Ντουνάισκα Στρέντα: Δυνατή μπροστά, έχει κενά πίσω

Ντουνάισκα Στρέντα: Δυνατή μπροστά, έχει κενά πίσω

Νίκος Μαρούδας
Ντουνάισκα Στρέντα: Δυνατή μπροστά, έχει κενά πίσω

bet365

Με το δεξί μπήκε στο νέο πρωτάθλημα η Ντουνάισκα Στρέντα, η οποία όμως έδειξε πως έχει κάποια θεματάκια στην άμυνα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επίθεση!

Κάλμαρ - Τζουργκάρντεν με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Νίκη με την... ψυχή στο στόμα για την Ντουνάισκα Στρέντα το βράδυ της Κυριακής, λίγες μόνο μέρες πριν την πρώτη της αναμέτρηση με τον Ατρόμητο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. To gazzetta.gr παρακολούθησε και τα 90' λεπτά της αναμέτρησης με την Ζλάτε Μοράφτσε και παραθέτει τα συμπεράσματα που έβγαλε.

Μπορεί να σε... σκοτώσει σε 20 λεπτά!

Ο Ατρόμητος, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναλάβει το κακό ξεκίνημα που είχε πέρσι στο Μπρεστ! Αυτό το έχουν ως δεδομένο όλοι στην ομάδα, αλλά ένας λόγος παραπάνω είναι η Ντουνάισκα. Οι Σλοβάκοι, κόντρα στην Ζλάτε, για 20 λεπτά έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο και με λίγες πάσες βρίσκονταν στην αντίπαλη περιοχή.

Οι τρεις κλασικές ευκαιρίες που έβγαλαν σε αυτό το διάστημα, δείχνουν πως μπορούσαν εύκολα να έχουν τελειώσει το ματς με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Ατρόμητος, λοιπόν, πρέπει να μπει συγκεντρωμένος από το πρώτο δευτερόλεπτο και να... μασάει σίδερα στην πίεση που δεδομένα θα του ασκηθεί στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της Πέμπτης.

Πίεση παντού

Ένα από τα καλύτερα στοιχεία που διαθέτει η ομάδα της Σλοβακίας είναι το κέντρο. Η Ντουνάισκα, διαθέτει ποδοσφαιριστές με αρκετή ποιότητα και πολλά τρεξίματα στη μεσαία γραμμή. Αυτό την βοηθάει ώστε να πιέζει τον αντίπαλο από την πρώτη πάσα.

Η πίεση που ασκεί στο κέντρο μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον αντίπαλο, κάτι που είδαμε να συμβαίνει το απόγευμα του Σαββάτου σχεδόν και στα 90 λεπτά.

Πρόβλημα στα μετόπισθεν

Αυτό που ανέδειξε με πολλούς τρόπους η Ζλάτε το Σάββατο, είναι το αμυντικό πρόβλημα που έχει η Ντουνάισκα. Η προσεχής αντίπαλος του Ατρόμητου, αγωνίστηκε για πρώτη φορά χωρίς τον Σάτκα ο οποίος παραχωρήθηκε στην Λεχ Πόζναν και φάνηκε να βρίσκεται στο... ψάξιμο.

Στη φάση του γκολ και οι δύο στόπερ έχουν χάσει τον αντίπαλο επιθετικό, ο οποίος σχεδόν ανενόχλητος σκόραρε. Λίγο αργότερα, ένα παιδικό λάθος και μια τεράστια τρύπα στο κέντρο της άμυνας της Ντουνάισκα, έδωσε την ευκαιρία στην Ζλάτε για το 2-0, αλλά το δοκάρι την σταμάτησε. Ενόψει Πέμπτης, δύσκολα προλαβαίνει να συμμαζευτεί η εικόνα στην άμυνα και ο Ατρόμητος καλείται να το εκμεταλλευτεί.

Εύκολο το λάθος στην πίεση

Η απειρία των αμυντικών που διαθέτει η Ντουνάισκα, φαίνεται πως μπορεί να της κάνει κακό! Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, οι δύο στόπερ της έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί και φάνηκαν να μην έχουν και την καλύτερη συνεννόηση.

Με την παραμικρή πίεση που τους ασκούταν έδειχναν να πανικοβάλλονται και να μην ξέρουν τι να κάνουν με την μπάλα στα πόδια κάτι που τους οδηγούσε σε αβίαστα λάθη. Σίγουρα ένα στοιχείο που πρέπει να δούμε από τους ποδοσφαιριστές του Αναστασίου την Πέμπτη, την πίεση στην πρώτη πάσα, ότι δηλαδή κάνει στο επιθετικό της κομμάτι και η Ντουνάισκα.

Όπως και να έχει, η Σλοβάκικη ομάδα γνωρίζαμε πως δεν είναι φόβητρο. Σίγουρα, σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να υποτιμηθεί από τον Ατρόμητο. Αυτό έγινε πέρσι και όλοι θυμούνται το αποτέλεσμα. Όμως από την άλλη αν οι Περιστεριώτες παρουσιάσουν ένα καλό και συγκροτημένο πρόσωπο, τότε θα έχουν πολλές πιθανότητες να γυρίσουν στην Αθήνα με ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στις αποσκευές τους.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα