Η πρωτάρα Μαλάτια και η… μπαρουτοκαπνισμένη Παρτίζαν

Gazzetta team
Η πρωτάρα Μαλάτια και η… μπαρουτοκαπνισμένη Παρτίζαν

bet365

Ο Άρης γνωρίζει το επίπεδο δυσκολίας που έχει ο δρόμος προς τους ομίλους του Europa League καθώς θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Παρτίζαν Βελιγραδίου-Μαλάτιασπορ εφόσον προκριθεί επί της Μόλντε και το gazzetta.gr δίνει μια πρώτη εικόνα των πιθανών αντιπάλων της ελληνικής ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί χειρότερα για τους «κίτρινους», αν δηλαδή η κληρωτίδα έστελνε έναν εκ των Άιντραχτ Φρανκφούρτης ή Μπράγκα. Τόσο η Παρτίζαν Βελιγραδίου όσο και η Μαλάτιασπορ δεν μπορούν να χαρακτηριστούν «θηρία», ανεξαρτήτως της ποιότητας που έχουν στο ρόστερ τους.

Κυπελλούχος αλλά… σε παρακμή

Η Παρτιζάν Βελιγραδίου δεν θυμίζει σε πολλά την ομάδα που κυριαρχούσε στο σερβικό Πρωτάθλημα καθώς στην τελευταία διετία δεν έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, έχοντας παραδώσει τα σκήπτρα στον Ερυθρό Αστέρα. Συχνά πυκνά απασχολεί περισσότερο για τα οικονομικά προβλήματά της, αλλά και την αδυναμία διεκδίκησης του τίτλου. Πέρσι, ωστόσο, κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Σερβίας (σ. σ. επικράτησε στον τελικό του Ερυθρού Αστέρα με 0-1), αλλά στο Πρωτάθλημα τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω και από τη Ραντνίσκι. Προς αυτήν την κατεύθυνση, φέτος οι Σέρβοι επένδυσαν αρκετά καθώς απέκτησαν τον Τακούμα Ασάνο από την Άρσεναλ αλλά και τον Ουμάρ Σαντίκ από τη Ρόμα. Στην τεχνική ηγεσία παρέμεινε ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Σάβο Μιλόσεβιτς. Στα 45 του χρόνια, ελπίζει ότι η προπονητή καριέρα του θα είναι το ίδιο λαμπερή σε σχέση με την αντίστοιχη αγωνιστική.

Η χρονιά ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τους Σέρβους καθώς πέραν των δύο νικών που σημείωσαν στο Πρωτάθλημα, δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στους αγώνες με την Connah Quay από την Ουαλία καθώς την κέρδισε δύο φορές.

Η πρωτάρα και φιλόδοξη Μαλάτιασπορ

Πριν από 3-4 χρόνια, η διεκδίκηση μιας θέσης στους ομίλους του Europa League έμοιαζε με όνειρο απατηλό για τη Μαλάτιασπορ καθώς μόλις στη δεύτερη χρονιά παρουσίας της στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού Πρωταθλήματος, εξασφάλισε θέση στην Ευρώπη!

Η Μαλάτιασπορ μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μια… σύγχρονη σταχτοπούτα καθώς αυτό που πέτυχε δεν είναι τόσο απλό. Ομάδα με 33 χρόνια ιστορίας, με προϋπηρεσία μόλις δύο χρόνων στο τουρκικό Πρωτάθλημα και παράλληλα, στο κατώφλι των ομίλων του Europa League. Αυτό κατάφερε την περσινή σεζόν όπου κατέκτησε την 5η θέση, στην καλύτερη πορεία στην ιστορία της, παρουσιάζοντας μάλιστα ισορροπία σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Ένας από τους λόγους της πορείας της ήταν ο Ντάνιελ Άλεξιτς, Σέρβος στη καταγωγή, ο οποίος όμως παραχωρήθηκε στην Αλ Αχλί.

Το καλοκαίρι, η Μαλάτιασπορ ουσιαστικά έφτιαξε μια ομάδα από την αρχή, σε μια προσπάθειά της να την «προσαρμόσει» στον αγωνιστικό στόχο της Ευρώπης. Προς αυτήν την κατεύθυνση προσλήφθηκε στην τεχνική ηγεσία ο Σεργκέν Γιαλτσίν ο οποίος την περσινή χρονιά ήταν στην Αλάνιασπορ και αποκτήθηκαν, μια ντουζίνα παίκτες. Η πιο ηχηρή κίνηση βάσει βιογραφικού είναι ο Μορικέ Φοφανά από την Κόνιασπορ καθώς ο αριστερός μεσοεπιθετικός καθώς το όνομά του ξεχωρίζει από το ρόστερ της τουρκικής ομάδας.

Η Μαλάτιασπορ προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League με νίκη (0-1) μέσα στη Λουμπλιάνα επί της Ολίμπια έπειτα από το ισόπαλο 2-2 στον πρώτο αγώνα στην Τουρκία. Και στα δύο παιχνίδια, χρησιμοποίησε διάταξη 4-2-3-1.

Η ομάδα εδρεύει στην πόλη Μαλάτια, στην κεντροανατολική Τουρκία, η οποία μάλιστα θεωρείται από τις κορυφαίες στην παραγωγή κεμπάπ. Το δε «Malatium Stadium» είναι χωρητικότητας 27.000 θέσεων.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα