Europa League: «Κλειδώνουν» τα τελευταία 11 εισιτήρια

Gazzetta team
Europa League: «Κλειδώνουν» τα τελευταία 11 εισιτήρια

bet365

Με τις 21 ομάδες να έχουν ήδη πάρει... μπαλάκι στην κληρωτίδα για την Δευτέρα στη Νιόν, απομένουν ακόμη 11 ανοιχτές θέσεις για την φάση των «32» στο Europa League.

Σεβίλλη, Σέλτικ και Εσπανιόλ έχουν ήδη βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης έχοντας κλειδώσει την πρωτιά στους ομίλους τους. ΑΠΟΕΛ, Βασιλεία, Σπόρτινγκ Λισαβώνας, Λασκ, Γκεντ, Βόλφσμπουργκ, Μπράγκα, Γουλβς, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άλκμααρ ακολουθούν ως δεύτερες ή πρώτες (πλην ΑΠΟΕΛ που είναι στον όμιλο της Σεβίλλης) ανάλογα τα αποτελέσματα που θα φέρουν απόψε στα παιχνίδια τους, ενώ από το βράδυ της Τετάρτης Μπριζ, Ολυμπιακός, Σαχτάρ, Λεβερκούζεν, Σάλτσμπουργκ, Ίντερ, Μπενφίκα και Άγιαξ θα συνεχίσουν τις Πέμπτες τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Στο δεύτερο γκρουπ η Κοπεγχάγη αντιμετωπίζει την Μάλμε και η Ντιναμό Κιέβου την Λουγκάνο. Οι Δανοί θέλουν τουλάχιστον ισοπαλία απέναντι στους Σουηδούς ή τουλάχιστον να μην κερδίσουν οι Ουκρανοί τους Ελβετούς, ενώ για να περάσει η Μάλμε θα πρέπει να κάνει το «διπλό» ή να ελπίζει σε στραβοπάτημα των Ουκρανών. Η Ντιναμό προκρίνεται αν κερδίσει την Λουγκάνο και δεν πάρει τη νίκη η Μάλμε στη Δανία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, Μάλμε-Ντιναμό περνάνε οι δεύτεροι. Η Λουγκάνο είναι τέταρτη σε κάθε περίπτωση.

Στο τρίτο γκρουπ η Βασιλεία (10 βαθμούς) παίζει για την πρωτιά κόντρα στην αποκλεισμένη Τραμπζονσπόρ, ενώ στο άλλο ματς του ομίλου Χετάφε και Κρασνοντάρ έχουν από 9 βαθμούς και θα... κονταροχτυπηθούν για την πρόκριση. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας στους 10, περνάει ως πρώτη η Βασιλεία και ως δεύτερη η Χετάφε.

Στο πέμπτο γκρουπ η Κλουζ υποδέχεται την ήδη προκριθείσα Σέλτικ και θέλει νίκη ή ισοπαλία σε περίπτωση που η Λάτσιο κερδίσει την Ρεν, αλλιώς περνάει κι έτσι. Οι Ισπανοί προκρίνονται μόνο αν κερδίσουν και χάσει η Κλουζ, της οποίας υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Στο έκτο γκρουπ, η Άρσεναλ για να προκριθεί πρέπει να μη χάσει στη Λιέγη κόντρα στην Σταντάρ, για να μην εξαρτάται από ήττα της Άιντραχτ κόντρα στην Βιτόρια. Αν κερδίσουν οι Γερμανοί περνάνε στην επόμενη φάση όπως και να έχει, ενώ οι Βέλγοι προκρίνονται μόνο με συνδυασμό δικής τους νίκης κόντρα στην Άρσεναλ και ήττα της Άιντραχτ.

Στο έβδομο γκρουπ, όλοι περνάνε και όλοι μένουν έξω. Η Ρέιντζερς προκρίνεται ακόμα και με ισοπαλία απέναντι στην Γιουνγκ Μπόις. Οι Ελβετοί θέλουν νίκη, ή ισοπαλία αν χάσει η Πόρτο (έτσι θα είναι στους 8 ισόβαθμοι με την Φέγενορντ επί της οποίας έχουν προβάδισμα), ενώ οι Πορτογάλοι πρέπει να κερδίσουν την Φέγενορντ σε διαφορετική περίπτωση με ισοπαλία, αν η Γιουνγκ Μπόις δεν κερδίσει μέσα στην Σκωτία (στην ισοβαθμία των 8, έχει προβάδισμα η Πόρτο).Τέλος, η Φέγενορντ θα περάσει μόνο με νίκη δική της επί της Πόρτο και ήττα της Γιουνγκ Μπόις από την Ρέιντζερς.

Στο όγδοο γκρουπ η Εσπανιόλ έχει ήδη περάσει ως πρώτη και Λουντογκόρετς με Φερεντσβάρος θα αναμετρηθούν για τη δεύτερη θέση. Με τους γηπεδούχους να έχουν έναν βαθμό παραπάνω, περνάνε και με ισοπαλία, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν μόνο νίκη για να συνεχίσουν εκείνοι στην επόμενη φάση.

Στο ένατο γκρουπ, η Γκλάντμπαχ υποδέχεται την Μπασακσεχίρ και θέλει νίκη ή ισοπαλία, ωστόσο περνάει ακόμα και με ήττα αν χάσει η Ρόμα από την Βόλφσμπεργκ. Οι Τούρκοι μπορούν να προκριθούν αν κερδίσουν τους Γερμανούς, ενώ περνάνε και με ισοπαλία που θα πρέπει να συνδυαστεί με ήττα της Ρόμα. Οι Ιταλοί προκρίνονται με νίκη ή ισοπαλία σίγουρα, ενώ τους βολεύει και η ήττα αν χάσει η Μπασακσεχίρ από την Γκλάντμπαχ.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Χετάφε – Κρασνοντάρ (19:55, CosmoteSport5HD)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Βιτόρια (19:55, CosmoteSport4HD)

Ρεν – Λάτσιο (19:55, CosmoteSport9HD )

Κλουζ – Σέλτικ (19:55, CosmoteSport8HD)

Κοπεγχάγη – Μάλμε (19:55, CosmoteSport7HD)

Σταντάρ Λιέγης – Άρσεναλ (19:55, CosmoteSport3HD)

ΑΠΟΕΛ – Σεβίλλη (19:55, CosmoteSport2HD)

Ρόμα – Βόλφσμπεργκ (22:00, CosmoteSport5HD)

Ρέιντζερς – Γιουνγκ Μπόις (22:00, CosmoteSport4HD)

Γουλβς – Μπεσίκτας (22:00, CosmoteSport9HD)

Λουντογκόρετς – Φερεντσβάρος (22:00, CosmoteSport8HD)

Γλάντμπαχ – Μπασακσεχίρ (22:00, CosmoteSport7HD)

Πόρτο – Φέγενορντ (22:00, CosmoteSport3HD)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άλκμααρ (22:00, CosmoteSport2HD)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα