Μπορεί ο Ολυμπιακός να κρατήσει την Ελλάδα στην 13η θέση; (poll)

Αντώνης Σαούλης
Μπορεί ο Ολυμπιακός να κρατήσει την Ελλάδα στην 13η θέση; (poll)

bet365

Το gazzetta.gr απαντά στο ερώτημα για το αν η Ελλάδα θα κλείσει την ευρωπαϊκή της χρονιά στην 13η θέση ή θα δει τους Τσέχους να μας περνάνε.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Λίβερπουλ - Μπάγερν Μονάχου (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Από μια χρονιά που θα μπορούσε να γίνει ορόσημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο φτάσαμε στο σημείο να μετράμε τους βαθμούς για να διαπιστώσουμε σε ποια θέση θα τερματίσει η χώρα μας στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Εκεί που ονειρευόμασταν δύο ομάδες στο Champions League, βρεθήκαμε μέσα Φλεβάρη μόνο με μία ομάδα κι αυτή με την πλάτη στον τοίχο μιας και ο Ολυμπιακός ψάχνει διπλό στο Κίεβο για να προκριθεί στους «16» του Europa League.

Η ΑΕΚ μπορεί να μας έδωσε το πολύ σημαντικό μπόνους της συμμετοχής της στους ομίλους, αλλά δεν πήρε βαθμό στη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ έκανε σπουδαία προκριματικά αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί από όμιλο με ΜΠΑΤΕ και Βίντι. Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης απογοήτευσαν από την αρχή.

Η Ελλάδα έμεινε με μοναδικό εκπρόσωπο τον Ολυμπιακό. Ενας Ολυμπιακός που με τη νίκη-πρόκριση επί της Μίλαν ανέβασε την Ελλάδα στην 13η θέση αλλά είναι πολύ πιθανό να μην αρκεί μιας και οι Τσέχοι με την Βικτόρια Πλζεν και την Σλάβια Πράγας πέρασαν Κροάτες, Ελβετούς και Δανούς και μας απειλούν!

Πιο συγκεκριμένα η βαθμολογία πριν από μια ακόμη ευρωπαϊκή εβδομάδα έχει ως εξής:
13η Ελλάδα 27.600 (1/5)
14η Τσεχία 27.475 (2/5)
15η Δανία 27.025 (0/4)
16η Ελβετία 26.900 (1/5)
17η Κροατία 26.375 (1/4)

Οπως βλέπετε η διαφορά που χωρίζει την Ελλάδα με την Τσεχία είναι μια ισοπαλία.

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο Κίεβο. Θέλει νίκη για να προκριθεί στους «16» και να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι. Εάν την πετύχει θα δώσει στην Ελλάδα επιπλέον 400 βαθμούς και φυσικά θα έχει άλλους δύο ευρωπαϊκούς αγώνες. Με ισοπαλία θα δώσει μόλις 200 βαθμούς. Εάν το ματς δεν λήξει 2-2 (παράταση) ή 3-3 (πρόκριση Ολυμπιακού), τότε οι «ερυθρόλευκοι» θ' αποκλειστούν. Οπως φυσικά και σε περίπτωση ήττας που δεν θα δώσουν βαθμό στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα η Σλάβια Πράγας θα δοκιμάζεται στο Βέλγιο με αντίπαλο την Γκενκ (0-0 το ματς στην Τσεχία) και νωρίτερα η Βικτόρια Πλζεν θα κληθεί να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-1 μέσα στο Ζάγκρεμπ κόντρα στη Ντιναμό.

Οτιδήποτε περισσότερο καταφέρουν από τον Ολυμπιακό οι δύο ομάδες της Τσεχίας θα είναι αρκετό για να μας περάσουν και να μας αφήσουν στην 14η θέση.

Ιδανικό σενάριο; Ο Ολυμπιακός να προκριθεί με νίκη και οι δύο ομάδες της Τσεχίας να αποκλειστούν. Οχι μόνο θα έχουμε κλειδώσει την 13η θέση (εκτός κι αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ φτάσει μέχρι τα... ημιτελικά του Εuropa League οπότε θα είναι οι Κροάτες που θα μας περάσουν) αλλά θα έχουμε και την δυνατότητα με δύο ματς ακόμα του Ολυμπιακού να ανεβάσουμε κι άλλο την ειδική βαθμολογία μας.

Κακό σενάριο; Αποκλεισμός με ήττα του Ολυμπιακού και οποιαδήποτε πρόκριση των Τσέχων. Εμείς θα κλείσουμε την ευρωπαϊκή μας χρόνια στην 14η θέση.

Μπορεί πρακτικά να μην αλλάζει κάτι σε ότι έχει να κάνει με τη σεζόν 2020/21 η 13η με την 14η θέση αλλά υπάρχει η πιθανότητα η 13η να σου γλιτώνει έναν προκριματικό γύρο (εάν η κάτοχος του Europa έχει κερδίσει απευθείας συμμετοχή στο Champions League από το πρωτάθλημα της).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα