«ΑΕΚάρα δεν πειράζει, το πρωτάθλημα να πάρεις σου ταιριάζει»!

«ΑΕΚάρα δεν πειράζει, το πρωτάθλημα να πάρεις σου ταιριάζει»!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
«ΑΕΚάρα δεν πειράζει, το πρωτάθλημα να πάρεις σου ταιριάζει»!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την Ένωση η οποία άγγιξε το θαύμα στην Τραπεζούντα και για το ματς στην Τρίπολη που είναι τελικός ενώ έχει υστερόγραφα.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Γκλάντμπαχ - Λειψία και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Πιστεύεις στα θαύματα; Νιώθεις ότι μας συμβαίνουν; Ακόμη και τα μικρά, αυτά που αφορούν το ποδόσφαιρο; Εγώ όχι και τόσο... Πιστεύω όμως πολύ στον άνθρωπο, στη δύναμή του, στο μεγαλείο της ισχυρής προσωπικότητάς του κάθε ένα ξεχωριστά και της ψυχής του. Το ματς και όσα έζησα στην Τραπεζούντα από την πρώτη μέρα έως τη νίκη της ομάδας που άγγιξε το θαύμα, έφτασε μια ανάσα από το να πάρει πρόκριση-μύθο στα πάτρια εδάφη, μου επιβεβαίωσαν ότι σωστά πιστεύω στον άνθρωπο. Αυτός ναι μπορεί να κάνει θαύματα με σύμμαχο τη πίστη του σε ότι αυτός επιθυμεί και θεωρεί σημαντικό στη ζωή του. Μα κυρίως με πίστη στις δικές του δυνατότητες και αρετές...

Η ΑΕΚ στην Τραπεζούντα έκανε το αυτονόητο. Πήγε και κέρδισε για την ιστορία της, το όνομά της, τους δημιουργούς της, τον κόσμο της... Με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια όπως προστάζει ο λόγος για τον οποίο υπάρχει από το 1924 έως και σήμερα. Το παράδοξο στο ζευγάρι είναι ο αποκλεισμός της Ένωσης από την Τραμπζονσπόρ και όχι ότι την κέρδισε 0-2 σε 60 λεπτά που άντεξε και θα μπορούσε να την είχε αποκλείσει κερδίζοντας με 0-3. Διότι αυτό έπρεπε και άξιζε η ΑΕΚ να έχει σα σκορ προτού μπει στα αποδυτήρια.

Μπορούμε τώρα να καταγράψουμε εκατοντάδες «αν» για να βρούμε αντίστοιχα τόσους τρόπους που οι «κιτρινόμαυροι» θα είχαν προκριθεί. Όμως γνωρίζουν όλοι ότι με τα «αν» δεν γράφεις ιστορία, μόνο σε... γράφει! Η ΑΕΚ έκανε αυτό που το ποδόσφαιρο της επέτρεψε λόγω των δικών της παράλογων ποδοσφαιρικά κινήσεων που είχαν προηγηθεί. Στο αγωνιστικό και μόνο εστιάζουμε, αφήστε τα υπόλοιπα εγκλήματα του Καρντόσο (σ.σ.: δεν αναφέρομαι και δεν εστιάζω σε πνευματικό και ψυχολογικό επίπεδο που τα έκανε μαντάρα και στο κακό κλίμα αποδυτηρίων), αφού εκεί έγινε ο βιασμός της ποδοσφαιρικής λογικής και η ομάδα το πλήρωσε!

Δυο ματς τα οποία όφειλαν στην Ένωση να τα αντιμετωπίσουν όπως έκανε ο Νίκος Κωστένογλου στην Τουρκία. Με σωστή τακτική προσέγγιση και χωρίς να υπάρχει στη σκέψη τι θα ήθελα να παίζει το υλικό που διαθέτω, αλλά τι μπορεί να παίξει και να βγάλει αποτέλεσμα, το ρόστερ που έχω στα χέρια μου. Αυτό έπρεπε να συμβεί στο ΟΑΚΑ. Να παίξει σωστά τακτικά η ΑΕΚ, να αποσύρει ο Καρντόσο το πλάνο... αεροπλάνο: όσα έρθουν και όσα πάνε και να κατακτηθεί μια εύκολη πρόκριση σε φάση ομίλων του Europa League που θα απογείωνε το μέλλον της ομάδας εκτός συνόρων.

Όταν όμως επιλέγεις να βιάζεις τη λογική του ποδοσφαίρου, ειδικά μήνα Αύγουστο και σε ματς νοκ άουτ, θα το πληρώσεις και μάλιστα ακριβά! Όσο καλά να τα κάνεις όλα και στο δεύτερο ματς, θα πρέπει να έρθει το τίμημα, να γίνει το πάθημα για να 'χεις να πορεύεσαι και να το κάνεις μάθημα. Αναμενόμενα όλα... Απλά μένει το κρίμα, το άδικο, το γαμώτο! Έτσι είναι... Επαναλαμβάνω όμως η ΑΕΚ απέτυχε σε κάτι που έπρεπε να πετύχει στο τέλος της κουβέντας. Διότι η Ένωση είναι μεγάλο club για να αρκείται και να ικανοποιείται με νίκες υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας!

Εννοείται πως αξίζουν συγχαρητήρια και «μπράβο» σε όλους στην ομάδα, ειδικά στον κόουτς Κωστένογλου και τους συνεργάτες του, στον Ίλια Ίβιτς και στην προσπάθεια γενικά των ανθρώπων να αλλάξουν το ψυχολογικό κομμάτι και να βοηθήσουν στην πνευματική προετοιμασία που ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που έκαναν δουλίτσα μέσα στα αποδυτήρια από την πρώτη ώρα απομάκρυνσης του Καρντόσο και οι οποίοι έκαναν κατάθεση ψυχής τιμώντας την φορεσιά τους, την φανέλα, την ιστορία και τον κόσμο της ομάδας. Όλα αυτά σίγουρα πρέπει να τα αναγνωρίζουμε και να τα επισημαίνουμε...

Αυτό το ματς ωστόσο ανήκει στο παρελθόν... Μπροστά έρχονται τα πολύ δύσκολα! Ο αγώνας με τον Αστέρα στην Τρίπολη είναι ο πρώτος και ο πιο σημαντικός τελικός για την ΑΕΚ τη σεζόν που διανύουμε. Αυτό το ματς πρέπει να το κερδίσει η ομάδα και είναι το πιο δύσκολο απ' όσα έχει δώσει και από όσα θα δώσει από δω και πέρα. Ακόμη και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος να φτάσει η Ένωση και να παίζει τελευταία αγωνιστική με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα μέσα στο Φάληρο, η αναμέτρηση στην Τρίπολη είναι πολύ πιο δύσκολη για να έρθει η νίκη.

Τώρα χρειάζεται η ομάδα τη βοήθεια όλων όσων είναι μέσα, έξω και γύρω από αυτή... Από το ίδιο το αφεντικό της που είναι και ο μεγαλύτερος οπαδός της. Δυο μέρες σερί παρουσίας στα Σπάτα και επαφής με τους παίκτες της ΑΕΚ και το 70% της αλλαγής του κλίματος εντός του ανήκει. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης που είναι αρρωστάκι πρέπει να δώσει να καταλάβουν όλοι ότι αυτός είναι εκεί, δίπλα, ειδικά στις στραβές και στα δύσκολα. Όπως το 'χει ξανακάνει... Δεν θα ήταν ωραίο από το Σάββατο κιόλας το μεγάλο αφεντικό να είναι εκεί που θα βρίσκεται και η ομάδα; Σε ένα γήπεδο που θαρρώ δεν έχει δει ποτέ την καψούρα του να παίζει...

Απαιτείται η νίκη! Μόνο αυτή... Με ποδόσφαιρο... σήψη! Με μισό μηδέν έστω... Κι ας «ξερνάμε» από το ποδόσφαιρο που θα βλέπουμε. Ας χαθούν και 100 μπάλες από τη λύσσα και μανία που θα τις κλωτσάνε οι παίκτες μας. Δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα άλλο στην Τρίπολη από το διπλό, δεν γίνεται κι ας... πεθάνουν ΟΛΟΙ στο χορτάρι! Είναι το πιο σημαντικό ματς επαναλαμβάνω ΟΛΗΣ της σεζόν για να ακολουθήσει η διακοπή και να επιχειρηθεί να επουλωθούν σε μεγάλο βαθμό οι πληγές της... επιδημίας Καρντόσο. Νίκη και μόνο νίκη με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος (όχι να χάσουμε και κανέναν ή να χτυπήσει σοβαρά φυσικά, όχι έτσι), δεν μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο από τη νίκη για την ΑΕΚ με τη λήξη της αναμέτρησης στην Αρκαδία.

Κι όσο για χθες και για το γεγονός ότι φτάσαμε μα δεν καταφέραμε να πετύχουμε το έπος της Τραπεζούντας; Το λέει το σύνθημα ντε, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω: «ΑΕΚάρα δεν πειράζει, το πρωτάθλημα να πάρεις σου ταιριάζει»!

Υγ: Πριν απ' όλα και απ' όλους τους άλλους (ίσως πλην του Μελισσανίδη αφού αυτός συνιστά το πρώτο και μεγαλύτερο αρρωστάκι οπαδό της ΑΕΚ) ο κόσμος έχει υποχρέωση την Κυριακή να πάει μαζικά και περισσότεροι από 3.000 στην Τρίπολη και να μετατρέψει το ματς με τον Αστέρα σε ένα κιτρινόμαυρο πάρτι απόδειξη στήριξης, αγάπης και αναγνώρισης. Ανεξαρτήτως εικόνας, απόδοσης και αποτελέσματος ο κόσμος της ΑΕΚ πρέπει να είναι εκεί πιο μαζικά από ποτέ. Οφείλει κι εκείνος να παίξει: να τρέξει, να κόψει, να μαρκάρει και φυσικά όπως πάντα: να σκοράρει! Ο κόσμος της ΑΕΚ θα σηκώσει απ' το χέρι τον Μάνταλο όταν θα πέσει, θα πιάσει από τις μασχάλες και θα ανασηκώσει τον Λιβάια όταν θα 'χει κρεμάσει απ' την κόπωση, θα αγκαλιάσει τον Μπακάκη όταν θα λήξει το ματς και θα... καταρρεύσει! Οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν άλλον, δεν θα τον καταλάβουν ποτέ, αλλά εγώ τον ξέρω, είναι ο αδερφός μου, είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και ματώνει πάντα τη φανέλα. Ξέρει να τιμά, να σέβεται, να αγαπά... Πρέπει να είναι εκεί, τον έχει ανάγκη η πληγωμένη αγάπη του, έχει την υποχρέωση να πάει μαζικά, περισσότεροι από 3.000 και να πάρουν αυτοί τη νίκη, για τα αδέρφια τους που θα παίζουν στο χορτάρι και δεν θα αντέχουν έπειτα από ένα ματς που έκαναν κατάθεση ψυχής στην Τουρκία, ένα διπλό ιστορίας, υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας, ένα ταξίδι που του έφερε στις 5 τα ξημερώματα σπίτι τους και έχουν τη σημερινή μέρα για να ξεκουραστούν για να πάνε Τρίπολη αύριο και μεθαύριο να αγωνιστούν! Αυτό το ματς πρέπει να το κερδίσει η ΑΕΚ και ο κόσμος πρέπει να είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της...

Υγ2: Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που κάποια πράγματα μπορούν να τη σημαδέψουν για πάντα. Για εμένα ισχύει και με αυτό το ταξίδι στην Τραπεζούντα. Μια εμπειρία ζωής και η απόλυτη ικανοποίηση... Πώς να ξεχάσω άλλωστε τις χειραψίες που έβγαζαν η κάθε μια δικές της ιστορίες; Σας μπέρδεψα λίγο ε; Επιτρέψτε μου να σας το εξηγήσω: Τρώγαμε το βράδυ στην Τραπεζούντα, στο κέντρο της πανέμορφης αυτής πόλης, με φίλους καλούς, όμορφους ΑΕΚτζήδες, αγνούς και άρρωστους με την ιδέα της. Σε κάποια στιγμή του δείπνου μας πλησιάζουν έξι – εφτά κύριοι, ντόπιοι και φυσικά Πόντιοι! Δεν είχα αισθανθεί ποτέ στο παρελθόν την αγάπη σε ένα σφίξιμο χεριού, ποτέ ξανά από τη μέρα που έφυγε ο πατέρας μου... Αυτό ακριβώς ένιωσα σε μια χειραψία, σε ένα καλώς ήρθατε, σε ένα αντάμωμα βλεμμάτων μεταξύ ανθρώπων άγνωστων μα ταυτόχρονα αδερφών! Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχει η αγνή αγάπη και η απόλυτη έννοιας της χαράς και ικανοποίησης μέσα σε μία χειραψία και μια ματιά με όλους. Ένα λεπτό, μια χειραψία, ένα αντάμωμα ματιών, ένα «καλώς τους», «να είστε καλά», «πώς είστε» και ήταν θαρρείς σα να τους ήξερες από πάντα αλλά και όλα όσα κουβαλούν... Πόσο όμορφο συναίσθημα πραγματικά. Ανάλογο με αυτό στη βόλτα μας στη Σουμελά. Σε έναν Άγιο τόπο που όλοι σέβονται όπως και το μοναστήρι της «Μάνας Μαρίας»! Σε όλο το διάστημα της παραμονής μας η φιλοξενία των ανθρώπων ήταν συγκλονιστική. Όχι μόνο σε εμάς, σε όλους. Ήταν εκπληκτικοί από τον πρώτο που συναντήσαμε έως τον τελευταίο. Γιατί οι λαοί δεν έχουν διάολε τίποτα να χωρίσουν... Μόνο οι φασίστες έχουν που ζουν εκεί και ζουν κι εδώ, μόνο αυτοί! Και είδαμε μέρος αυτών των ηλιθίων να σηκώνουν πανί αν μπορούμε να κολυμπήσουμε, ένα πανί ντροπή για όλους μα και απόδειξη ότι σκοπίμως κάποιους τους αφήνουν στο σκοτάδι...

Υγ3: Τα πολλά λόγια είναι... φτώχεια. Η ΑΕΚ πρέπει να έχει προπονητή την Δευτέρα στα Σπάτα. Το αργότερο την Τρίτη και να προπονεί, να γυμνάζει βασικά... Αν δεν είναι εφικτό το κεφάλαιο προπονητής να κλείσει έως την Δευτέρα οφείλει να βοηθήσει τον Νίκο Κωστένογλου να δουλέψει σωστά την ομάδα. Ένα στρατιώτη της ιδέας της ΑΕΚ... Από πάντα! Αλλά επαναλαμβάνω ότι πρέπει να αποκτηθεί προπονητής, με σούπερ και άριστο τεχνικό επιτελείο, να πιάσει δουλειά από την Δευτέρα, βαριά Τρίτη. Αυτό πρέπει να πετύχει ο Ίλια Ίβιτς ο οποίος έχει πολλή και δύσκολη δουλειά, πολλή και δύσκολη!

Υγ4: Αμυντικό το 3-5-2; Χαχαχαχα... Πραγματικά δεν αντέχεται να διαβάζεις δήθεν αντικειμενικούς και ικανούς... γραφιάδες! Δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο, δεν κάθονται να μάθουν καν, δεν διαβάζουν έστω να ενημερωθούν και κρίνουν χωρίς γνώση... Ανάλογα πως παίζει κάθε σύστημα το μετατρέπεις σε αμυντικό ή επιθετικό. Αυτό και μην γράψω άλλα και γίνω κακός... Διαβάστε, ψάξτε λίγο παραπάνω, μη γράφετε για να... γράφετε και ειδικά μη τη θυμάστε διάολε μόνο όταν χάνει για να βγάλετε τη χολή σας.

Υγ5: Κανονικά η UEFA θα έπρεπε να προβλέπει για προπονητές τραγικούς που αφήνουν πίσω τους μόνο καμμένη γη να αποζημιώνουν τις ομάδες και όχι να αξιώνουν αποζημίωση... Όσο περνάει η μέρα τόσο χειρότερος είναι ο αποκλεισμός, τόσο πιο δύσκολος! Αχ ρε Καρντόσο πόσο πολύ κατάφερες να μας πληγώσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δουλειάς (της ποιας;)...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...