Εντέν Αζάρ: Κλείνει τον μπλε κύκλο στην ώρα του...

Εντέν Αζάρ: Κλείνει τον μπλε κύκλο στην ώρα του...

Εντέν Αζάρ: Κλείνει τον μπλε κύκλο στην ώρα του...

bet365

Θριαμβευτής. Πιο αγαπητός από ποτέ στις τάξεις των οπαδών και ανάμεσα στους συμπαίκτες του. Με απόλυτη αφοσίωση στην ομάδα μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ο Εντέν Αζάρ αποχωρεί από την Τσέλσι και όπως φαίνεται, ο κύκλος κλείνει ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε...

Τορόντο Ράπτορς - Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο Βέλγος αστέρας που αναμφίβολα μπορεί να μπει πολύ εύκολα, κλωτσώντας την πόρτα κι όχι από κάποιο... παράθυρο, στην κουβέντα για τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο αυτή τη στιγμή, επιβεβαιώνει την δυσάρεστη θεωρία πως όλα τα καλά έχουν τέλος.

Το τέλος αυτό, στην προκειμένη, έρχεται στη σχέση του Εντέν Αζάρ με την Τσέλσι έπειτα από μια απόλυτα επιτυχημένη 7ετία για τον ποδοσφαιριστή σε επίπεδο διακρίσεων και συνεισφοράς στην ομάδα. Από το 2012, λίγο μετά την κατάκτηση του Champions League με την τρομερή προσπάθεια των Λονδρέζων στο Μόναχο, ο Εντέν Αζάρ δεν... δείλιασε στιγμή στο υψηλότατο επίπεδο που βρέθηκε αμέσως έχοντας αποδεχθεί την πρόταση της Τσέλσι ώστε ν' αφήσει τη Λιλ.

Από το περασμένο καλοκαίρι, όταν μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ στην αποχώρηση από την Τσέλσι, ο Βέλγος αστέρας – που φυσικά πρωταγωνίστησε στην κατάκτηση της 3ης θέσης από τους «κόκκινους διαβόλους» στη διοργάνωση της Ρωσίας – παρέμεινε στα μπλε και... έκανε την καλύτερη σεζόν της θητείας του στο κλαμπ.

Οι αριθμοί του σε γκολ και ασίστ ήταν οι κορυφαίοι που έχει επιδείξει σε αυτά τα 7 χρόνια της κοινής του πορείας με τους «μπλε» του Λονδίνου, για να γίνει εκείνος που σκόραρε το κρίσιμο πέναλτι στη διαδικασία από την άσπρη βούλα, στον επαναληπτικό ημιτελικό με την Άιντραχτ και πέτυχε δυο γκολ (έχοντας και μια ασίστ) στον μεγάλο τελικό του Μπακού.

Όταν το πράγμα άρχισε να ζορίζει προς το φινάλε της σεζόν και οι ερωτήσεις για το μέλλον του απασχολούσαν μόνιμα τις συνεντεύξεις που παραχωρούσε, ο Αζάρ φρόντιζε κάθε φορά ν' αφήνει τη σκόνη να πέφτει και να μην την αφήνει να αιωρείται. Ήθελε να αφήσει το θέμα στην άκρη όσο περισσότερο μπορούσε μέχρι να περάσει και ο τελικός του Europa League και το έκανε με επιτυχία. Κάθε φορά που μιλούσε, το έκανε με τρόπο που φανέρωνε απόλυτο σεβασμό στη διαδικασία που φέρεται να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την Τσέλσι και τη Ρεάλ Μαδρίτης να διαπραγματεύονται – αν δεν έχουν ήδη συμφωνήσει – για το ποσό έναντι του οποίου ο ποδοσφαιριστής θα μετακομίσει στην Ισπανία.

Η αναφορά πως «ναι, μάλλον αυτό ήταν το αντίο... Θα δούμε τις επόμενες μέρες, θα το μάθετε όλοι», προκάλεσε παγωμάρα στους οπαδούς των «μπλε», όσο κι αν το περίμεναν και πίστευαν πως είχαν αρχίσει να συμβιβάζονται με την ιδέα της απώλειας του Εντέν Αζάρ. Πως, όμως, να συμβιβαστείς με κάτι που ακόμα και την τελευταία στιγμή αποδεικνύει την τεράστια ποιότητα και προσφορά του, με δυο γκολ και μια ασίστ μέσα σε ένα ημίχρονο σε τελικό μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης;

Ο σούπερ σταρ των «μπλε», ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν, την τελευταία του με τη μπλε φανέλα, έχοντας σκοράρει 21 φορές σε όλες τις διοργανώσεις και έχοντας «σερβίρει» 17 τέρματα στους συμπαίκτες του. Δηλαδή έχει συμμετοχή σε 37 γκολ για την Τσέλσι μέσα σε μια ολόκληρη ποδοσφαιρική χρονιά σε όλα τα «μέτωπα» στα οποία αγωνίστηκε η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι.

«Δεν θεωρώ ότι η Τσέλσι μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο στον Αζάρ αυτή τη στιγμή. Στην ομάδα αυτή υπάρχει ταβάνι. Ο Εντέν δεν ενδιαφέρεται τόσο για τη Χρυσή Μπάλα ή την ατομική του διάκριση, αλλά ξέρει πως μπορεί να το πετύχει αν πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης και καταφέρει να κατακτήσει το Champions League» ήταν η αναφορά του Σεσκ Φάμπρεγας σε τηλεοπτικό δίκτυο από το Μπακού, για τον πρωταγωνιστή του τελικού.

Οι συμπαίκτες του Αζάρ, έδειξαν πως γνώριζαν αρκετά για την υπόθεση και το ξεκαθάρισμα που είχε κάνει εκείνος προς τη διοίκηση της Τσέλσι πριν από μερικές εβδομάδες, σχετικά με την πρόθεσή του να συνεχίσει πλέον την καριέρα του στη Μαδρίτη. Οι Γουίλιαν, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ και Καντέ μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον συμπαίκτη τους, δήλωσαν στεναχωρημένοι για τη διαφαινόμενη αποχώρησή του (ειδικά ο Αθπιλικουέτα και ο Γουίλιαν), εκφράζοντας τις ευχές τους για το επόμενο κεφάλαιο που θέλει ν' ανοίξει ο Βέλγος στην καριέρα του. «Μόνο ο ... Μέσι ή ο Κριστιάνο μπορούν να τον αντικαταστήσουν επάξια» ​είπε ο Βραζιλιάνος αμυντικός!

«Θεωρώ ότι έχω δώσει τα πάντα γι' αυτό τον σύλλογο. Σε αυτά τα εφτά χρόνια, πάντοτε ήμουν χαρούμενος που βρισκόμουν στην ομάδα. Είχαμε τα καλά μας, είχαμε και τα άσχημά μας, αλλά τα σκαμπανεβάσματα πάντοτε υπάρχουν. Πάντοτε είχα όνειρο να παίξω στην Premier League. Απόλαυσα το ποδόσφαιρο σε κάθε μου σεζόν στην Τσέλσι. Και χαίρομαι που κατάφερα να κατακτήσω τίτλους με το κλαμπ. Αγαπώ αυτή την ομάδα» ήταν τα λόγια του Εντέν Αζάρ, ο οποίος, δρομολόγησε όλες τις εξελίξεις από τη στιγμή που είπε δημόσια ότι αισθάνεται πως έφτασε η στιγμή για μια νέα πρόκληση.

Αυτό το καινούριο στην καριέρα του, θα φτάσει έπειτα από 352 αναμετρήσεις με την Τσέλσι σε αυτά τα εφτά χρόνια στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έχοντας σκοράρει 110 φορές, με 81 ασίστ και 6 τρόπαια. Στέφθηκε δυο φορές Πρωταθλητής Αγγλίας (2015, 2017), το φετινό ήταν το δεύτερο Europa League της καριέρας του όντας παρών και το 2013 στο Άμστερνταμ, ενώ, πήρε το Κύπελλο Αγγλίας το 2018 και το Λιγκ Καπ από το 2015.

«Σου παίρνει λίγο καιρό για να τον γνωρίσεις, αλλά μόλις το καταφέρεις και αντιληφθείς τι άνθρωπος είναι, τότε καταλαβαίνεις πόσο τρομερό παιδί είναι ο Εντέν. Εγώ το γνώριζα για την απόφασή του, αλλά ήθελα να τη σεβαστώ αυτό τον καιρό» ήταν η δήλωση του Μαουρίτσιο Σάρι στη συνέντευξη Τύπου με την ολοκλήρωση του τελικού. Εξήρε τον χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή, για τον οποίο πραγματικά δεν έχει τίποτα αρνητικό να πει. Άλλωστε, ο Αζάρ, συνεχώς μιλούσε για το στυλ παιχνιδιού της ομάδας υπό τις οδηγίες του Σάρι και πόσο του ταίριαζε το στυλ του Ιταλού, με τη χρησιμοποίησή του ως «εννιάρι» στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, όταν ο κόουτς επέλεγε να μην ξεκινήσει με κάποιον εκ των Ζιρού ή Ιγουαΐν στην επίθεση.

Ο Εντέν Αζάρ κράτησε κάθε του υπόσχεση. Οδήγησε την Τσέλσι σε τίτλους. Την έπαιρνε στις πλάτες του. Εκμεταλλευόταν την κάθε του έμπνευση και διάθεση στο χορτάρι. Είναι εκείνος ο ποδοσφαιριστής που δεν χρειάζεται και πολλά για να κάνει το αναπάντεχο και να σπρώξει το παιχνίδι προς την κατεύθυνση της ομάδας του. «Αν ο τελικός είναι το τελευταίο μου ματς με την Τσέλσι, να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι θα κάνω τα πάντα» είχε πει. Έχει κανείς παράπονο; Μάλλον όχι. Ο κύκλος κλείνει για ν' ανοίξει ένας νέος, στην ομάδα που θεωρείται ως το ανώτερο σκαλί στο οποίο μπορούν να βρεθεί ο ποδοσφαιριστής που έχει φτάσει σε σημείο να θεωρείται κορυφαίος. Και αυτό το έχει καταφέρει. Φεύγει με ψηλά το κεφάλι. Είναι θρύλος για τους «μπλε». Το πανό που είναι αφιερωμένο σ' εκείνον στο «Στάμφορντ Μπριτζ», θα πάρει τη μόνιμη θέση του, όπως εκείνα των Ντρογκμπά, Τέρι και Λάμπαρντ...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα