ΠΑΟΚ: Το διακύβευμα και οι μεταγραφές…

ΠΑΟΚ: Το διακύβευμα και οι μεταγραφές…

ΠΑΟΚ: Το διακύβευμα και οι μεταγραφές…

bet365

Τι «παίζεται» το βράδυ της Πέμπτης (28/8) στην κατάμεστη Τούμπα στη ρεβάνς του ΠΑΟΚ κόντρα στην Σλόβαν. Γιατί μια πρόκριση θα φέρει την απαραίτητη ισορροπία και ενδεχομένως δύο καλές μεταγραφές

Ο Μιχάλης Τσόχος το έγραψε όσο πιο απλά και κατανοητά την επομένη της ήττας από τη Σλόβαν (1-0) στην Μπρατισλάβα: «Ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς με τη Σλόβαν παίζει την προοπτική του ως club», τόνισε σε μια προσπάθεια καταγραφής της (σκληρής) ευρωπαϊκής πραγματικότητας.

Όντως, στη ρεβάνς της Τούμπας οι νταμπλούχοι Ελλάδας παίζουν για το ευρωπαϊκό «αύριο» τους, θα είναι καταστροφικό σε μια τριετία να έχουν μείνει δύο φορές εκτός ομίλων, γι’ αυτό είναι μεγάλο το διακύβευμα της δεύτερης παρτίδας με τους Σλοβάκους στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Τέτοιο που θα δώσει βαθιά ανάσα, ελέω του περίφημου Financial Fair Play, στους «ασπρόμαυρους» και να φέρει, ενδεχομένως, δύο καλούς παίκτες στο φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Ο Ιβάν Σαββίδης στην πρόσφατη παρουσία του στη Λέσχη Φίλων ΠΑΟΚ Κέρκυρας ρωτήθηκε από φιλάθλους της ομάδας για ενδεχόμενες νέες μεταγραφές. Ο ιδιοκτήτης των νταμπλούχων Ελλάδας δεν αρνήθηκε να απαντήσει, ωστόσο παρέπεμψε τους συνομιλητές του στο περίφημο Financial Fair Play.

Στον ΠΑΟΚ, αποδεδειγμένα, ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να βάλει όσα χρήματα θέλει και χρειάζονται μέσω των ΑΜΚ της εταιρείας, όμως όταν θα έρθει η ώρα για το… ταμείο (του FFP) αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να υπολογιστούν από την ΟΥΕΦΑ. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον αποκλεισμό της Μίλαν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιβεβαιώνονται οι αυστηρές διαθέσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ενώ παράλληλα «φωνάζουν» στους ανθρώπους του «Δικεφάλου», ότι θα πρέπει να προσέξουν τα έξοδά τους προκειμένου να μην μπλέξει η ομάδα με την οικονομική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ.

Οι δυο αποκλεισμοί από το Γιουρόπα Λιγκ, από την Έστερσουντ το 2017 και πέρσι από τη φάση των «32», με μόλις μια νίκη στη φάση των ομίλων, στέρησαν από το «Δικέφαλο» την δυνατότητα να έχει εξτρά έσοδα τα οποία και θα μπορούσε να διαθέσει για τις μεταγραφές, καθώς τα χρήματα που προέρχονται από τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ δεν λογίζονται ως «επένδυση», μέσω των ΑΜΚ, του μεγαλομετόχου.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε… προσεκτική φάση σ’ ότι αφορά το FFP γι’ αυτό και η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα συντελέσει αποφασιστικά προς την κατεύθυνση των μεταγραφών της τελευταίας στιγμής, που παραδοσιακά πραγματοποιούν οι «ασπρόμαυροι» κάθε καλοκαίρι.

Από τα δύο παιχνίδια του 3ου προκριματικού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Άγιαξ, οι «ασπρόμαυροι» έχουν βάλει, ήδη, στα ταμεία τους 480.000 ευρώ και σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, θα πάρουν 2.920.000 ευρώ, συν περίπου 1.600.000 ευρώ από την πριμοδότηση μέσω της 10ετούς κατάταξης. Αυτή την στιγμή ο «Δικέφαλος» έχει 23-25 ομάδες από κάτω του στην ειδική βαθμολογία, με βάση την 10ετή κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, όπου για κάθε ομάδα που αφήνει από κάτω, παίρνει 71.000 ευρώ.

Σ’ αυτά τα 5.000.000 ευρώ θα προστεθούν τα έσοδα από ολόκληρο το market poll των ελληνικών ομάδων (σε περίπτωση αποκλεισμού της ΑΕΚ) και τα έσοδα από τις αγωνιστικές επιτυχίες. Κάθε βαθμός στον όμιλο ισοδυναμεί με 190.000 ευρώ, ενώ για την πρόκριση στους «32», ο 1ος του ομίλου παίρνει 1.500.000 ευρώ κι ο 2ος 1.000.000 ευρώ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα