Αν στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ είναι ευχαριστημένοι, εμένα δεν μου πέφτει λόγος!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Αν στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ είναι ευχαριστημένοι, εμένα δεν μου πέφτει λόγος!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τις ήττες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στο Europa League και την ευρωπαϊκή κατρακύλα των ελληνικών ομάδων...

Στην Ευρώπη κατρακυλάμε και η Ευρώπη είναι ο καθρέφτης για το κατά πόσο οι ομάδες μας έχουν μεγαλώσει πραγματικά, για το αν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε ένα επίπεδο ανταγωνιστικό άξιο αναφοράς και λόγου.

Σίγουρα η βραδιά θα μπορούσε να ήταν καλύτερη ιδιαίτερα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Θα μπορούσε όμως να ήταν ακόμη χειρότερη και επειδή με τα «θα» και τις υποθέσεις δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη καλό είναι να σταθούμε στα γεγονότα έτσι όπως έχουν καταγραφεί!

Μετά δεν είναι μόνο η χθεσινή βραδιά αν θέλουμε να βλέπουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά και όχι μεμονωμένα, αλλά συνολικά όλη η εβδομάδα, μια που είχε προηγηθεί η αναμέτρηση της ΑΕΚ!

Η εβδομάδα λοιπόν αυτή έτσι όπως εξελίχθηκε μόνο ελπίδες δεν προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά επ’ αυτού θα επανέλθω στην συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ! Σίγουρα αλλά και πάλι δεν μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρος ότι αυτό το γκολ ,το περιβόητο ,θα του εξασφάλιζε έστω και τον ένα πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό!

Όπως μάλιστα πολύ σωστά υπογράμμισε και ο κοόυτς Μάρτινς στην τοποθέτηση του μετά το πέρας του παιχνιδιού και ο Ολυμπιακός άξιζε να πετύχει τέρμα με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε αλλά το ίδιο ισχύει και για την Μπέτις.

Αυτά τα λέει ο Μάρτινς και όχι εγώ και συμφωνώ απόλυτα.

Το θέμα είναι ότι σε ένα ακόμα κρίσιμο ματς οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να βρουν σύνδεση με τα αντίπαλα δίχτυα. Αυτή είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, η αποτελεσματικότητα με την οποία ο Ολυμπιακός εδώ και καιρό δεν τα πηγαίνει καλά!

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε δυο παραμέτρους σημαντικές στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Η πρώτη είναι ότι οι ερυθρόλευκοι δεν κατόρθωσαν ούτε την ισοπαλία να αποσπάσουν και έφυγαν ηττημένοι από το γήπεδο!

Και αυτό γιατί η υπόθεση σκοράρισμα -και όχι μόνο ο παίκτης που θα σκοράρει- συνεχίζει να αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την ομάδα.

Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς τόσο σημαντικό, τουλάχιστον φροντίζεις να μην το χάσεις!

Η δεύτερη είναι ότι οι τρείς μεγάλες στιγμές των ερυθρολεύκων στις οποίες πλησιάζει την ισοφάριση έχουν για πρωταγωνιστές, η πρώτη τον κατ’ εξοχήν ανασταλτικό παίκτη του Ολυμπιακού τον Μπουχαλά και η δεύτερη τον Σισέ που είναι κεντρικός αμυντικός!

Μόνο αυτή με τον Μαντί να παρεμβαίνει σωτήρια πριν η μπάλα περάσει την γραμμή έχει για πρωταγωνιστή τον Φορτούνη!

Κανένας άλλος θέση επιθετικός του Ολυμπιακού δεν έχει συμμετοχή σε σημαντική ευκαιρία της ομάδας!!!

Τώρα οι ερυθρόλευκοι καλούνται να πραγματώσουν ένα θαύμα! Να κερδίσουν όχι απλά την Μίλαν με… μισό μηδέν αλλά με δυο γκολ διαφορά.

Η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη αλλά και τα Ευαγγέλια των Αποστόλων είναι γεμάτα από θαύματα, στο ποδόσφαιρο όμως σπάνια τα συναντάς.

Πως θα καταφέρει αυτό το θαύμα μια ομάδα που το σκοράρισμα είναι ο υπ’ αριθμόν ένας αρνητικός παράγοντας στην εκδήλωση του παιχνιδιού της και συγχρόνως οι αμυντικές της αδυναμίες παραμένουν χτυπητές, αυτό είναι ένα ερώτημα που όμως έχει απαντηθεί σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού που προηγήθηκαν εντός και εκτός συνόρων

Και για να μην ξεχνιόμαστε, επειδή υπάρχει και ο παράγων ποιότητα, όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα η οποία σίγουρα δεν διανύει περίοδο φόρμας αλλά δύσκολα επίσης αμφισβητείται το γεγονός ότι οι επιθετικοί της την μισή ευκαιρία την κάνουν γκολ.

Αν χαθεί πάντως η πρόκριση δεν θα φταίει μόνο η ήττα στην Σεβίλλη. Θα πρέπει να ανατρέξουμε στα πρώτα καρέ του φίλμ με τίτλο: «φάση ομίλων», αν θέλουμε να αναλύσουμε σωστά τα αίτια του αποκλεισμού!

Αν συμβεί βέβαια κάτι τέτοιο το οποίο φυσικά απεύχομαι όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά για κάθε ελληνική ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ τώρα επιστρέφει από το Λονδίνο με τις βαλίτσες του τέσσερις φορές πιο βαριές από ότι στην αναχώρηση.

Ο Δικέφαλος στο ματς με την Τσέλσι δεν είχε την ρέντα του πρώτου παιχνιδιού στην Τούμπα και το βάθος να ανταπεξέλθει.

Η έλλειψη βάθους και πλουραλισμού ευθύνονται εξάλλου για τις μετριότατες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Το δυναμικό της ομάδας αποδεικνύεται τόσο όσο για να ανταποκριθεί μόνο στις εγχώριες υποχρεώσεις.

Δεν είναι μόνο δικός μου ισχυρισμός. Τα αποτελέσματα αλλά και η συνολική εικόνα της ομάδας το αποδεικνύουν περίτρανα.

Μια αγωνιστική πριν το τέλος ο ΠΑΟΚ έχει συγκεντρώσει 3 βαθμούς με βασικούς αντιπάλους την Βίντι και την Μπάτε και θα προκριθεί αν συγκεντρώσει έξι με νίκη στην Τούμπα και συγχρόνως «συνεργαστεί» μαζί του στην υπόθεση πρόκριση η αδιάφορη Τσέλσι!

Επιδόσεις που μόνο κολακευτικές δεν μπορούν να θεωρούνται για τον Δικέφαλο!

Ούτε φυσικά αποδεικνύουν ότι η ομάδα αγωνιστικά έχει προοδεύσει!

Όλα αυτά σε ένα όμιλο δώρο για τον ΠΑΟΚ!

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον Ολυμπιακό. Δεν τον λες δώρο τον όμιλο των ερυθρολεύκων, αλλά ούτε βουνό!

Εν κατακλείδι την Ευρώπη δεν την ενδιαφέρει αν ο ΠΑΟΚ καίγεται μόνο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 33 χρόνια, ούτε αν ο Ολυμπιακός αδυνατεί να λύσει το πρόβλημα του στο σκοράρισμα και τις χρόνιες αμυντικές του δυσλειτουργίες.

Αδιαφορεί αν η ΑΕΚ δεν ενισχύθηκε και κύριο μέλημα της διοίκησης της είναι το γήπεδο, αν δυσκολεύεται να ελέγξει τους οργανωμένους.

Δεν την απασχολεί αν ο Παναθηναϊκός μπατίρισε, αν ο Ατρόμητος αδυνατεί να περάσει τα προκριματικά, το ίδιο και ο Αστέρας!

Καρφί δεν της καίγεται για όλα αυτά. Εμάς οφείλουν να μας απασχολήσουν σοβαρά και υπεύθυνα. Κάθε χρονιά που χάνεται, κάθε ευκαιρία που πετάμε ,μας πάνε πολλά χρόνια πίσω!

Η Ευρώπη τις βαθμολογίες και τα αποτελέσματα εξετάζει!

Σ’ αυτές πιστοποιείται η εξέλιξη και η ανταγωνιστικότητα ενός συλλόγου.

Αν κατρακυλήσουμε λοιπόν και άλλο στην γενική κατάταξη –πράμα διόλου απίθανο- τότε μαύρο φίδι που μας έφαγε!

Οι προεδράρες θα οφείλουν να ρίξουν ακόμα περισσότερα χρήματα σε ομάδες που θα αγωνίζονται από τον Ιούνιο και άντε να βρουν ποιοτικούς παίκτες να παίξουν κατακαλόκαιρο στον πρώτο προκριματικό γύρο! Και δεν τους βλέπω και πολύ διατεθειμένους!

Μέχρι τότε εμείς έχουμε όλη την άνεση βέβαια να υπερηφανευόμαστε όχι για τις ευρωπαϊκές επιδόσεις των ομάδων μας, αλλά για το ότι οι οπαδοί μας κέρδισαν την μάχη της εξέδρας. Τόσο γραφικοί και τόσο μόνοι!

ΥΓ: Ούτε που θέλω να σκέφτομαι την περίπτωση αποκλεισμού της ΑΕΚ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μιλάμε για εφιάλτη. Με ΑΕΚ και ΠΑΟ εκτός δεν θα μιλάμε για κατρακύλα αλλά για καταβαράθρωση!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!