ΑΕΚ: Το πίστευαν και γι’ αυτό άγγιξαν το θαύμα!

ΑΕΚ: Το πίστευαν και γι’ αυτό άγγιξαν το θαύμα!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το πίστευαν και γι’ αυτό άγγιξαν το θαύμα!

bet365

Η ΑΕΚ έφτασε μία ανάσα από μία επική ανατροπή – πρόκριση στην Τραπεζούντα. Δεν τα κατάφερε, αλλά τα λόγια πριν το παιχνίδι και η αντίδραση μέσα σε αυτό απέδειξαν γιατί η Ένωση πλησίασε τόσο κοντά στο θαύμα...

Σεβίλλη - Θέλτα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Είναι αλήθεια πως ελάχιστοι πίστευαν, μετά το 1-3 από την Τράμπζονσπορ στην Αθήνα και ό,τι ακολούθησε, πως η ΑΕΚ θα είχε έστω και λίγες πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους του Europa League. Κακά τα ψέματα, οι Κιτρινόμαυροι πήγαιναν για ένα… θαύμα στην Τραπεζούντα. Γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο; Ασφαλώς, αλλά θέλουν πίστη και αφοσίωση για να τα διεκδικήσεις. Και μπορεί οι περισσότεροι να τη θεωρούσαν ξεγραμμένη, ωστόσο όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Ένωσης βαθιά μέσα τους δεν είχαν χάσει την ελπίδα τους. Και γι’ αυτό έφτασαν να αγγίξουν το θαύμα!

Το «για την τρέλα σας» του Δημήτρη Μελισσανίδη

Το κλίμα μετά και την ήττα από την Ξάνθη ήταν βαρύ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήγε στα Σπάτα για να μιλήσει στους παίκτες και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη ρεβάνς με την Τράμπζονσπορ, λέγοντας τα εξής: «Και όσο μπορεί να σας φανεί τρελό, έτσι για την τρέλα σας και για εσάς τους ίδιους εγώ πιστεύω ότι μπορείτε να πάτε για το διπλό στην Τουρκία». Τα λόγια αυτά προφανώς και δεν πέρασαν απαρατήρητα στην πλευρά των παικτών προκειμένου να βγάλουν αντίδραση, ενώ έρχονταν σε πλήρη ευθυγράμμιση και με τα όσα τους είπε ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος μέχρι και στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης στο «Σενιόλ Γκιουνές» πίστευε πως το τρίτο γκολ θα μπορούσε να είχε έρθει.

Τα λόγια του Κωστένογλου και η πίστη μέχρι το τέλος

Από τις προπονήσεις στα Σπάτα μέχρι και τη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης ο Έλληνας κόουτς είχε φροντίσει να περάσει στους παίκτες του την αυτοπεποίθηση και την ελπίδα για να παλέψουν για το θαύμα. Παραδεχόταν πως ήταν κάτι… μη λογικό, αλλά τόνιζε πως θα έπρεπε να το πιστέψουν για να μπορέσουν να το διεκδικήσουν. «Η πίστη νικάει τα πάντα. Μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε προσήλωση, πειθαρχία και κατάλληλη στρατηγική. Η λογική λέει, πως δεν είναι εφικτό. Ας αφήσουμε όμως την… λογική. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αναπάντεχα γεγονότα. Δεν είναι εύκολο. Την λέξη πίστη, αν την δούμε επιδερμικά, θα έχουμε μια τυπική αλλαγή. Θα ήθελα να δω μια ομάδα, για λογικά λεπτά, πως αντιμετωπίζει με διαφορετική προσέγγιση, σοβαρότητα, πειθαρχία το ματς αυτό», είπε μεταξύ άλλων.

Μπορεί η μεγάλη ανατροπή τελικά να μην ήρθε, ωστόσο ο Κωστένογλου πραγματικά εννοούσε όλα όσα είχε πει στη συνέντευξη Τύπου. Όχι μόνο έβλεπε τους παίκτες του να καταθέτουν ό,τι είχαν και δεν είχαν στον αγωνιστικό χώρο μέχρι τα τελευταία λεπτά, αλλά και ο ίδιος ως το τέλος το… πάλευε μέσα του. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός ότι δύο λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90’ γύρισε στον πάγκο, λέγοντας: «Αυτοί πανηγυρίζουν και νομίζουν ότι προκρίθηκαν. Θα δείτε που το τρίτο γκολ θα μπει. Έχει χρόνο ακόμα». Αυτό δεν ήρθε ποτέ μιας και οι παίκτες της ΑΕΚ, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, είχαν μείνει από δυνάμεις λόγω της υπερπροσπάθειας, ωστόσο αυτή ήταν που δικαίωσε τόσο τον προπονητή τους που τους πίστεψε, όσο και τους ίδιους που έκαναν κάτι αντίστοιχο.

Οι παίκτες της ΑΕΚ που τα έδωσαν όλα

Αυτή η θέληση και από τη μεριά των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ είχε φανεί από τα λόγια του Μιχάλη Μπακάκη στη συνέντευξη Τύπου. Πλάι στον Νίκο Κωστένογλου ο αμυντικός της ΑΕΚ υποσχέθηκε ότι θα έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό. «Σίγουρα έχουμε ένα δύσκολο έργο. Έχουμε να ανατρέψουμε ένα δύσκολο σκορ, σε μια καυτή έδρα. Όμως με το που θα μπούμε μέσα, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα. Δεν τα παρατάμε. Είναι ένα ματς που το θέλουμε πολύ. Ένα θετικό αποτέλεσμα θέλουμε. Και γιατί όχι, να κυνηγήσουμε και την πρόκριση. Το πιστεύουμε όλοι πως μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω».

Τα λόγια αυτά μετουσιώθηκαν σε πράξεις μέσα στο γήπεδο από όλους όσους αγωνίστηκαν και έφτασαν μέχρι το τέλος να ψάχνουν το ένα γκολ της πρόκρισης, ασχέτως αν αυτό δεν ήρθε ποτέ. Και το γεγονός ότι έφτασαν τόσο κοντά ώστε να πετύχουν το θαύμα, αποτυπώθηκε με τον πιο έντονο τρόπο στα πρόσωπά τους, όπως αυτά των Σιμόες και Λιβάια οι οποίοι αισθάνονταν περηφάνια, αλλά και πίκρα μαζί στον πάγκο μετά το τέλος του ματς…

Η παρουσία του Ίβιτς και τα τετ-α-τετ με τους παίκτες

Ο Ίλια Ίβιτς μπορεί να μην είχε συμπληρώσει 24ωρο στη θέση του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, ωστόσο το ότι ταξίδεψε μαζί με την αποστολή της ΑΕΚ στην Τραπεζούντα έδειξε πολλά για τον τρόπο που ήθελε να συμβάλλει στη βελτίωση του κλίματος μετά τα αρνητικά αποτελέσματα και την κακή εικόνα. Από τα πρώτα λόγια στα Σπάτα είχε τονίσει στους παίκτες ότι «υπάρχουν στιγμές στο ποδόσφαιρο που είμαστε χαμηλά και τότε πρέπει να είμαστε όλοι δυνατοί», ενώ μαζί τους από το αεροδρόμιο πριν την πτήση για Τραπεζούντα φρόντισε να ξεκινήσει τα τετ-α-τετ. Να συνομιλήσει μαζί τους, να δει πως το έβλεπαν εκείνοι και τι έπρεπε να αλλάξει. Και αυτό ήταν ακόμα μια κίνηση που συνέβαλε στην πίστη για να παλέψει η ΑΕΚ την πρόκριση μέχρι το τέλος, ασχέτως αν τελικά αυτή δεν ήρθε ποτέ…

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα