Δεν έχει σημασία το πρώτο γκολ, αλλά αυτό της πρόκρισης…

Δεν έχει σημασία το πρώτο γκολ, αλλά αυτό της πρόκρισης…

Δεν έχει σημασία το πρώτο γκολ, αλλά αυτό της πρόκρισης…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για εκείνα τα στοιχεία που θα κρίνουν την πρόκριση στον αποψινό κρίσιμο αγώνα του ΠΑΟΚ στο Europa League.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα ΠΑΟΚ - Σλόβαν Μπρατισλάβας και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

«Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βάλει γρήγορα το πρώτο γκολ». Καλά…

«Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να δεχθεί γκολ από τους Σλοβάκους» Σιγά…

Δηλαδή και τι θα γίνει σε ένα ματς-τελικό όπως αυτό το αποψινό του ΠΑΟΚ με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, αν ο ΠΑΟΚ δεν σκοράρει νωρίς;

Τι θα γίνει πολύ περισσότερο αν καταφέρουν οι Σλοβάκοι να προηγηθούν; Σε αυτή την περίπτωση τελειώνουν όλα; Είναι νοοτροπία για τελικό αυτή;

Να… είχαμε να… λέγαμε.

Στο μπάσκετ λένε ότι δεν μετράει ποιοι ξεκινούν ένα ματς, αλλά πολύ περισσότερο ποιοι το τελειώνουν…

Κάπως έτσι και σε έναν τελικό στο ποδόσφαιρο, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία ποιος και πότε θα βάλει το πρώτο γκολ, αλλά ποιος θα βάλει το γκολ νίκης-πρόκρισης.

Αυτό προφανώς σημαίνει για τον ΠΑΟΚ πώς… ό, τι και αν γίνει απόψε στην Τούμπα, η ομάδα του Φερέιρα ΠΡΕΠΕΙ να βρει τον τρόπο στην πορεία της αναμέτρησης και μέχρι το τέλος της, να πετύχει το σκορ πρόκρισης. Έτσι είθισται για τους νικητές.
Θα περάσει ο ΠΑΟΚ με 2-0; Στην παράταση; Μπορεί να διαμορφωθεί το 3-1; Θα βάλουν δύο γκολ οι Σλοβάκοι και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει τέσσερα; ΟΛΑ μέσα στο παιχνίδι είναι όταν παίζεις ένα ματς που μπορείς και να το χαρακτηρίσεις … ζωής και θανάτου.

Δηλαδή τι άλλο ποδοσφαιρικό νόημα είχε η ατάκα Πασχαλάκη την περασμένη εβδομάδα… «πάμε να παίξουμε στο θάνατο;». Τι αξία έχει αυτό που είπε ο Ντόουγκλας Αουγκούστο… «να δώσουμε και τη ζωή μας μέσα στο γήπεδο;».

Σε αυτές τις περιπτώσεις η τακτική μικρή αξία έχει. Σαφώς και η κάθε ομάδα θα ξεκινήσει με ένα πλάνο, από εκεί και πέρα όμως το πιο πιθανό είναι ότι κάποια στιγμή θα επικρατήσει εκείνος που θα δείξει στον άλλο μέσα από τις μονομαχίες, τις κόντρες, τα σπριντ, τα άλματα, τις διεκδικήσεις, τα τάκλιν ότι το θέλει περισσότερο.

Όποιος αντέξει…

Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ πιο ποιοτικός από τους αντιπάλους και είναι ξεκάθαρο ότι αν φθάσει στο ανώτερο της απόδοσης και της διάθεσης, οι Σλοβάκοι δεν μπορούν να τον «δουν». Ό, τι δικαίωμα τους δώσει ο ΠΑΟΚ, αυτό θα εκμεταλλευτούν. Αν τους δώσει…

* Μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, αποδεικνύεται στο μέγιστο βαθμό πόσο σωστή ήταν η απόφαση της ΠΑΕ για την λειτουργία του PAOK TV.
* Δηλαδή μετά από όσα έγιναν τις περασμένες εβδομάδες, όταν χθες έπαιζαν Άγιαξ-ΑΠΟΕΛ, θα «έπρεπε» ο φίλος του ΠΑΟΚ να… υποστήριζε τους Ολλανδούς, επειδή η Ελλάδα διεκδικεί θέση από την Κύπρο στο ευρωπαϊκό ranking;

Τέλος πάντων πώς να αποκλειστούν οι Ολλανδοί όταν μετράνε 22-2 τελικές;

Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο ότι με VAR και εδώ, αλλά και στην Ολλανδία ( VAR που ο διαιτητής θα είχε όλα τα ριπλέι και δεν θα του έκρυβαν τα μισά) ο ΠΑΟΚ δεν θα αποκλείονταν από τον Άγιαξ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.