Βενγκλίνσκι στο gazzetta.gr:«Ισοδύναμος με Ντιναμό ο Ολυμπιακός, εμφάνισε προβλήματα με ΠΑΟΚ»

Βενγκλίνσκι στο gazzetta.gr:«Ισοδύναμος με Ντιναμό ο Ολυμπιακός, εμφάνισε προβλήματα με ΠΑΟΚ»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Βενγκλίνσκι στο gazzetta.gr:«Ισοδύναμος με Ντιναμό ο Ολυμπιακός, εμφάνισε προβλήματα με ΠΑΟΚ»

bet365

Ο πρώην φορ της ΑΕΚ, Όλεγκ Βενγκλίνσκι αναλύει στο gazzetta.gr την ουκρανική ομάδα, ενώ εμφανίζεται απόλυτα ενήμερος για τον Ολυμπιακό ζυγίζοντας τα υπέρ, αλλά και τα κατά των «ερυθρολεύκων».

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Η ΑΕΚ της σεζόν 2005/06 μπορεί να μην έμεινε στην ιστορία για το θεαματικό της ποδόσφαιρο, αλλά έβρισκε τον τρόπο με τον Φερνάντο Σάντος να φτάνει στις νίκες.

Ο Πορτογάλος είχε δημιουργήσει ένα σύνολο που έμοιαζε με οικογένεια. Στο ρόστερ εκείνης της σεζόν ανήκε και ο Όλεγκ Βενγκλίνσκι.

Ο Ουκρανός προέρχονταν από μια εξαιρετική σεζόν με τη Ντνίπρο όπου σκόραρε αφειδώς κερδίζοντας με το σπαθί του μια θέση στην Εθνική Ουκρανίας.

Στην ΑΕΚ λόγω των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν δεν κατάφερε να φτάσει στα ίδια επίπεδα σημειώνοντας 3 γκολ σε 21 συμμετοχές.

Πλέον ακολουθεί καριέρα προπονητή στις ακαδημίες της Ντιναμό, ενώ εκτελεί και χρέη τηλεσχολιαστή στην ουκρανική τηλεόραση. Ο Όλεγκ Βενγκλίνσκι με αφορμή τις αναμετρήσεις της ουκρανικής ομάδας με τον Ολυμπιακό στη φάση των «32» του Europa League μίλησε στο gazzetta.gr επισημαίνοντας την αγωνιστική απραξία των Ουκρανών.

«Περιμένω καλό ποδόσφαιρο γιατί πρόκειται για δύο χονδρικά ισοδύναμες ομάδες. Και οι δύο διαθέτουν αρκετά καλούς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Ασφαλώς, ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα διότι το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην κορύφωση του και η ελληνική ομάδα βρίσκεται σε φουλ αγωνιστική δράση. Αντίθετα λόγω της χειμερινής διακοπής στην Ουκρανία, η Ντιναμό δεν έχει δώσει επίσημα ματς και ως εκ τούτου δεν βρίσκεται στην ενδεδειγμένη αγωνιστική κατάσταση. Σε αυτό το κομμάτι λοιπόν ο Ολυμπιακός έχει ένα πλεονέκτημα».

Το πρώτο ματς είναι καθοριστικό σύμφωνα με τον παλαίμαχο φορ...

«Νομίζω πως πολλά θα κριθούν στον πρώτο αγώνα. Εάν η Ντιναμό Κιέβου καταφέρει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό θα είναι στη ρεβάνς κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες δύσκολα τα πράγματα για το Ολυμπιακό. Αντιστοίχως εάν ο Ολυμπιακός φέρει ένα σκορ ασφαλείας, λόγω της έλλειψης επίσημων αγώνων της Ντιναμό θα έχει το προβάδισμα στο Κίεβο. Δεν θα είναι εύκολο για τη Ντιναμό να το ανατρέψει από την στιγμή που δεν είναι ακόμη έτοιμη 100%».

Ο Βενγκλίνσι αναφέρθηκε ονομαστικά στα ατού του Ολυμπιακού, αλλά και στην κακή εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ.

«Γνωρίζω πολύ καλά και παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα και ειδικά μετά την κλήρωση της Ντιναμό Κιέβου παρακολουθούμε στενά την πορεία του Ολυμπιακού. Είδα την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και θεωρώ πως ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο φάνηκαν για τον Ολυμπιακό πολλά προβλήματα τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί η Ντιναμό.

Αντιλαμβάνομαι πάντως πως το ματς στον Πειραιά για το Europa Leagie θα είναι εντελώς διαφορετικό. Υπάρχουν πολλοί ικανοί ποδοσφαιριστές από πλευράς Ολυμπιακού, όπως είναι ο Φορτούνης, ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος μάλιστα προκάλεσε πολλά προβλήματα πέρυσι στη Ντιναμό Κιέβου με την φανέλα της ΑΕΚ. Επίσης υπάρχει ο έμπειρος αρχηγός Τοροσίδης και ο Νάτχο που έχει μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Επίσης ξέρω πως ήρθαν πολοί καλοί και σημαντικοί παίκτες, οι οποίοι ενσωματώθηκαν και ενίσχυσαν άμεσα τον Ολυμπιακό. Ο κόουτς Πέδρο Μαρτίνς κάνει πολύ καλή δουλειά αφού μολονότι αποχώρησαν πολλοί παίκτες, κατόρθωσε να αξιοποιήσει σωστά τα νέα πρόσωπα και να ενώσει την ομάδα. Όλα αυτά πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπου ο σύλλογος έφερε συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα παίζοντας καλό ποδόσφαιρο μένοντας αήττητος».

Ο Ουκρανός προπονητής στάθηκε στην ταχύτητα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά και την έλλειψη κλασικού σκόρερ σημειώνοντας πως οι Τσιγκάνκοφ και Βέρμπικ ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα στους «ερυθρόλευκους».

«Κάθε ομάδα έχει τα ατού της. Ο Ολυμπιακός παίζει συνδυαστικό και γρήγορο ποδόσφαιρο αποφεύγοντας τις περιττές ενέργειες. Υπάρχει συνοχή στο παιχνίδι του και με τις γρήγορες κινήσεις των παικτών του, θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές της Ντιναμό να τρέξουν πολύ δίχως την μπάλα. Εάν όμως οι παίκτες της Ντιναμό ανταποκριθούν με την ταχύτητα τους σε ατομικό επίπεδο, μπορούν επιθετικά ταχύτατοι ποδοσφαιριστές όπως οι Τσιγκάνκοφ και Βέρμπικ να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού που δέχθηκε έξι γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια.

'Ενα άλλο πρόβλημα συνιστά το γεγονός πως o Ολυμπιακός δεν διαθέτει τον κλασικό φορ που σκοράρει. Υπάρχει βέβαια ο Ισπανός Γκερέρο, αλλά δεν είναι σταθερός. Αντίθετα η Ντιναμό απέκτησε τον επίσης Ισπανό Σολ, ο οποίος πέτυχε πολλά γκολ στην Ολλανδία. Πέρα από αυτό ωστόσο αναμένω ένα καλό ματς ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα