Κόζαν: «Ο ΠΑΟΚ ήταν το φαβορί, αλλά ήμασταν αποφασιστικοί και τα καταφέραμε»

Κόζαν: «Ο ΠΑΟΚ ήταν το φαβορί, αλλά ήμασταν αποφασιστικοί και τα καταφέραμε»

Gazzetta team
Κόζαν: «Ο ΠΑΟΚ ήταν το φαβορί, αλλά ήμασταν αποφασιστικοί και τα καταφέραμε»

bet365

Ο Γιαν Κόζαν δεν έκρυψε στη συνέντευξη Τύπου την ικανοποίησή του για την πρόκριση της Σλόβαν Μπρατισλάβας επί του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα.

Οι Σλοβάκοι άφησαν εκτός διοργάνωσης τον «Δικέφαλο του Βορρά» παρά την ήττα με 3-2, με τον τεχνικό τους να υπογραμμίζει την προσπάθεια των παικτών του και την επιτυχία της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Για την πρόκριση της ομάδας του: "Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και πρέπει να είμαι το ίδιο ευχαριστημένος κι από την εικόνα της ομάδας".

Για τη σημασία αυτής της πρόκρισης: "Σίγουρα είμαι χαρούμενος, γιατί δώσαμε την ευχαρίστηση αυτής της πρόκρισης στον κόσμο μας. Ο ΠΑΟΚ ήταν το φαβορί για να περάσει. Εμείς παίζουμε πάντα για τον κόσμο που μας υποστηρίζει".

Για την εικόνα των παικτών του: "Σίγουρα καταφέραμε να τους πιέσουμε για να βγάλουν ό,τι έχουν μέσα τους. Στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης υπάρχει σίγουρα περιθώριο βελτίωσης".

Για το αν θεωρεί ότι οι παίκτες του έπαιξαν για τον εαυτό τους ή για την ομάδα: "Ο κάθε παίκτης είναι φυσιολογικό να κάνει όνειρα και να θέλει να παίξει σε τοπ οπάδες. Προσωπικά θεωρώ ότι καθιερώνομαι σαν προπονητής στην ομάδα".

Για τη δική του πορεία στη Σλόβαν: "Ήμουν έτοιμος για να πετύχω αυτόν τον στόχο κι απολαμβάνω αυτή την επιτυχία. Μπροστά μας τώρα είναι άλλη μία πρόκριση".

Για το γεγονός ότι η ομάδα του αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα: "Είπα και πριν, υπάρχει κόσμος που δεν μας στηρίζει. Δεν ασχολούμαστε με αυτούς. Βλέπουμε μπροστά".

Για το γεγονός ότι έπαιξε με τριάδα στην άμυνα: "Το ποδόσφαιρο είναι θέμα τακτικής. Αλλάξαμε την τακτική μας και μας βγήκε. Είμαι χαρούμενος που μπορέσαμε να αποκλείσουμε μία τέτοια σκληρή ομάδα. Το πρώτο ημίχρονο πήγε καλά από άποψη τακτικής, καταφέραμε να περιορίσουμε τον αντίπαλο. Μετά τα γκολ του ΠΑΟΚ, δείξαμε αποφασιστικότητα και ότι θέλαμε το παιχνίδι".

Για τα γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ: "Προφανώς έχει κάποια προβλήματα στην άμυνα, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι μία σκληρή ομάδα με προσωπικότητες και χαίρομαι που καταφέραμε να την αποκλείσουμε".

Για το κλίμα στην ομάδα όταν ανέλαβε τα ηνία της και την αλλαγή: "Δουλέψαμε πολύ στην ψυχολογία και την ομαδικότητα των παικτών. Σίγουρα υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης και καθημερινά δουλεύουμε για να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο".

Για την σημασία της εμφάνισης του Γκρέιφ: "Για αυτό είναι ο τερματοφύλακας εκεί... Για να αποκρούει".

Για την αυριανή κλήρωση: "Δεν έχω κοιτάξει τι μας περιμένει. Θα περιμένουμε την κλήρωση και σίγουρα θέλουμε ένας από τους αντιπάλους τουλάχιστον, να είναι μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη".

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα