Αρης & Ατρόμητος: Τι «πρέπει» να κάνουν για να προκριθούν

Γιώργος Ντυμένος
Αρης & Ατρόμητος: Τι «πρέπει» να κάνουν για να προκριθούν

bet365

Οι «κίτρινοι» καλούνται να εξαντλήσουν τις λιγοστές ελπίδες τους μετά το 3-0 της Νορβηγίας, ενώ οι Περιστεριώτες έμειναν «ζωντανοί» χάρις στο 0-0 της Πολωνίας
Στην Ελλάδα επιστρέφουν σήμερα Αρης και Ατρόμητος, μετά τις χθεσινές ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, σε Νορβηγία και Πολωνία αντίστοιχα. Οπου ο μεν πρώτος ηττήθηκε 3-0 από τη Μόλντε, ο δε δεύτερος απέσπασε 0-0 από τη Λέγκια. Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων «ψαλίδισαν», από τη μία πλευρά, τις ελπίδες των «κίτρινων» για πρόκριση στα πλέι οφ, σε αντίθεση με τους Περιστεριώτες που παραμένουν στο «κόλπο». Εστω και σαν αουτσάιντερ...
Επειδή όμως στην μπάλα ποτέ μην λες ποτέ και για αυτό δεν δύναται από τώρα να «αποκλείσει» κάποιους τους Θεσσαλονικείς, ας δούμε τι «πρέπει» να κάνουν οι μεν και οι δε στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας, ώστε να πάρουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.
ΑΡΗΣ
* Να εκμηδενίσει τα ατομικά ανασταλτικά λάθη, που τόσο του κόστισαν χθες. Μόνο με το μηδέν παθητικό θα μπορεί να ελπίζει ουσιαστικά, αφού αν δεχθεί ένα τέρμα, αυτόματα θα χρειάζεται πέντε!
*Να εκμεταλλευτεί τις στατικές φάσεις. Οι «κίτρινοι» και χθες δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί, παρότι διαθέτουν ψηλά κορμιά.
*Nα πάρει επιθετικές προσπάθειες από τα άκρα του, που χθες δεν τον βοήθησαν.
*Να μην τον πιάσει... πανικός. Ο Σάββας Παντελίδης έχει το know how ώστε να αποβάλει την πίεση/άγχος, αλλά αν οι παίκτες του μπουν με τα πόδια «κομμένα» από το 1', τότε θα τους λείψει το «καθαρό μυαλό». Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται... καθαρό μυαλό και ότι βγει.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
*Να πάρει μέτρα. Στην Πολωνία περίμενε, και λογικά, πίσω, όμως αν και στη ρεβάνς δώσει χώρο και η Λέγκια «εγκατασταθεί» έξω από τα καρέ του, θα δεχθεί εκ νέου πίεση.
*Να κρατήσει μπάλα. Στο χθεσινό ματς είχε ελάχιστα την μπάλα στα πόδια του και αυτό, ξέχωρα από την πίεση της Λέγκια, είχε σαν αποτέλεσμα να μην πάρει ανάσες, λόγω της πίεσης που του ασκήθηκε (Ρισβάνης, Μέγιερι άγγιξαν το τέλειο παιχνίδι). Ετσι κουράστηκε πιο γρήγορα και ας μην ξεχνάμε πως ο αντίπαλός του διαθέτει μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας.
*Να εκμεταλλευτεί την έστω «μισή» φάση που θα κάνει. Χθες οι αντίπαλοί του είχαν 28 τελικές, αλλά γκολ δεν βρήκαν. Αυτό δείχνει πως είναι μία ομάδα «δύσκολη» στο σκοράρισμα και δεν είναι τυχαίο πως παρέμεινε «άσφαιρη» για 3ο σερί ματς. Αν ο Ατρόμητος βρει ένα τέρμα, μπορεί να σταθεί καθοριστικό στην υπόθεση πρόκριση.
*Να αποφύγει τα φάουλ έξω από την περιοχή. Η Λέγκια κέρδισε χθες 16 κόρνερ, όμως στα περισσότερα έκανε κακά χτυπήματα, κάτι που ήταν υπέρ του Ατρόμητου. Δεν συνέβη κάτι ανάλογο όμως με τα φάουλ. Οι Πολωνοί είχαν δύο δοκάρια σε ισάριθμες απευθείας εκτελέσεις, με διαφορετικούς μάλιστα παίκτες, δείγμα πως διαθέτουν παίκτες με καλά πόδια. Στο Περιστέρι δεν πρέπει να «δώσει» ανάλογες φάσεις.
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα