Μάλμε - Τσέλσι 1-2: Διπλό για τους «16» η Τσέλσι (vid)

Gazzetta team
Μάλμε - Τσέλσι 1-2: Διπλό για τους «16» η Τσέλσι (vid)

bet365

Με τον Ζιρού να συνεχίζει να βρίσκει δίχτυα στο Europa, η Τσέλσι επικράτησε 2-1 της Μάλμε εκτός και ουσιαστικά σφράγισε την πρόκριση στους «16». Τριάρα η Νάπολι, εύκολα η Βαλένθια, φαβορί Βιγιαρεάλ και Αϊντραχτ.

Επιστροφή χρημάτων* στο Εϊμπάρ - Χετάφε και σούπερ αποδόσεις στη La Liga από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η Τσέλσι αντέδρασε στην εξάρα από τη Σίτι, πέρασε νικηφόρα από τη Σουηδία και με το 2-1 επί της Μάλμε σφράγισε ουσιαστικά την πρόκριση στους «16» του Europa League. Oι Μπλε είχαν ουσία στο παιχνίδι τους και χάρη στον Ζιρού που σκόραρε σε τέσσερα σερί ευρωπαϊκά ματς πήραν εύκολα το διπλό. Οι Λονδρέζοι μπήκαν δυνατά στο ματς, πίεσαν και στο 30΄ ο Μπάρκλεϊ από ασίστ του Πέδρο άνοιξαν το σκορ. Οι Σουηδοί προσπάθησαν να απαντήσουν, ο Ρόζενμπεργκ έγινε απειλητικός, χωρίς όμως να βρει δίχτυα. Στο 58' η Τσέλσι πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Γουίλιαν έκανε την ασίστ και ο Ζιρού με εξαιρετικό τακουνάκι σημείωσε το 5ο γκολ στη φετινή διοργάνωση. Η Μάλμε απάντησε στο 80' με τον Κρίστιανσεν να διαμορφώνει το 2-1.



«Αέρας» στην Ζυρίχη η Νάπολι
Η Νάπολι δεν χάρισε τίποτα στην Ζυρίχη και πέρασε εύκολα με 1-3 από την Ελβετία μετατρέποντας τον επαναληπτικό στο San Paolo σε ένα ματς στο οποίο ο Κάρλο Αντσελότι θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ό,τι θέλει. Οι Partenopei άνοιξαν το σκορ στο 11' ύστερα από κωμικο λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων και ασίστ του Μίλικ στον Ινσίνιε σε κενό τέρμα και δέκα λεπτά μετά ο Μαλκί από δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Καγιεχόν από κοντά το 0-2. Στην επανάληψη και το 77' ο Ζιενλίνσκι μέσα από την περιοχή τίναξε τα δίχτυα για το 0-3 και στο 83' ο Κόμπολι με πέναλτι α λα Πανένκα έγραψε το τελικό 1-3 με το γκολ της τιμής για την Ζυρίχη.

«Ζωντανή» η Σαχτάρ
Η Σαχτάρ βρέθηκε να χάνει δύο φορές από την Άιντραχτ, να παίζει με 10 παίκτες μόλις από το 11’, όμως στο τέλος απέφυγε την ήττα και με το 2-2 της Ουκρανίας έχει ελπίδες πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, με τον Χίντερεγκερ να κάνει το 0-1 με κεφαλιά στο 7’, αλλά στο 10’ ο Μάρλος έκανε το 1-1 με πέναλτι. Η αποβολή του Στεπανένκο άλλαξε τα πάντα, με την Άιντραχτ να παίρνει ξανά το προβάδισμα στο 50’ με τον Κόστιτς, όμως οι ψυχωμένοι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο τελικό 2-2 με τον Τάισον στο 67’.

Με ανατροπή η Μπριζ
Η Μπριζ έκανε την ανατροπή, επιβλήθηκε με 2-1 της Ζάλτσμπουργκ και πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης. Ο Γιουνούζοβιτς άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους με πολύ ωραία λόμπα στο 17’, όμως η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς στην επανάληψη, με τον Ντένσβιλ να κάνει το 1-1 στο 64’ και τον Γουέσλεϊ να ολοκληρώνει την ανατροπή στο 81’ για το τελικό 2-1.

Ανατροπή με Πέρνιτσα η Πλζεν
Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ προηγήθηκε εκτός έδρας με την Πλζεν ύστερα από σκαφτό τελείωμα του Ολμο στο 41', όμως παρά το 0-1 οι Τσέχοι είχαν τον τρόπο να αντιδράσουν στην επανάληψη. Στο 54' ο Πέρνιτσα ισοφάρισε σε 1-1 και στο 83' ολοκλήρωσε την ανατροπή με το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το τελικό 2-1 με το οποίο έχει προβάδισμα για την πρόκριση στους «16».

Το τρελό ντεμπούτο του Σομπρίνο απογείωσε τη Βαλένθια
Η Βαλένθια απέκτησε τον Ρουμπέν Σομπρίνο στις 31 του Γενάρη και δύο βδομάδες αργότερα ο 26χρονος Ισπανός επιθετικός έβγαλε κιόλας τα πέντε εκατ. ευρώ της μεταγραφής του, οδηγώντας την ομάδα του στο 0-2 επί της Σέλτικ. Στο ντεμπούτο του με τις Νυχτερίδες, αλλά και στην πρώτη εμφάνιση της καριέρας του στην Ευρώπη, εκείνος ήταν που μοίρασε το πρώτο γκολ στον Τσερίσεβ (42') και που σκόραρε (49'), με τον Ρώσο να του ανταποδίδει το... κέρασμα και τους Ισπανούς να βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση.


Ανάσταση της Βιγιαρεάλ στη Λισσαβώνα
Στη La Liga δεν έχει νίκη για 10 αγωνιστικές και έχει πανηγυρίσει μόνο μία φορά στις 17 πρόσφατες, με συνέπεια να παλεύει εντός υποβιβασμού. Ωστόσο, η Βιγιαρεάλ πήγε σε αυτήν την κακή κατάσταση στη Λισσαβώνα και έκανε το διπλό (0-1) στη Σπόρτινγκ. Μόλις στο 3' ο Πεδράθα έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, που δεν το έχασαν ποτέ, ενώ οι Πορτογάλοι έμειναν και με παίκτη λιγότερο στο 76' (αποβολή Ακούνια).

Τα αποτελέσματα
Φενέρμπαχτσέ – Ζενίτ 1-0
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ – Αρσεναλ 1-0
Γαλατάσαραϊ – Μπενφίκα 1-2
Κρασνοντάρ – Λεβερκούζεν 0-0
Λάτσιο – Σεβίλλη 0-0
Ολυμπιακός – Ντιναμό Κιέβου 2-2
Ρεν – Μπέτις 3-3
Ραπίντ Βιέννης – Ιντερ 0-1
Σλάβια Πράγας – Γκενκ 0-0
Σέλτικ – Βαλένθια 0-2
Μπριζ – Ζάλτσμπουργκ 2-1
Ζυρίχη – Νάπολι 1-3
Μάλμε – Τσέλσι 1-2
Σαχτάρ – Αϊντραχτ Φρ. 2-2
Σπόρτινγκ Λ. - Βιγιαρεάλ 0-1
Βικτόρια Πλζεν – Ντιναμό Ζ. 2-1

Δείτε ΕΔΩ τα ματς των 19:55
Δείτε ΕΔΩ το Ραπίντ Βιέννης – Ιντερ 0-1
Δείτε ΕΔΩ το Λάτσιο – Σεβίλλη 0-1

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα