Μάτος στο gazzetta.gr: «Τέτοιες ήττες μας πειράζουν, δεν μας πληγώνουν»

Μάτος στο gazzetta.gr: «Τέτοιες ήττες μας πειράζουν, δεν μας πληγώνουν»

Σταύρος Σουντουλίδης
Μάτος στο gazzetta.gr: «Τέτοιες ήττες μας πειράζουν, δεν μας πληγώνουν»

bet365

H διαχείριση της ήττας από την Τσέλσι είναι το πιο σημαντικό ζητούμενο για τον Λέο Μάτος, που ζήτησε συγγνώμη από τον Εβγέν Χατσερίντι, ενώ όπως λέει «πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν περιθώρια για συζητήσεις, αναλύσεις, απόδοση ευθυνών, μετά τη βαριά ήττα από την Τσέλσι στο Λονδίνο. Οι «ασπρόμαυροι» επέστρεψαν στην Ελλάδα και έχουν ήδη στρέψει την προσοχή τους στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λαμία, το απόγευμα της Δευτέρας.

«Η ζωή στο ποδόσφαιρο είναι αυτή. Προετοιμάζεσαι για ένα παιχνίδι, παίζεις, το αφήνεις στην άκρη, προχωράς για το επόμενο. Εμείς πλέον έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τη Λαμία, και όταν, σε δυο εβδομάδες θα έχουμε πάλι Ευρωπαϊκό παιχνίδι, θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε για να πάρουμε τη πρόκριση στη νοκ άουτ φάση», τόνισε ο Λέο Μάτος λίγο προτού μπει στο αεροπλάνο και επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το λάθος και η συγγνώμη

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός πρωταγωνίστησε στη φάση του 7ου λεπτού, που οδήγησε στην αποβολή του Χατσερίντι. «Θα μιλήσω αρχικά για μένα. Έχω εμπειρία. Είμαι σχεδόν 33 ετών. Έχω ζήσει δυο τελικούς Europa League, έναν ως νεαρός ποδοσφαιριστής με την Μαρσέιγ, και έναν στον οποίο πήρα μέρος, με τη Ντνίπρο. Όταν κάνω λάθη στεναχωριέμαι. Κανείς δε θέλει να κάνει λάθη. Έδωσα μια πάσα και δε ξέρω αν εγώ έχω όλη την ευθύνη ή είναι στο 50%-50%. Η ουσία είναι πως ηττηθήκαμε, θα πρέπει να το ξεπεράσουμε», σχολίασε ο Μάτος και πρόσθεσε:

«Μετά το παιχνίδι, μίλησα με τον Χατσερίντι και του ζήτησα συγνώμη για το λάθος που έκανα. Πιστεύω πως τέτοιες ήττες, σε παιχνίδια αυτών των συνθηκών, σίγουρα μας πειράζουν αλλά δεν μας πληγώνουν. Θέλουμε τη νίκη στην αναμέτρηση με τη Λαμία προκειμένου να διατηρήσουμε το προβάδισμα που έχουμε στο πρωτάθλημα και στο παιχνίδι με την ΜΠΑΤΕ, όταν αυτό έρθει, θα παλέψουμε για τη νίκη έτσι ώστε να ανατρέψουμε τα δεδομένα».

Οι ήττες από τη Βίντι

Αρκετή κουβέντα γίνεται γύρω από την αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ έχει επιλέξει να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο πρωτάθλημα από ότι στους αγώνες του στη φάση των ομίλων του Europa League, κάτι για το οποίο ο Λέο Μάτος διαφωνεί γιατί όπως εξηγεί:

«Όταν μπαίνεις στο γήπεδο, σε νοιάζει να παίξεις για να κερδίσεις. Παίζεις για το πρωτάθλημα και σκέφτεσαι 100% τη νίκη. Παίζεις για το Europa League και σκέφτεσαι 100% τη νίκη. Όλη η συζήτηση γίνεται για τα δυο παιχνίδια με τη Βίντι. Στην έδρα μας, παίξαμε άσχημα. Εκτός έδρας παίξαμε λίγο καλύτερα αλλά χάσαμε πάλι. Πάντα, όμως, προσπαθούμε και αυτό δεν αλλάζει».

Ο κόσμος

Στο τέλος της συζήτησης ο Βραζιλιάνος μπακ αναφέρθηκε στην παρουσία των φίλων του ΠΑΟΚ στις κερκίδες του «Στάμφορντ Μπριτζ» λέγοντας:

«Είναι απίστευτοι! Σύμφωνα με τη δική τους απόδοση, αξίζουν νίκες σε κάθε παιχνίδι. Χάρηκα που τους είδα και πάλι στο πλευρό μας, στεναχωρήθηκα που δεν τους δώσαμε αυτό που αξίζουν».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα