Παρά την χαμένη ευκαιρία η ΑΕΚ βελτίωσε την βαθμολογία της στο ranking!

Παρά την χαμένη ευκαιρία η ΑΕΚ βελτίωσε την βαθμολογία της στο ranking!

Αντώνης Σαούλης
Παρά την χαμένη ευκαιρία η ΑΕΚ βελτίωσε την βαθμολογία της στο ranking!

bet365

Μπορεί η ΑΕΚ να μην κατάφερε, αλλά βελτίωσε την βαθμολογία της και την θέση της στο ranking της UEFA και στο τέλος της χρονιάς θα περάσει τον ΠΑΟΚ...

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Γκλάντμπαχ - Λειψία και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Αποδείχθηκε πως η ΑΕΚ αδίκησε τον εαυτό της στο ζευγάρι με την Τραμπζονσπόρ. Η κλήρωση ήταν τέτοια που η «Ενωση» θα μπορούσε να κάνει μια μικρή υπέρβαση (θυμίζουμε πως μπήκε στην κλήρωση των play off ως ανίσχυρη) και να βρεθεί σε ευρωπαϊκό όμιλο για τρίτη σερί χρονιά.

Ναι, για το μέγεθος και την ιστορία της ΑΕΚ η παρουσία της ομάδας σε ευρωπαϊκό όμιλο θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο κάθε σεζόν. Ομως η Ενωση με την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είχε μηδενική πενταετία και έμπαινε στις κληρώσεις με την βαθμολογία της Ελλάδας.
Η ΑΕΚ και πρόπερσι έκανε υπέρβαση (πρόκριση επί της Μπριζ και στη συνέχεια πρόκριση στους 32 του Europa ούσα στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας) και πέρσι (πρόκριση σε ομίλους του Champions League). Εάν έκανε και τρίτη συνεχόμενη όχι μόνο θα βοηθούσε την Ελλάδα στην μάχη που δίνει για να κρατηθεί στην 15η θέση (και πάνω) αλλά θα είχε την ευκαιρία να εκτοξευθεί στο club ranking της UEFA.

Η Ενωση μέσα σε 3 χρόνια είχε καταφέρει να μπει στο top100 της Ευρώπης και έψαχνε και φέτος μία ακόμη υπέρβαση στα play off του Europa League για να εκτοξευθεί. Δεν έγινε αυτή και δεν έγινε γιατί αδίκησε την ίδια της την ομάδα στο πρώτο ματς με την Τραμπζονσπόρ.

Η ΑΕΚ λοιπόν μετά την περσινή της χρονιά ήταν στο 102η θέση του club ranking. Με τους 2.500 βαθμούς που πήρε με την συμμετοχή της στα play off του Europa League βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 84η θέση της UEFA. Πολυ πιθανό (έως σίγουρο) να πέσει στην βαθμολογία με το τέλος της φετινής ευρωπαϊκής σεζόν μιας και πίσω της είναι η Φέγενορντ, η Ρεν, η Ρόζενμποργκ, η Μπασακσεχίρ και η Αλκμάαρ. Ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρώπη...

Συμπληρώνει 4ετία, περνάει τον ΠΑΟΚ
Η ΑΕΚ λοιπόν μετά τον αποκλεισμό της από την Τραμπζονσπόρ αρχίζει να... γεμίζει την 5ετία της. Της λείπει μία ακόμη χρονιά. Η βαθμολογία της για τις κληρώσεις του επόμενου καλοκαιριού είναι:

  • 2015/16: -
  • 2016/17: 1.000
  • 2017/18: 9.000
  • 2018/19: 4.000
  • 2019/20: 2.500
  • Σύνολο: 16.500


Με αυτήν την βαθμολογία θα μπει στις κληρώσεις του επόμενου καλοκαιριού. Καλύτερη σε σχέση με φέτος αλλά όχι ικανή για να την βάλει σε κλήρωση ισχυρών. Και γι' αυτό και το επόμενο καλοκαίρι θα ψάξει για υπέρβαση όταν φτάσει στα play off ή και νωρίτερα. Είτε μιλάμε για Champions League, είτε για Europa League.

Ομως θα σβήσει την τελευταία μηδενική χρονιά της και δεδομένα και του χρόνου ότι και αν κάνει θ' αυξήσει την βαθμολογία της. Εάν καταφέρει και μπει σε ευρωπαϊκό όμιλο μάλιστα θα μπορέσει να φτάσει αρκετά ψηλά στο ranking.

Μάλιστα με το που σβήσει η σεζόν 15/16 για όλες τις ομάδες η ΑΕΚ θα βρεθεί πάνω από τον ΠΑΟΚ (!) και θα είναι η ομάδα με το δεύτερο υψηλότερο ranking από τις ελληνικές ομάδες.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα