Κίεβο: Μία πόλη που είναι και στους ρυθμούς ενός προεκλογικού «πυρετού»! (pics)

Κίεβο: Μία πόλη που είναι και στους ρυθμούς ενός προεκλογικού «πυρετού»! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Κίεβο: Μία πόλη που είναι και στους ρυθμούς ενός προεκλογικού «πυρετού»! (pics)

bet365

Μπορεί το Ντιναμό Κιέβου - Ολυμπιακός να έχει την τιμητική του στο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα της πόλης, ωστόσο τα πρόσωπα αρκετών υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, δεσπόζουν σε αρκετά σημεία της πόλης στο Κίεβο δίνοντας ένα έντονο προεκλογικό... χρώμα. Η σκληρή φωτογραφία που ανάρτησε η Τιμοσένκο. ΚΙΕΒΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ντιναμό Κιέβου - Ολυμπιακός και σούπερ αποδόσεις στο Γιουρόπα Λιγκ από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αφίσες με το πρόσωπο του Αντρέι Σαντόβνι - ενός εκ των υποψηφίων - που υπάρχουν σε αρκετά σημεία (σ.σ. ακόμα και έξω από το αεροδρόμιο Μπορισπόλ) ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται και υπεπροβολή του σε μία χώρα όπου οι μέσοι μισθοί είναι αισθητά κάτω από τους αντίστοιχους δικούς μας και με ένα νόμισμα, το χρίβνια που ισοδυναμεί σχεδόν με 30 ευρώ. Ο 50χρονος Σαντόβνι είναι Δήμαρχος του Λβιβ, μία πολύ μεγάλης πόλης στην δυτική Ουκρανία, από το 2006 και έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές της 31ης Μαρτίου. Βασικός του αντίπαλος είναι ο νυν πρόεδρος της Ουκρανίας, Πιότρ Πετροσένκο (σ.σ. πέμπτος πρόεδρος της χώρας που ανέλαβε το 2014). Επίσης αντίπαλός του θα είναι και η άλλοτε Πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο.

Μεταξύ άλλων ο Σαντόβνι εμφανίζεται και σε βίντεο όπου επιτηρεί εργασίες, θέλοντας να δείξει και κοινωνικό πρόσωπο. Ένα χαρακτηριστικό πάντως στο Κίεβο είναι πως αυτήν την περίοδο σε πολλά σημεία της πόλης γίνονται έργα, κυρίως για την ανέγερση νέων σπιτιών και πολυκατοικιών. Οι προεδρικές αυτές εκλογές θεωρούνται από τις πιο κρίσιμες για την πορεία της χώρας.

Οι υποψήφιοι ανέρχονται στους σαράντα τέσσερις και μέσα σε αυτούς είναι ο νυν πρόεδρος Πιότρ Ποροσένκο, η πρώην Πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο, ο Γιούρι Μπόϊκα- που κατάγεται από το Ντονιέτσκ και προέρχεται από το κόμμα του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανακόβιτς - ο Ανατόλι Γκριτσένκο, ο ακροδεξιός Όλεκ Λιασκό, ο Αλεξάντερ Μαρόζ, ο Σεργέι Ταρούτα, ο Ίγκαρ Σμεσκό, ο Ροσλάν Κοσουλίνσκι του ακροδεξιού κόμματος Σβόμποντα και ενώ απαγορεύτηκε στον Πιότρ Σιμονιένκο να είναι υποψήφιος γιατί το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι εκτός Νόμου & απαγορεύεται να υπάρχει παρότι είχε καλό ποσοστό σε προηγούμενες αναμετρήσεις αλλά και στη Βουλή της χώρας. Επίσης απαγόρευση υπήρξε και σε άλλους είκοσι οκτώ ακόμη υποψηφίους. Η Τιμοσένκο πάντως είναι μες στα δυνατά φαβορί ενώ η ίδια για να δείξει την κατάσταση της χώρας και το πόσο μπορεί να την αλλάξει ανάρτησε στα Μέσα Κοινωνικής της Δικτύωσης μία σκληρή φωτογραφία που δείχνει δύο άτομα να ψάχνουν στα σκουπίδια (σ.σ. δείτε την στην Gallery).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα