Όχι στην αρρώστια του ΠΑΟΚ, όχι και στην απαξίωση

Όχι στην αρρώστια του ΠΑΟΚ, όχι και στην απαξίωση

Όχι στην αρρώστια του ΠΑΟΚ, όχι και στην απαξίωση

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου συνεχίζει από εκεί που έμεινε χθες με το blog του στο gazzetta. Η μεγάλη πικρία για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, αλλά και η κόντρα στην απαξίωση αυτής της ομάδας. Ποδοσφαιρικά σχόλια και άλλα… επικοινωνιακά, για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Αποτυχία λοιπόν! Μεγάλη αποτυχία για τον ΠΑΟΚ στην πορεία του στους ομίλους του Europa League. (Το περιέγραψα από χθες..).

Προσοχή! Αποτυχημένη δεν είναι η Ευρωπαϊκή πορεία γενικά. Η αποτυχία αφορά το Europa League. Γιατί το καλοκαίρι αυτή η ομάδα έκανε εξαιρετικά πράγματα στα προκριματικά του Τσάμπιονς ληγκ, χάνοντας ένα παιχνίδι κόντρα σε Μπενφίκα, Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας.

Θεωρώ λοιπόν ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να υπάρχουν απόψεις και κρίσεις του στυλ… «δεν πειράζει, το πρωτάθλημα είναι ο στόχος και όλα τα άλλα δεν μετράνε». Τα εξήγησα και χθες και το επιχείρησα με κάθε πιθανό τρόπο και σε όλους τους χώρους που βρέθηκα. Φυσικά και στην αίθουσα Τύπου της Τούμπας απέναντι στον προπονητή του ΠΑΟΚ.

Είναι τραγικό να βγαίνει ο ΠΑΟΚ τελευταίος σε ένα τέτοιο όμιλο και αυτό να μην γίνεται αντικείμενο πολύ σκληρής κριτικής. Είναι άρρωστο να έρχεται μία τέτοια αποτυχία και πέντε ήττες σε έξι ματς κόντρα σε Βίντι και Μπάτε (μαζί με την Τσέλσι) και όλο αυτό να περνάει… έτσι χαλαρά επειδή μπροστά υπάρχει άλλος στόχος.

Κριτική πρέπει να γίνει, συζήτηση, απολογισμός και αναζήτηση αιτιών που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση άρρωστος εφησυχασμός που 100% θα οδηγήσει σε παρόμοιες καταστάσεις και στις άλλες πορείες.

«Δεν καταφέραμε να διαχειριστούμε δύο μεγάλες πορείες» είπε σε γενικές γραμμές ο Λουτσέσκου. Μάλιστα… Εμείς γι’ αυτό να πούμε «μπράβο»; Πρόβλημα είναι αυτό και πρέπει να συζητηθεί.

Κριτική λοιπόν, στεναχώρια, προβληματισμός και όχι… εφησυχασμός επειδή υπάρχει το πρωτάθλημα.

Όλα έχουν και ένα όριο βεβαίως. Η κριτική δεν σημαίνει απαξίωση. Η κριτική και η αναζήτηση των… «γιατί», δεν σημαίνει «κυνήγι» σε όσους έχουν ευθύνες. Η κριτική δεν σημαίνει φυσικά ότι πρέπει να αλλάξουν πρόσωπα και άλλα τέτοια υπερβολικά-ανόητα που πάνε να περάσουν από χθες.

Δηλαδή σε τι ψυχική κατάσταση πρέπει να βρίσκεται αυτός που απαξιώνει τον Λουτσέσκου και μπορεί να θέτει θέμα για το μέλλον του μετά από 35/38 στην Ελλάδα, τώρα που ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει (για πρώτη φορά) τόσο μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του;

Μετά από όλα αυτά λοιπόν και αφού (με πολλούς) κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να συνεννοηθούμε, ας καταλήξουμε στο βασικό-τελικό συμπέρασμα:

Ο ΠΑΟΚ από αυτόν τον οδυνηρό αποκλεισμό πρέπει να κερδίσει. Να δει τα λάθη του σε αγωνιστικότητα και νοοτροπία και να τα αξιοποιήσει- επιλύσει για μία καλύτερη συνέχεια.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα…

* Προφανώς και ΚΑΜΙΑ ομάδα στην Ευρώπη κύριε Λουτσέσκου δεν έχει τόσο καλό ρεκόρ στο πρωτάθλημα και τόσο κακή πορεία σε όμιλο οποιασδήποτε διοργάνωσης… Μόνο ο ΠΑΟΚ τέτοια ανισορροπία. Και το θέμα είναι το… «γιατί». Και αν το βρούμε το «γιατί» όπως χθες το περιέγραψε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, το ζητούμενο είναι αυτό να αντιμετωπιστεί ως πρόβλημα προς επίλυση και όχι ως κάτι που «έτυχε» και… θα περάσει στα «λόγια».

Αυτό είναι το ζητούμενο. Πώς όλο αυτό που συνέβη θα προβληματίσει… Άρα λοιπόν κανείς δεν ψάχνει για ενόχους. Ψάχνουμε πώς η αποτυχία δεν θα γίνει συνήθεια…

* Μπράβο στον Ολυμπιακό για την πρόκρισή του και καλή συνέχεια στην Ευρώπη. Όσον αφορά τον «παπά» που θα γίνει προσπάθεια να περάσει για επικοινωνιακούς λόγους και αφορά το πρωτάθλημα, το ποιο είναι καλύτερος ή ποιος αδικείται και όλα αυτά που ΜΟΝΟ σκοπό θα έχουν να πιέσουν-επηρεάσουν και άλλους διαιτητές ενόψει συνέχειας, ένα μόνο πράγμα:

Ο ΠΑΟΚ έχει 12 νίκες σε 13 αγώνες και δεν «φταίει» σε κανέναν που άλλοι δέχονται γκολ από όλο τον κόσμο και με όλους τους τρόπους, ενώ βάζουν ένα γκολ σε κάθε… 150 τελικές,

Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει πορεία ολόκληρη εδώ και μήνες και όχι 2-3-5 καλές βραδιές. Έχει 12 νίκες σε 13 αγώνες που έρχονται να προστεθούν σε άλλες 23 /25 σε όλες τις Ελληνικές διοργανώσεις από πέρυσι τον Νοέμβριο. Σύνολο 35/38!

Ο ΠΑΟΚ έχει 12 νίκες σε 13 αγώνες και μέσα σε αυτό τον γύρο έχει τόσα λάθη εναντίον του (εδώ όλα με αποδείξεις) όσα δεν είχαν άλλοι σε 20 χρόνια. Έχεις τόσες μεγάλες φάσεις εναντίον του σε 13 ματς, που δεν είχαν άλλοι σε 20 ολόκληρα χρόνια.

Αυτά και πάμε για την πιο μεγάλη μάχη στη Λιβαδειά…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.