Ατρόμητος: Το πρώτο δείγμα του Βέλλιου ήταν θετικό

Ατρόμητος: Το πρώτο δείγμα του Βέλλιου ήταν θετικό

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος: Το πρώτο δείγμα του Βέλλιου ήταν θετικό

bet365

Από το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης, μπορεί όλοι να θυμούνται την εμφάνιση του Χαβιέ Ούμπιδες και τον τρομερό Δημήτρη Γούτα, όμως τα πρώτα δείγματα κι από τον Απόστολο Βέλλιο ήταν θετικά...

Γρίφος ήταν μέχρι και λίγες ώρες πριν την σέντρα του πρώτου αγώνα του Ατρόμητου με την Ντουνάισκα Στρέντα, το τι θα επέλεγε στην επίθεση ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να είχε καταλήξει αρκετά νωρίς στις τελικές επιλογές του, ωστόσο όλοι περιμέναμε να δούμε αν θα επιλέξει να αγωνιστεί με τον Βέλλιο μόνο του στην κορυφή ή αν θα του έβαζε παίκτη δίπλα του.

Τελικά επέλεξε να του δώσει... βοήθεια τον Γιώργο Μανούσο και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε. Ο Απόστολος Βέλλιος, σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται ακόμα στο 100% της ετοιμότητάς του, καθώς μην ξεχνάμε πως και πέρσι είχε μια δύσκολη σεζόν με λίγα παιχνίδια. Παρ' όλα αυτά, μπορεί κόντρα στους Σλοβάκους να μην έχασε την τεράστια ευκαιρία, όμως ήταν αρκετά θετικός.

Αυτό γιατί έδειξε πως γνωρίζει πολύ καλά να σπάει την μπάλα στους συμπαίκτες του. Το είδαμε να το κάνει αρκετές φορές στη MOL Arena, με πιο χαρακτηριστική την φάση του 0-1, όταν είδε τον Ούμπιδες και του πέταξε την μπάλα στο χώρο. Εκτός όμως από την φάση αυτή, με το ψηλό κορμί του ήταν σχεδόν πάντα πρώτος στην μπάλα και μπορούσε να βρίσκει με ευκολία τους Μανούσο, Ενσικουλού και Ούμπιδες.

Εκτός από το στοιχείο αυτό που γνωρίζαμε πως κατέχει, ο Βέλλιος με την σωματοδομή του αναγκάζει τους αντίπαλους αμυντικούς να τον έχουν πάντα στο νου τους. Δεν ήταν λίγες οι φορές που στη Σλοβακιά είδαμε και τα δύο στόπερ να πέφτουν πάνω του με αποτέλεσμα ο Μανούσος να βρίσκεται αρκετές φορές μόνος του εντός ή εκτός περιοχής. Κάτι τέτοιο έγινε και στη φάση του 1-2, με τον Βέλλιο να μην βρίσκει όπως θέλει την μπάλα αλλά τα δυο στόπερ να έχουν πέσει πάνω του και τον Κόστρνα να μην τον παίρνει χαμπάρι στην πλάτη του.

Επαναλαμβάνουμε πως ο Βέλλιος που είδαμε την Πέμπτη και θα δούμε σε τρία βράδια στο Περιστέρι δεν είναι αυτός που γνωρίζουμε και λογικά θα δούμε στο πρωτάθλημα. Χρειάζεται ακόμα χρόνο να βρει ρυθμό και παιχνίδια στα πόδια του, όμως τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, κι όταν έρθουν τα γκολ τότε σίγουρα θα λυθεί ακόμα περισσότερο...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα