ με κεφαλιά.


Ούτε οι Ανδαλουσιανοί όμως με τη σειρά τους μπόρεσαν να κρατήσουν. Ο Γκοδίν επίσης με το κεφάλι (35') ισοφάρισε άμεσα και έγινε ο έκτος που σκοράρει σε τελικό Champions και Europa League (Σίμονσεν, Αλένιτσεφ, Τζέραρντ, Κρέσπο, Πέδρο).

Η Ιντερ στην επανάληψη μπήκε πιο δυνατά, ο Μπόνο σταμάτησε στο τετ α τετ του Λουκάκου και ο τελικός φαινόταν ότι θα πήγαινε για παράταση. Κόντρα στην εικόνα του παιχνιδιού όμως, ο Ντιέγκο Κάρλος των τριών εις βάρος του πέναλτι σε προημιτελικό, ημιτελικό, τελικό, απογειώθηκε και με τρελό ψαλιδάκι έγινε ο απόλυτος ήρωας, χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα του.

Χρειάστηκε βέβαια και ο Κουντέ που έσωσε στη γραμμή (82') την προβολή του Αλέξις Σάντσες. Με το τελευταίο σφύριγμα η Σεβίλλη πανηγύρισε το έκτο τρόπαιό της στον θεσμό και το έβδομο ευρωπαϊκό (σ.σ.: ένα Σούπερ Καπ), έχοντας δώσει το παρόν σε 12 τελικούς, τους περισσότερους από κάθε άλλον στον 21ο αιώνα. Λίγο αργότερα ο Ντιέγκο Κάρλος και ο Χουλέν Λοπετέγκι θα ξέσπαγαν σε κλάματα χαράς...

Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live περιγραφή του τελικού!

Τρία πέναλτι, ψαλιδάκι, κούπα, το κλάμα του Ντιέγκο Κάρλος είναι το ποδόσφαιρο (vids)

Η «Βίβλος» του UEFA/Europa League: έξι η «απόλυτη» Σεβίλλη, από τρία οι... υπόλοιποι


Σεβίλλη (Χουλέν Λοπετέγκι): Μπόνο, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος (86' Γκουντέλι), Χεσούς Νάβας, Ρεγκιλόν, Φερνάντο, Μπανέγα, Χορδάν, Σούσο (78' Βάσκες), Οκάμπος (71' Μουνίρ), Ντε Γιονγκ (85' Εν-Νεσίρι)

Ιντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γκοδίν (88' Καντρέβα), Ντε Φράι, Ντ' Αμπρόζιο (78' Μόουζες), Γκαλιαρντίνι (78' Ερικσεν), Γιανγκ, Μπαστόνι, Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα, Λαουτάρο Μαρτίνες (78' Αλέξις Σάντσες), Λουκάκου.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα