Στο Καραϊσκάκη σε «εκτελεί», αλλά κι έξω ένα κλικ του λείπει για την υπέρβαση

Στο Καραϊσκάκη σε «εκτελεί», αλλά κι έξω ένα κλικ του λείπει για την υπέρβαση

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Στο Καραϊσκάκη σε «εκτελεί», αλλά κι έξω ένα κλικ του λείπει για την υπέρβαση

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό μετά το 4-1 επί της ΑΕΚ και πριν τη ρεβάνς με την Ντινάμο Κιέβου.

Λυών - Μπαρτσελόνα με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Τέσσερα γκολ έβαλε λοιπόν ο Ολυμπιακός στην ΑΕΚ μέσα σε μόλις ένα ημίχρονο-τρία μέσα σε μόνο ένα τέταρτο, από το 72’ έως το 87’!

Κι όμως δεν πρέπει να μας παραξενεύει! Ο φετινός Ολυμπιακός όταν βρει ρυθμό και δεν τον σταματάει η ατυχία, αυτά κάνει μέσα στο Καραϊσκάκη! Δεν είναι μόνο η ΑΕΚ που το…διαπίστωσε αυτό. Ολόκληρη Μίλαν έφαγε τρία γκολ μέσα σε ένα 20λεπτο (60’-81’)!!! Η Μπέρνλεϊ από την Πρέμιερ Λιγκ έφαγε δύο σε ένα δεκάλεπτο (49-60)! Η Λουκέρνη, 3η πέρσι στην Ελβετία, δέχθηκε τρία γκολ μέσα σε 25 λεπτά (10-36)! Η Ντούντελανζ έφαγε τέσσερα μέσα σε μισή ώρα (6-36)!!! Κι ένα σωρό ακόμη ελληνικές ομάδες: Ο Πανιώνιος έφαγε τέσσερα γκολ σε 18 λεπτά (68-86), ο ΠΑΣ δύο σε οκτώ λεπτά (33-41), ο Παναιτωλικός άλλα δύο σε 14’ (11-25), η Λαμία άλλα δύο σε πέντε λεπτά (46-51), η Ξάνθη και αυτή δύο σε εννιά λεπτά (52-61), η Λάρισα κι αυτή δύο σε οκτώ λεπτά (8-16).

Μέσα στο σπίτι του τον Ολυμπιακό δεν μπορείς να τον κάνεις καλά, εκτός κι αν έχεις όλη την τύχη με το μέρος σου και του πάνε κι εκείνου όλα στραβά. Ειδάλλως σε εκτελεί και δη μέσα σε λίγα λεπτά.

Η εξέλιξη την οποία περιμένουμε να έχει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του είναι μακριά από το Καραϊσκάκη. Εκεί, δεν είναι το ίδιο. Ειδικά από πλευράς αποτελεσμάτων δεν είναι καθόλου το ίδιο. Εκτός έδρας βλέπουμε τον Ολυμπιακό να χάνει 1-3 στο Μιλάνο με τρία γκολ μέσα σε δέκα λεπτά (70-79), να χάνει 1-3 στην Τούμπα με το σκορ 0-2 στο 18’, να μην μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στην Μπέτις (0-1), να μην μπορεί να κρατήσει το διπλό στην ΑΕΚ (1-1), αλλά να χάνει κι από τον ΟΦΗ (0-1), να φέρνει ισοπαλίες στην Ξάνθη (1-1) και σχεδόν όλες οι σημαντικές νίκες του να είναι οριακές: 1-0 τον Πανιώνιο στο 93’, 2-1 τον Ατρόμητο στο 94’, 1-0 τον Άρη, 2-1 τον ΠΑΣ.

Λιγοστά τα εκτός έδρας παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός δεν τα πήγε στο όριο: το 2-0 στο Λουξεμβούργο, το 2-0 στην Τρίπολη, το 2-0 στη Λιβαδειά. Μόνο αυτά. Και φυσικά το 3-1 στην Ελβετία τον Αύγουστο, αλλά σε μία ρεβάνς τυπικής διαδικασίας. Ακόμη και στο Κύπελλο, δεν κάνει καλά παιχνίδια εκτός έδρας (βλέπε το 0-0 στην Ξάνθη και το 3-3 στη Λαμία).

Και την κάνω βέβαια την σχετική επισήμανση για τη διαφορά που βλέπουμε από τον Ολυμπιακό του Καραϊσκάκη με τον εκτός έδρας Ολυμπιακό, ενόψει της ρεβάνς με την Ντινάμο στο Κίεβο. Κοινώς, λέω ότι ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να κάνει μία υπέρβαση στην Ουκρανία, για να φέρει το πρώτο του φετινό μεγάλο διπλό. Και κάθε υπέρβαση ασφαλώς κι είναι κάτι πολύ δύσκολο.

Απλά εδώ μπορούμε να κάνουμε μία παρατήρηση, που έχει τη δική της σημασία. Ο Ολυμπιακός μπορεί ακόμη φέτος να μην έχει κάνει το μεγάλο αποτέλεσμα μακριά από το σπίτι του, αλλά τις περισσότερες φορές ήταν ένα κλικ μακριά…

Στο Μιλάνο (τελικό 1-3) κέρδιζε τη Μίλαν 1-0 ως το 70’ και είχε το παιχνίδι σε πλήρη έλεγχο από το 15’ (γκολ Γκερέρο) έως εκείνο το σημείο…

Στο ΟΑΚΑ (τελικό 1-1) κέρδιζε την ΑΕΚ ως το 90’-κι όλοι θυμόμαστε την απίστευτη ευκαιρία που έχασε στο 94’ ο Φετφατζίδης…

Στη Σεβίλλη (τελικό 0-1) μπορούσε αυτός να προηγηθεί της Μπέτις με την κεφαλιά-φαρμάκι του Μπουχαλάκη η, έστω να ισοφαρίσει με τη μεγάλη ευκαιρία του Φορτούνη στο 43’ η, την κεφαλιά του Σισέ στο 92’…

Στην Αγγλία (τελικό 1-1), σε ένα ματς στο οποίο όντως δεν ήταν καλός, προηγήθηκε στο 83’ επί της Μπέρνλεϊ κι ισοφαρίστηκε στο 85’…

Αν δηλαδή τα βάλουμε κάτω, μόνο στην Τούμπα ο Ολυμπιακός δεν αντεπεξήλθε στα σημαντικά εκτός έδρας παιχνίδια του. Αν αυτό το κλικ που του έλειψε με Μίλαν, Μπέτις, Μπέρνλεϊ κι ΑΕΚ, μπορεί να το βρει στο Κίεβο, τότε η υπέρβαση δεν θα είναι μακριά…

Απλά, πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο Ολυμπιακός σαν μία νέα ομάδα που χτίζεται φέτος από την αρχή, πραγματικά δεν μπορεί να είναι τέλεια. Θα έχει τα θέματα της. Και λογικό είναι να τα έχει πιο πολύ εκτός έδρας, αφού μέσα στο Καραϊσκάκη με τη βοήθεια και του κόσμου μπορεί να ανταποκριθεί αλλιώς. Όμως, η ανάλυση των εκτός έδρας αγώνων του βγάζει ότι αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες και για σημαντικά αποτελέσματα και μακριά από το Καραϊσκάκη. Όταν είσαι τόσο κοντά να κερδίσεις τη Μίλαν η, να φέρεις 1-1 με την Μπέτις η, όταν κερδίζεις ως το 85’ στην Αγγλία, όλα αυτά κάτι σημαίνουν.

Ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να επενδύσει σε αυτά τα παιχνίδια και να ψάξει το διπλό στο Κίεβο, βάζοντας αυτή τη φορά στο παιχνίδι του δύο εξτρά στοιχεία: όχι τόσα λάθη πίσω και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα μπροστά…

Άσχετο: ταινία για απόψε, Arrival (21.00) στο Village Cinema.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.