Η Λάτσιο το έκανε, ας το κάνει κι ο Ολυμπιακός! Με άλλα μυαλά…

Η Λάτσιο το έκανε, ας το κάνει κι ο Ολυμπιακός! Με άλλα μυαλά…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η Λάτσιο το έκανε, ας το κάνει κι ο Ολυμπιακός! Με άλλα μυαλά…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την υπόθεση πρόκριση για τον Ολυμπιακό μετά το χθεσινό παιχνίδι.

Άουγκσμπουργκ - Μπάγερν με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Πάνω που έγραφα χθες το μεσημέρι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να μάθει να κερδίζει στην Ευρώπη και με 1-0 στο Καραϊσκάκη…

Να προηγείσαι σε νοκ άουτ αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ δύο φορές μέσα στο σπίτι σου και τελικά να μην κερδίζεις, αγγίζει το απαράδεκτο. Αλλά μέσα στο ποδόσφαιρο είναι κι αυτό. Και κάπως έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσει κι ο Ολυμπιακός, ενόψει της ρεβάνς.

Τον περασμένο Μάρτη, η Ντινάμο μόλις είχε αποκλείσει την ΑΕΚ με το εκτός έδρας γκολ (1-1 στο ΟΑΚΑ, 0-0 στο Κίεβο) κι η κλήρωση της έφερε τη Λάτσιο, όχι σε καμία σούπερ φόρμα. Οι Ουκρανοί πήγαν στο πρώτο ματς στη Ρώμη και πήραν 2-2! Όπως χθες! Απλά τότε είχαν ανοίξει αυτοί το σκορ (0-1), το γύρισαν οι Ιταλοί (2-1) και ισοφάρισε η Ντινάμο στο 79’. Στη ρεβάνς, στο Κίεβο, η Λάτσιο πήγαινε μόνο για το διπλό, ενώ τους γηπεδούχους βόλευαν νίκη, 0-0 και 1-1! Οι Ιταλοί κέρδισαν 2-0, με γκολ στο 23 και στο 83’…

Η Λάτσιο το έκανε. Ας πάει να το κάνει, άμα μπορεί, κι ο Ολυμπιακός. Εγώ νομίζω ότι το χθεσινό παιχνίδι μας έδειξε ότι μπορεί. Όπως είναι αλήθεια μας έδειξε ότι μπορεί κι η Ντινάμο να τον περάσει. Στη δε θεωρία είναι ξεκάθαρο φαβορί, αφού βολεύεται με τρία αποτελέσματα και παίζει στο σπίτι της. Όμως, καθαρά αγωνιστικά, είδαμε ότι και το να περάσει ο Ολυμπιακός είναι μέσα στο παιχνίδι. Δεν θα είναι έκπληξη-επαναλαμβάνω αγωνιστικά.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο 25λεπτο την τσάκισε την Ντινάμο, για την οποία το εις βάρος της 0-1 ήταν πολύ κολακευτικό. Στο β΄ημίχρονο πράγματι οι Ουκρανοί ήταν καλύτεροι-πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Αλλά με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο, από το 60’ ως το 70’, στο οποίο απείλησαν, απλά είχαν φλύαρα την μπάλα στα πόδια τους. Η ισοφάριση στο 89’, ήταν η μοναδική φορά που όχι απλά βγήκαν επικίνδυνα στην επίθεση, αλλά και η μοναδική τελική που έκαναν μετά το 69’, από εκείνη τη σωτήρια επέμβαση του Σα. Επί 20 ολόκληρα λεπτά δεν είχαν καν σουτ η, κεφαλιά προς την εστία του Ολυμπιακού. Αντίθετα, στο δεκάλεπτο 70-80’ ο Ποντένσε έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες να κάνει το 3-1 και να είχαμε καρμπόν στις νίκες όπως με Μίλαν και Μπέρνλεϊ!

Ο Πορτογάλος, όμως, στην μεν πρώτη φάση, με εξουδετερωμένο ουσιαστικά τον αντίπαλο γκολκίπερ πλάσαρε με το χειρότερο δυνατό τρόπο και στη δεύτερη επιχείρησε από πολύ πλάγια να σκοράρει στην κλειστή γωνία του, παίζοντας με το 10% του νόμου των πιθανοτήτων, την ίδια στιγμή που ο Καμαρά ερχόταν μόνος του σαν τρέϊλερ από πίσω και του ζητούσε την μπάλα.

Ο Ποντένσε για μία ακόμη φορά ενήργησε εγωϊστικά, ενώ ακριβώς το ίδιο πράγμα είχε κάνει κι ο συμπατριώτης του, ο Ζιλ Ντίας, στο 21’, όταν ενώ είχε πάσα στον σέντερ φορ του, τον Χασάν, επέλεξε να σουτάρει-όταν ο σέντερ φορ σου μόλις έχει βάλει γκολ και τον βλέπεις σε καλή κατάσταση και σε ρέντα, του δίνεις πάσα, δεν πας εσύ να βάλεις το γκολ.

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να πάει να κάνει διπλό μέσα στο Κίεβο. Χθες αντί να γίνει το 2-0 στο 18’, με τον Φορτούνη να έχει περάσει και τον γκολκίπερ αλλά να σημαδεύει το δοκάρι, έγινε το 1-1 στο 27’. Κι αντί να γίνει το 3-1 στο 71’ η, το το 79’ με τον Ποντένσε, έγινε το 3-1 στο 89’. Στάθηκε κι ο Ολυμπιακός τυχερός γιατί έβαλε ένα δεύτερο γκολ με απίστευτο σουτ, αλλά και γιατί δεν έγινε το 2-2 στο 69’, αλλά σε γενικές γραμμές αυτός άξιζε να κερδίσει ένα αντίπαλο που όπως περιμέναμε είναι περίπου στην ίδια μοίρα με αυτόν, άρα όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Βέβαια για να το καταφέρει, πρέπει αφενός μεν οι κυνηγοί του να είναι πιο ομαδικοί, αφετέρου δε η ομάδα να αποκτήσει καλή αμυντική συμπεριφορά. Γιατί όπως ανέλυα από χθες, πριν το ματς, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της: όχι μόνο υπάρχουν θέματα με τους αμυντικούς του, τις τοποθετήσεις, τα μαρκαρίσματα τους κλπ, κλπ, αλλά υπάρχουν θέματα νοοτροπίας όλων των παικτών του αναφορικά με την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Κοινώς, μόνο με άλλα μυαλά οι παίκτες του Ολυμπιακού μπορεί να προχωρήσουν στην Ευρώπη. Παίζοντας ο ένας για τον άλλο και στην άμυνα και την επίθεση, κάτι που δυστυχώς ελάχιστοι το κάνουν. Και φυσικά με λιγότερα λάθη και πιο καθαρό μυαλό, που δυστυχώς έλειψε και χθες και στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή...

Θα έλεγα και με μία διαιτησία στο Κίεβο όπως την χθεσινή. Δηλαδή, σούπερ για φιλοξενούμενη ομάδα…

Άσχετο: Από ταινία απόψε, το Hands of Stone στην Cosmote Cinema 2 (01.45).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.