Κραϊόβα - ΑΕΚ: Δηλώσεις Καρντόσο

Κραϊόβα - ΑΕΚ: Δηλώσεις Καρντόσο

Gazzetta team
Κραϊόβα - ΑΕΚ: Δηλώσεις Καρντόσο

bet365

Η ΑΕΚ καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο ματς μετά τη νίκη στη Ρουμανία επί της Κραϊόβα, με τον Μιγκέλ Καρντόσο να μένει πολύ ικανοποιημένος.

Τα γκολ των Μάνταλου και Λιβάια έδωσαν στην Ενωση το καθαρό 2-0 στη Ρουμανία και ο Πορτογάλος προπονητής είχε μόνο καλά λόγια στο πρώτο σχόλιο του, στην κάμερα της Cosmote TV, μετά τη λήξη.

«Ηταν δύσκολες οι συνθήκες. Ειχε πολλή ζέστη και υγρασία. Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν καλός. Τα παιδιά έδειξαν πολύ δυνατό χαρακτήρα. Αξίζει ένα μπράβο σε αυτά τα παιδιά, για όσα έδειξαν. Κάποια στιγμή στο ημίχρονο μου είπαν ότι ήταν πολύ δύσκολο ακόμα και να αναπνεύσουν. Ηταν πολύ δύσκολο να παίξουν. Θα πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρό το δεύτερο παιχνίδι. Εχουν χάσει μόνο μία φορά. Πρέπει να μπούμε σοβαρά, να παίξουμε σαν να είναι στο 0-0 και να κερδίσουμε και το επόμενο παιχνίδι».

Λίγη ώρα μετά, στη συνέντευξη Τύπου, ο Καρντόσο είπε τα εξής.

«Το πιο σημαντικό σήμερα, ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η πρόκριση. Και πρέπει να έχουμε μια πολύ σοβαρή προσέγγιση στο δεύτερο παιχνίδι, για να μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση. Πρέπει να καταλάβουμε πως παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα, που έχει εννέα επίσημα παιχνίδια και έχει κάνει μόνο μια ήττα. Και θα πρέπει να έχουμε πολύ σοβαρή προσέγγιση στην ρεβάνς. Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν πως οι συνθήκες σήμερα ήταν δύσκολες λόγω της ζέστης. Ήταν δύσκολες ακόμα και για μένα. Φανταστείτε πόσο δύσκολο ήταν για τους παίκτες που έπρεπε να τρέχουν στο γήπεδο. Μιλάω για την ζέστη αλλά και για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο αγωνιστικός χώρος. Πραγματικά η κατάσταση ήταν άθλια. Φυσικά και θα ήθελα να παίξουμε καλύτερα. Αυτό που κατάλαβα ήταν πως ήταν δύσκολο ακόμα και να πάρουν αναπνοή οι παίκτες μου. Θέλω να ξεχωρίσω την αγωνιστική συμπεριφορά. Μπήκαν στην μάχη, τα έδωσαν όλα, έκαναν κάποια λάθη, αλλά μου άρεσε η αγωνιστικότητα τους. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε τώρα, είναι να προσεγγίσουμε την ρεβάνς με σοβαρότητα και προσοχή».

- Για το αν θα αντιγράψει η ΑΕΚ την ιδέα με τα παιδιά στην κερκίδα: «Συγχαρητήρια για την ιδέα. Θέλω να ζω τα συναισθήματα του ποδοσφαίρου. Δεν θέλω να παίζω σε άδεια γήπεδα. Η συμπεριφορά του κόσμου, καθορίζει και την συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών. Δεν ξέρω αν θα κάνουμε και εμείς το ίδιο. Όμως ήταν όμορφο να δούμε τα παιδιά στην εξέδρα και ελπίζω να δώσαμε ένα καλό παράδειγμα σ’ αυτά τα παιδιά. Γιατί πρέπει να καταλάβουμε πως η συμπεριφορά όλων μας, είναι παράδειγμα. Σήμερα οι παίκτες μας έπαιξαν με το make a wish στην φανέλα και για παιδιά που όλα είναι δύσκολα γι αυτά. Και δώσαμε ένα πολύ καλό παράδειγμα, για το πώς μπορούμε να παρέχουμε κοινωνικό έργο».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα