Βεσελίνοβιτς: «Φανταστική ομάδα η Μόλντε, αλλά θα υποστηρίξω τον Άρη»

Βεσελίνοβιτς: «Φανταστική ομάδα η Μόλντε, αλλά θα υποστηρίξω τον Άρη»

Βεσελίνοβιτς: «Φανταστική ομάδα η Μόλντε, αλλά θα υποστηρίξω τον Άρη»

bet365

Ο Αλεκσάνταρ Βεσελίνοβιτς διαπίστωσε το επίπεδο της προσεχούς αντιπάλου του Άρη, Μόλντε, μέσα από τους αγώνες της ομάδας του (σ. σ. Τσουκαρίτσκι) με τους Νορβηγούς, μίλησε στο gazzetta.gr και εξήγησε τι πρέπει να κάνουν οι «κίτρινοι» για να προκριθούν στα Playoffs του Europa League.

Ο Σέρβος προπονητής της Τσουκαρίτσκι επένδυσε πολλές ώρες στην ανάλυση της φιλοσοφίας παιχνιδιού της Μόλντε. «Είναι απλό αλλά και φανταστικό», είπε στο gazzetta.gr εκφράζοντας παράλληλα τον θαυμασμό του για την τακτική της νορβηγικός ομάδας. «Είναι μια φανταστική ομάδα και παράλληλα πολύ σκληρή. Έχει εμπειρία και νομίζω ότι αυτό μέτρησε στους αγώνες της δικής μου ομάδα. Στον πρώτο αγώνα ήμασταν συμπαθητική, αλλά είχαμε δυσκολία στην προσαρμογή στο πλαστικό χόρτο, σε αντίθεση με τους ποδοσφαιριστές της Μόλντε οι οποίοι έχουν μάθει να παίζουν σ’ αυτό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία διαμορφώνουν το παιχνίδι της Μόλντε ή μάλλον, είναι οι κύριοι εκφραστές. «Ξεχώρισα αρκετούς παίκτες, ωστόσο μου έκανε εντύπωση η τακτική πειθαρχία τους. Πέρα από τον Νιγηριανό (σ. σ. Τζέιμς) ο οποίος είναι στην κορυφή της επίθεσης, είναι εκπληκτικός παίκτης ο Ομοϊουάνφο, αλλά… όλη η ομάδα είναι ο Έικρεμ. Είναι ο πλέι μέικερ, από τα πόδια του περνούν οι περισσότερες επιθέσεις. Κυρίως όμως, είναι μια ομάδα η οποία έχει φτιαχτεί για να παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό, αυτό θα πρέπει να ελέγξει ο Άρης. Να μην τους επιτρέψει να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό. Γενικώς, ο Άρης είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον Άρη».

Η αχίλλειος πτέρνα της Μόλντε είναι η ταχύτητα των κεντρικών αμυντικών, αν και η επιστροφή του Γκάμπριελσεν λειτουργεί προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματς. «Δεν είναι δύσκολο να αναλύσεις το παιχνίδι της Μόλντε. Το δύσκολο είναι να το αντιμετωπίσεις γιατί παίζει τόσο απλά. Το πρόβλημά της στους δικούς μας αγώνες ήταν τα δύο στόπερ καθώς ήταν πολύ αργά. Τώρα όμως επιστρέφει ο βασικός στόπερ τους (σ. σ. Γκάμπριελσεν). Θεωρώ ότι τα στόπερ της Μόλντε αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Ελλάδα είναι τα δύο πλεονεκτήματα του Άρη τα οποία πρέπει να τα εκμεταλλευτεί».

Ο Βεσελίνοβιτς συμβούλεψε μάλιστα τον Άρη να ασκήσει πίεση στα δύο στόπερ ούτως ώστε να χαλάσει τη δομή του παιχνιδιού των Νορβηγών. «Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος κίνησης της ομάδας στην επίθεση είτε μιλάμε για σετ παιχνίδι είτε για transition παιχνίδι. Κάνουν εξαιρετική δουλειά οι δύο winger στην πίεση στους πλάγιους μπακ αλλά και ο Έικρεμ. Το παιχνίδι της Μόλντε χτίζεται από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, οπότε το ζητούμενο για τον Άρη είναι να τους χαλάσει την… ασφαλή λειτουργία τους».

Όσο για τον τίτλο του φαβορί; Ο Σέρβος ξεκαθάρισε ότι θέλει να δει τον Άρη στην επόμενη φάση, εκτίμησε όμως ότι η Μόλντε έχει πλεονέκτημα. «Προσωπικά θέλω να προκριθεί ο Άρης, αλλά φαβορί είναι η Μόλντε γιατί έχει πάνω από 20 παιχνίδια στα πόδια της, το Πρωτάθλημα στη Νορβηγία είναι στα μέσα της σεζόν ενώ το αντίστοιχο ελληνικό δεν έχει ξεκινήσει. Οι δε ποδοσφαιριστές της Μόλντε, είναι λογικό να, βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από τον Άρη. Γενικώς, ο Άρης θα πρέπει να ελέγξει τον ρυθμό αλλά και την επιθετικότητα της Μόλντε, να καταστρέψει το απλό και συνάμα φανταστικό ποδόσφαιρο που παίζει».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα