Παντελίδης: «Το σπουδαιότερο παιχνίδι της καριέρας μου»

Παντελίδης: «Το σπουδαιότερο παιχνίδι της καριέρας μου»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Παντελίδης: «Το σπουδαιότερο παιχνίδι της καριέρας μου»

bet365

Ο Σάββας Παντελίδης έβαλε ο ίδιος… ταμπέλα στον αυριανό (15/8, 21:30) του Άρη με τη Μόλντε και αναφέρθηκε στην πίεση που πρέπει να ασκήσει η ομάδα του.

«Η εικόνα που αποτυπώνεται μέσα από τα αποδυτήρια είναι ότι, το πρώτο παιχνίδι δεν έπρεπε να τελειώσει έτσι και από δικά μας λάθη φτάσαμε στο σκορ. Δεν είναι εύκολο να γυρίσει τόσο πολύ, αλλά έχουμε μια ομάδα η οποία μέσα στο γήπεδό της είναι πάντα παραγωγική. Αν στις στιγμές του αγώνα είμαι ουσιαστικοί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μιλώντας με τα παιδιά σταθήκαμε στο πώς θα ήταν το παιχνίδι αν αποφεύγαμε τα λάθη. Άρα πρέπει να τα μειώσουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Σίγουρα είναι σημαντικό να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο ματς, να μην το σπρώξουμε παραπάνω απ όσο πρέπει, με καθαρό μυαλό όταν έχουμε την μπάλα και πάθος όταν δεν την έχουμε», είπε αρχικά.

Ρωτήθηκε για το πλάνο της Μόλντε και είπε αστειευόμενος… «δυστυχώς στη Νορβηγία δεν είναι πολλοί οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τη Μόλντε κι έτσι δεν μπορούμε να μάθουμε ορισμένα πράγματα. Αυτοί τα μαθαίνουν όλα για μας». Στη συνέχεια είπε ότι «λογικά θα προσπαθήσει να μας χτυπήσει στην αντεπίθεση».

Ερωτηθείς για το στοιχείο που πρέπει να έχει η ομάδα του, απάντησε: «Πάνω απ’ όλα ο Άρης πρέπει να βγάλει την πίστη του. Να δείξει ότι το πιστεύει. Αν δεν το πιστέψεις δεν γίνεται. Θεωρώ ότι μέχρι τώρα είναι το σημαντικότερο παιχνίδι στην καριέρα μου, έχω κάνει τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα η οποία έχει 22 επίσημα παιχνίδια στα πόδια της, αυτός ο αριθμός δίνει ρυθμό αλλά ένα παιχνίδι έχει ψυχολογικές στιγμές. Στο πρώτο ματς δεν ήταν μαζί μας. Αύριο ελπίζω να είναι μαζί μας».

Σχετικά με τον αριθμό των γκολ που χρειάζεται η ομάδα του, δεδομένης της δυστοκίας που την χαρακτηρίζει στους τρεις πρώτους επίσημους αγώνες, είπε: «Είναι καλό να βλέπεις και λίγο το παρελθόν, κάποιες στιγμές. Πέρυσι με την Ξάνθη το σκορ ήταν 2-1 στο 60’ και στο τελείωσε 7-2. Σε όλα τα παιχνίδια η ομάδα έβγαλε πάθος. Ακόμη και με τη Λεμεσό, κάναμε πολλές ευκαιρίες».

Εκεί στάθηκε στον ψυχολογικό παράγοντα. «Πρέπει να τους χαλάσεις το μυαλό, να βάλεις τον αντίπαλο σε συνθήκες πίεσης, αλλιώς, αν πάει το παιχνίδι όπως το έχει προγραμματίσει όλα γίνονται δυσκολότερα». Δεν θέλησε να αναφέρει τα πλάνα του και στάθηκε στη δουλειά που έγινε στην προετοιμασία. «Μετά τον πρώτο αγώνα, ήθελα αρχικά να μαζέψουμε τα κομμάτια μας. Ο ρόλος μου δεν είναι να μαλώσω αλλά να δείξω εμπιστοσύνη στους παίκτες και ότι εγώ είμαι εκεί. Δουλέψαμε στο ψυχολογικό κομμάτι στις δύο πρώτες ημέρες, εξηγήσαμε πόσο διαφορετικό θα μπορούσε να ήταν το αποτέλεσμα αν δεν κάναμε τα λάθη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα