Η ΑΕ Λεμεσού, η αποχή των φιλάθλων και η περίοδος λιτότητας

Η ΑΕ Λεμεσού, η αποχή των φιλάθλων και η περίοδος λιτότητας

bet365

Ο Άρης θα αντιμετωπίσει την ΑΕ Λεμεσού στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League και το gazzetta.gr γράφει για την… καυτή καθημερινότητα της κυπριακής ομάδας η οποία δεν είναι τόσο δραστήρια στη μεταγραφική περίοδο.

Η περσινή χρονιά ήταν από τις πιο πετυχημένες στη σύγχρονη ιστορία της Λεμεσού καθώς κατέκτησε το Κύπελλο Κύπρου έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια, ταυτοχρόνως εξασφάλισε την έξοδο της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για 12η φορά στην ιστορία της, τερμάτισε στην 4η θέση του Πρωταθλήματος και κυρίως καλλιεργήθηκε η αίσθηση για τον ερχομό καλύτερων ημερών. Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Ανδρέας Σοφοκλέους, ανακοίνωσε τη μείωση του αγωνιστικού προϋπολογισμού και σύμφωνα με πληροφορίες από την Κύπρο, μοναδική περίπτωση αλλαγής των οικονομικών δεδομένων είναι να αποδώσει καρπούς συνάντηση επιφανών παραγόντων της ομάδας. Αυτή προγραμματίστηκε με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης.

Ο δεύτερος αγώνας του ζευγαριού θα γίνει στη Λάρνακα και όχι στη Λεμεσό καθώς το γήπεδο της ΑΕΛ είναι παλιό, δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που έχει η UEFA (κυρίως στο κομμάτι του φωτισμού του γηπέδου) κι έτσι η κυπριακή ομάδα ήδη έχει δηλώσει ως έδρα, αυτή της ΑΕΚ Λάρνακας. Υπάρχει ωστόσο αμφιβολία σχετικά με τον αριθμό των φιλάθλων που θα έχει στο πλευρό της καθώς οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΛ απέχουν από το γήπεδο διαμαρτυρόμενοι για την κάρτα φιλάθλου.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, το πλάνο δεν περιλαμβάνει πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό. Ωστόσο, η ΑΕΛ θα πρέπει να καλύψει το κενό του αμυντικού Κέβιν Λαφράνς ο οποίος παραχωρήθηκε στον ΑΠΟΕΛ. Παράλληλα, ο 35χρονος Βραζιλιάνος Άλεκ Ντα Σίλβα ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του. Σε επίπεδο μεταγραφών, η ΑΕΛ προχώρησε στην απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού Ιβάν Κάρλος από την ΑΛΚΗ.

Βάσει των τωρινών δεδομένων, για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο υπολογίζονται.

Αμυντικοί: Ντόσα Τζούνιορ, Αντρέ Τεϊξέιρα, Χον Γκαθτανάγκα, Ανδρέας Αβραάμ, Μπορίς Γκοντάλ, Χάρης Κυριακού, Χρήστος Ουίλερ, Νιλς Τεξέιρα, Μούμτσιλο Ράσο

Μέσοι: Λεάντο Σίλβα, Νταβόρ Ζντραβκόφσκι, Γιάννης Γερολέμου, Μάρκο Αντάμοβιτς

Επιθετικοί: Ρούμπεν Χουράδο, Κίρε Μαρκόφσκι, Ιβάν Κάρλος

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κύπρο, δεν αποκλείεται να δρομολογηθεί κι άλλη πώληση παίκτη. Παράλληλα, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι έτοιμος ο Μανού Τόρες ο οποίος είναι ό,τι ποιοτικότερο διαθέτει η ΑΕ Λεμεσού. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε σοβαρά τον περασμένο Δεκέμβριο, υπέστη κάταγμα περόνης, κυρίως όμως αυτός ήταν ο δεύτερος σοβαρός τραυματισμός μέσα σε διάστημα περίπου ενός έτους. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Ντάνι Μπενίτεθ ο οποίος είναι στη λίστα για αποχώρηση από τον περασμένο Γενάρη.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα