Ηττήθηκε γιατί έχασε το μυαλό του

Ηττήθηκε γιατί έχασε το μυαλό του

Ηττήθηκε γιατί έχασε το μυαλό του

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη βασική αιτία που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη χθεσινή ήττα από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, ένα αποτέλεσμα που βάζει τους πρωταθλητές με την πλάτη στον τοίχο. Σχόλια υπάρχουν και για πολλά ακόμη ζητήματα…

Κολωνία - Ντόρτμουντ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Βρισκόμαστε στο 94ο λεπτό του πρώτου αγώνα πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Το ματς στο 0-0! Ο αντίπαλος τερματοφύλακας κάνει βολέ. Γίνονται αλλεπάλληλα λάθη από άμυνα και τερματοφύλακα και τελικά σκοράρει από την μικρή περιοχή ο… αντίπαλος στόπερ!!

ΟΧΙ! Δεν ήταν ατυχία…

Η γκέλα, η «στραβή» και το γκολ «μύριζε» από το 70΄ και μετά όταν ο ΠΑΟΚ έχασε το μυαλό του μέσα στο γήπεδο. Τότε που ξέχασαν εντελώς το θεμελιώδες ποδοσφαιρικό ρητό: «Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένας ματς, τότε κάνεις τα πάντα για να μην το χάσεις».

Δεν είναι δυνατόν αυτός ο ΠΑΟΚ των τόσων έμπειρων παικτών να λειτουργεί με τόσα νεύρα και τόση επιπολαιότητα στα τελευταία λεπτά του χθεσινού αγώνα! ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Γιατί ξεκινάμε από το τέλος και όχι από… το πώς το ματς έμεινε για 70΄ στο 0-0; Μα αυτό που έγινε μέχρι το 70΄ μπορεί να το «πάθει» κάθε καλή ομάδα: «Δεν είσαι σε καλή μέρα, είσαι φλύαρος, είσαι άτυχος με ένα δοκάρι, δεν είναι καλά ποιοτικοί παίκτες, δεν σου δίνει ο διαιτητής ένα-δύο σφυρίγματα και… μένεις στο 0-0 με έναν φανερά πιο αδύναμο αντίπαλο». Κάτι τέτοιο όμως γίνεται πολύ συχνά και όταν το «πάθεις» σε νοκ άουτ αγώνες, φροντίζεις να «σβήσεις» το ματς και πάνω απ’ όλα να μηδενίσεις τις πιθανότητες λάθους που θα βάλουν σε κίνδυνο την εστία σου. Αυτά είναι… αυτονόητα!

Αυτό τελικά που συνέβη μετά το 70΄ χθες στη Μπρατισλάβα, απαγορεύεται για ομάδα του επιπέδου του ΠΑΟΚ.

Δεν γίνεται να παίζει ο ΠΑΟΚ και μετά από αυτό το σημείο το ματς να θυμίζει… γειτονιά ή 5Χ5 όπου καταργείται το κέντρο και παίζουν πάνω-κάτω με στόχο το… «όποιος το βάλει κέρδισε». Αν είναι δυνατόν…

- Ο Ελ Καντουρί που έπρεπε να ρυθμίζει το ρυθμό πάει ένας απέναντι σε τέσσερις και κάνει λάθος που βγάζει σε κόντρα τους αντιπάλους…

- Ο Μπίσεσβαρ «πουλάει» συνεχώς εύκολα την μπάλα…

- Ο Ζαμπά είναι στον κόσμο του και νοιάζεται πρώτα για την «πάρτη» του και συνεχώς τους βγάζει στην κόντρα, χωρίς μάλιστα να γυρνάει πίσω προκαλώντας τους συμπαίκτες του!

- Ο Άκπομ δεν έχει βρει συμπαίκτη, ο Βαρέλα φεύγει στην επίθεση και ο Πασχαλάκης κάνει λάθος μέχρι και με τα χέρια, σα να του είπε κανείς ότι… «βιαζόμαστε»!

Αυτά που έγιναν στο τέλος είναι απαράδεκτα και οφείλονται στον πολύ μεγάλο εκνευρισμό τους που τους χαλάει το μυαλό.

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ έχει φθάσει την ευρωπαϊκή του πορεία σε φάση… με την πλάτη στον τοίχο.

Και αν νομίζει κανείς ότι επειδή το ξαναέκανε με τη Ζίμπρου και την Λοκομοτίβα, είναι αυτονόητο ότι θα τους βάλει και αυτούς τέσσερα ή πέντε γκολ, αν οποιοσδήποτε (είτε παίζει, είτε όχι) έχει αυτό το σκεπτικό, τότε καλύτερα να μην πάει στην Τούμπα την άλλη Πέμπτη.

Τότε που ο ΠΑΟΚ πάει να γυρίσει μία δύσκολη κατάσταση χωρίς τις προσωπικότητες των Μάτος-Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο!

Μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ να κάνει καλή αρχή με τον Παναιτωλικό στο πρωτάθλημα και αφού ηρεμήσουν όλοι από τα νεύρα που τους διακατέχουν λόγω του πολύ δύσκολου ξεκινήματος στη χρονιά (αλλαγή προπονητή-κλήρωση Άγιαξ- άδικος αποκλεισμός με Άγιαξ) τότε να μπουν για τη μάχη της χρονιάς, που θα δοθεί σε εφτά ημέρες.

Και εκείνη η μάχη με τους αδύναμους πλην φιλότιμους και αποφασισμένους Σλοβάκους θα κριθεί πρώτα από το μυαλό και μετά από τα πόδια… (Στον ΠΑΟΚ τα χέρια δεν παίζουν…).

- Όσον αφορά στις άλλες ελληνικές ομάδες…

* Περί αντικειμενικότητας και περιγραφής χρειάζεται να ξαναγράψω Ας είμαστε και λίγο αντικειμενικοί… (με τον ΠΑΟΚ) κάτι; Αντιλήφθηκαν και οι τελευταίοι πόσο διαφορετικά παρουσιάζονται τα γεγονότα από ομάδα σε ομάδα με στόχο την παραπλάνηση της κοινής γνώμης; Το γιατί γίνεται αυτό είναι μία άλλη μεγάλη υπόθεση…

Επίσης… Ξαναγράφω ό, τι ακριβώς έγραψα πριν λίγες ημέρες για τη διαιτησία:

«Και ας καταγραφεί επίσης ότι δίνω συγχαρητήρια σε όποια ελληνική ομάδα έχει καλή και ευνοϊκή διαιτησία στην Ευρώπη. Το τονίζω: Στην Ευρώπη. Και για τα πέναλτι που δεν δίνονται και για τα οφσάιντ και για τέσσερις κίτρινες εκτός έδρας στο πρώτο ημίωρο και για τις κόκκινες κάρτες στο γήπεδο και στα αποδυτήρια… Και για όλα. Μαγκιά τους;»

Επιμένω ότι είναι μαγκιά τους…

Από εκεί και πέρα αυτή την εύνοια, αλλά και την επιτυχημένη πορεία, θα προσπαθήσουν να την εκμεταλλευτούν και στο πρωτάθλημα, πιέζοντας τους Έλληνες διαιτητές.

Πρόκειται για την αλφαβήτα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.