Όταν η τράπουλα δεν είναι σημαδεμένη, υπάρχει απονομή δικαιοσύνης…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Όταν η τράπουλα δεν είναι σημαδεμένη, υπάρχει απονομή δικαιοσύνης…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το θαύμα του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ κόντρα σε Άγγλους, Ισπανούς κι Ιταλούς!

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Να λοιπόν που γίνονται θαύματα στο ποδόσφαιρο. Και τα κάνει ο Ολυμπιακός!

Από την πρώτη στιγμή της κλήρωσης, ξέραμε ότι χρειάζονταν υπέρβαση της υπέρβασης για να αποκλείσει είτε την μεγάλη Μίλαν (και Νο 4 αυτή την στιγμή στην Ιταλία), είτε την Μπέτις (Νο 6 αυτή την στιγμή στην Ισπανία). Κι ο Ολυμπιακός την έκανε την υπέρβαση της υπέρβασης! Έπαιξε και τα τέσσερα παιχνίδια σαν ίσος προς ίσο Ισπανούς και Ιταλούς. Κάπου ήταν αυτός καλύτερος τους, κάπου ήταν αυτοί καλύτεροι του. Αλλά πάντοτε τους έπαιζε βλέποντας τους στα μάτια. Έτσι, στο ένα παιχνίδι με την Μπέτις έφερε 0-0 και στο άλλο έχασε 0-1. Στο ένα παιχνίδι με τη Μίλαν έχασε 1-3, παρότι κέρδιζε 1-0 έως το 70’ και στο άλλο κέρδισε 3-1. Μία συνέχεια της πρόκρισης του τον Αύγουστο επί της Μπέρνλι, τότε με νίκη (3-1 πάλι) κι ισοπαλία (1-1).

Ο Ολυμπιακός τα έβαλε με Άγγλους, Ισπανούς και Ιταλούς! Και τα κατάφερε! Απέκλεισε τους Άγγλους, απέκλεισε τους Ιταλούς και τερμάτισε δύο πόντους πίσω από τους Ισπανούς. Άδικα κατά την γνώμη μου! Γιατί το δίκαιο αποτέλεσμα στη Σεβίλλη έπρεπε να ήταν η ισοπαλία. Κι ο Ολυμπιακός να είχε 11 πόντους, η δε Μπέτις 10. Και τι νομίζετε; Δεν ήθελε να νικήσει χθες στο Λουξεμβούργο; Με βασικούς έπαιξε. Κι είχε το φόβο να χάσει την πρώτη θέση από τη Μίλαν. Πολύ απλά δεν μπόρεσε να κερδίσει την Ντουντελάνζ, γιατί η μικρή αυτή ομάδα ήθελε να γράψει ιστορία, να πάρει βαθμό στο Γιουρόπα Λιγκ. Και το έκανε! Αποδεικνύοντας πόσο σημαντικό ήταν το 2-0 του Ολυμπιακού εκεί μέσα, όπου η Μίλαν με το ζόρι νίκησε 1-0 και που η Μπέτις τελικά έφερε 0-0.

Η ουσία είναι μία. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο έκανε μία τεράστια επιτυχία, και δη την ώρα που η ΑΕΚ ήταν η χειρότερη ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ κι ο ΠΑΟΚ διασύρθηκε στον πιο εύκολο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά έκανε μία επιτυχία που την άξιζε πέρα για πέρα. Την πήρε παίζοντας πραγματικά καλή μπάλα και όχι κοιτάζοντας μήπως κλέψει αποτελέσματα και ευνοηθεί από τις συγκυρίες, από το τι θα φέρουν οι άλλες ομάδες μεταξύ τους κλπ, κλπ.

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού, μία εκ των κορυφαίων της ιστορίας του, ήταν μία απονομή ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης. Και μία τρανή απόδειξη για το ότι όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο, όταν η τράπουλα δεν είναι σημαδεμένη. Και τα ζάρια πειράζονται μέσω της διαιτησίας, όπως ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά.

Ο Ολυμπιακός καθάρισε το παιχνίδι με την Μπέρνλι με φάση πέναλτι κι αποβολή που έκανε το 3-1.

Ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε να παίξει με 10 παίκτες στα 22 τελευταία λεπτά του εντός έδρας αγώνα του με την Μπέτις, λόγω της αποβολής του Τσιμίκα.

Ο Ολυμπιακός μέσα στη Σεβίλλη είχε εις βάρος του πέναλτι μόλις στο 18ο λεπτό παίζοντας με την Μπέτις.

Ο Ολυμπιακός τελικά προκρίθηκε με ένα υπέρ του πέναλτι παίζοντας με τη Μίλαν εντός έδρας. Ένα ίδιο πέναλτι, τράβηγμα στον Τοροσίδη, με αυτό που δόθηκε εις βάρος του από το Ρώσο ρέφερι στην Ισπανία, για τράβηγμα του Σισέ.

Βλέπουμε δηλαδή ότι φάσεις πήρε, φάσεις πήραν κι οι αντίπαλοι του όταν έπαιξαν μαζί του. Έγινε δηλαδή το νορμάλ στο ποδόσφαιρο. Αυτό που δεν γίνεται στην Ελλάδα της ξεφτιλισμένης εξυγίανσης…

Χθες στο Καραϊσκάκη είδαμε μία διαιτησία με αρκετά λάθη. Όμως, ήταν φανερό ότι ο Γάλλος Μπαστιέν δεν είχε «κατεύθυνση». Δεν είχε αυτό που βλέπουμε δηλαδή στο 90% των αγώνων του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο…

Ο Γάλλος π.χ. για να δώσει φάουλ στον Φορτούνη έπρεπε να δει αίμα! Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι δεν σφύριξε το πεντακάθαρο φάουλ που του έγινε μισό μέτρο έξω από την περιοχή στο 39’ σε ιδανική θέση για απευθείας φάουλ, από αυτά που λέμε «μισό πέναλτι». Η δε κίτρινη που έδειξε στο 44΄ στον Σισέ ήταν ανύπαρκτη, αφού το φάουλ το είχε κάνει ο Φετφατζίδης (!)-και γνωρίζουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι για ένα στόπερ να παίζει με κάρτα σε όλο το β΄ ημίχρονο, και δη κόντρα σε Ιγκουαίν και Κουτρόνε. Το αποκορύφωμα δε των λαθών του ήταν ασφαλώς που δεν απέβαλλε τον Ρέϊνα με δεύτερη κίτρινη στο 83’, σε φάση που θα τέλειωνε το παιχνίδι.

Όμως, τα λάθη του Γάλλου δεν είχαν στόχευση. Φάνηκε όταν στο 48’ μπορούσε να βγάλει δεύτερη κίτρινη στον Σισέ. Δεν το έκανε. Ίσως γιατί κατάλαβε στο ημίχρονο το λάθος του. Και φάνηκε πολύ περισσότερο στο πέναλτι που έδωσε στο 81’. Γιατί ήταν πέναλτι, αλλά και φάση από αυτές που άλλοι διαιτητές τα δίνουν κι άλλοι όχι. Εις βάρος της ΑΕΚ δόθηκαν δύο τέτοια εις βάρος της στο Τσάμπιονς Λιγκ-και εις βάρος του Ολυμπιακού ένα, μέσα στην Μπέτις. Τέτοια πέναλτι σαν κι αυτό το χθεσινό έχουν γίνει…άπειρα στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα, στο οποίο ο Ολυμπιακός κερδίζει…άπειρα κόρνερ και φάουλ, παίζοντας μονότερμα. Δεν έχει δοθεί κανένα…

Στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός παίρνει πέναλτι όταν κάνει χέρι παίκτης της Μπέρνλι στο σουτ του Καμαρά η, όταν τραβάει τον Τοροσίδη ο αρχηγός της Μίλαν. Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός επί 11 αγωνιστικές δεν παίρνει πέναλτι…

Τέλος πάντων, το θέμα αυτή την στιγμή είναι να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να βελτιώνει αυτό το πολύ καλό πρότζεκτ. Οι παίκτες να είναι το ίδιο αποφασιστικοί όπως χθες. Ο προπονητής να είναι το ίδιο καλά διαβασμένος όπως χθες.

Κι η διοίκηση να συνεχίσει να κάνει τα πάντα για να ενισχύσει την ομάδα με μπροστινούς παίκτες που πραγματικά θα κάνουν τη διαφορά, όπως π.χ. δείχνουν να την κάνουν στα χαφ ο Γκιγιέρμε και πίσω ο Σα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.