Ο Έμερι είναι ο λόγος που η Άρσεναλ... πάει ολοταχώς για ευρωπαϊκό!

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Έμερι είναι ο λόγος που η Άρσεναλ... πάει ολοταχώς για ευρωπαϊκό!

bet365

Ένα... τρελό σερί από τη σεζόν 2013-2014 συνεχίζει ο Ουνάι Έμερι στο Europa League, αφού δεν έχει καταφέρει κανείς να τον αποκλείσει! Πλέον, βρίσκεται γι' ακόμα μια φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης και θέλει να οδηγήσει την Άρσεναλ μέχρι και τον τελικό του Μπακού!

100% Επιστροφή* χρημάτων Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο νέος κόουτς των «κανονιέρηδων», διαδέχθηκε τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο του λονδρέζικου κλαμπ, πέρασε μια μικρή περίοδο όπου έψαχνε να βρει πατήματα και να συνηθίσει πρόσωπα και καταστάσεις και πλέον δείχνει ικανός να σταθεροποιήσει το «καράβι».

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μάλιστα, τα καταφέρνει μια χαρά, με την Άρσεναλ να πείθει και στις δύο αναμετρήσεις με τη Νάπολι στα προημιτελικά, παίρνοντας πρόκριση σε βάρος των «παρτενοπέι» με δύο νίκες και μάλιστα, δίχως να δεχθεί γκολ.

Ο Έμερι, που έχει κάνει το Europa League μια... δική του διοργάνωση, δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε νοκ-άουτ φάση του θεσμού από τη σεζόν 2013-2014, όταν κι άρχισε να... μαζεύει τρόπαια!

Οδήγησε τη Σεβίλλη σε τρεις διαδοχικές κατακτήσεις μέχρι και το 2016, έπειτα αποχώρησε για ν' αναλάβει την Παρί Σεν Ζερμέν παίζοντας μονάχα στο Champions League και φέτος επέστρεψε στο Europa.

Η πορεία της Άρσεναλ μέχρι και τα ημιτελικά – όπου θα βρει πλέον τη Βαλένθια – σημαίνει ότι ο Έμερι μετράει 53 σερί ματς στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση από την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, δίχως να τον έχει στείλει κανείς... σπίτι του!

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως ο επαναληπτικός προημιτελικός με τη Νάπολι ήταν το 50ο παιχνίδι του Έμερι στον πάγκο των «κανονιέρηδων», έχοντας σημειώσει 32 νίκες, 7 ισοπαλίες και 11 ήττες.

Έχει 97 γκολ υπέρ και 53 κατά, ενώ, τα 32 θετικά αποτελέσματα σε 50 ματς είναι τα περισσότερα που έχει επιδείξει ποτέ κανείς ως κόουτς της Άρσεναλ σε αυτό τον αριθμό αναμετρήσεων στην ιστορία!

Ακόμα και ο Βενγκέρ είχε 23 νίκες σε 50 παιχνίδια, ο Χέρμπερτ Τσάπμαν ήταν στις 27, ενώ 23 μαζί με τον Αλσατό είχε και ο Ντον Χάου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα