«Ασπρόμαυρη» βόλτα στο Λονδίνο (vid)

«Ασπρόμαυρη» βόλτα στο Λονδίνο (vid)

Gazzetta team
«Ασπρόμαυρη» βόλτα στο Λονδίνο (vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ σε λίγες ώρες ταξιδεύει για το Λονδίνο, ωστόσο πριν μπουν οι «ασπρόμαυροι» στο αεροπλάνο είπαν να σας ξεναγήσουν στην αγγλική πρωτεύουσα!

100% Eπιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Τότεναμ – Ιντερ! (21+*Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δικέφαλος θα βρεθεί στο Λονδίνο, εκεί όπου το βράδυ της Πέμπτης (29/11) θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι, σε ακόμα μία μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή, σας παρουσιάζει το Λονδίνο, την πόλη που θα φιλοξενήσει το μεγάλο παιχνίδι, δίνοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες για μία πολύ ιδιαίτερη πρωτεύουσα.

«Το Λονδίνο που δεν ξέρουμε. Υπάρχει το λαμπερό Λονδίνο με τα fancy εστιατόρια και τις εξωφρενικές τιμές. Αυτή την εποχή δε, χριστουγεννιάτικα στολισμένο, είναι εκτυφλωτικό. Υπάρχει, ωστόσο και το Λονδίνο που δεν ξέρουμε. Αυτό που έχει διατηρήσει την άγρια ομορφιά του, όπως περίπου τη διαβάζουμε στα βιβλία του Ντίκενς.

Έχει σκουπίδια, παλιά αυτοκίνητα, μουχλιασμένα σοκάκια και ομίχλη. Έχει προσωπικότητα, εξαιρετικά κτίρια, γειτονιές που παγιδεύουν το βλέμμα, μαγαζιά που συγκεντρώνουν τη σύγχρονη ποπ κουλτούρα, κι ένα πολυπολιτισμικό μωσαϊκό μεταξύ αραβικών mini-market, greek souvlaki, hip γκαλερί και street art υψηλής αισθητικής.

Αυτή η πόλη που μετρά 2.000 χρόνια ιστορίας, είναι πιο μουντή, πιο συννεφιασμένη, πιο παρεξηγημένη, πιο ενδιαφέρουσα από όσο νομίζουμε. Συμφωνούμε. Είναι λογικό κι αναμενόμενο να ποζάρετε κάτω από το Big Ben, να περπατήσετε από τον Τάμεση ως το παλάτι του Μπάκιγχαμ και το Hyde Park, να μπείτε στο Αβαείο του Westminster, να σπεύσετε στα κέρινα ομοιώματα της Madame Tussaud, να πεταχτείτε ίσως και για ψώνια από την Oxford Street μέχρι το Notting Hill.

Μα στις υποβαθμισμένες γειτονιές, εκεί όπου οι άστεγοι πωλούν τεύχη του Big Issue και οι μετανάστες μετρούν τις λίρες τους για να ψωνίσουν second hand ρούχα στις υπαίθριες αγορές, η πόλη είναι πιο αληθινή και πιο ζωντανή. Η Brick Lane, εκεί που λέγεται πως σύχναζε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, θυμίζει σήμερα το δικό μας Γκάζι ή, ακόμα περισσότερο, το Μεταξουργείο. Βρίθει μπυραριών και clubs, όπως το περίφημο 93 Feet Εast, ενώ τα ινδικά της εστιατόρια είναι ίσως από τα καλύτερα και φθηνότερα του Λονδίνου.'

Πάρτε μια... γεύση από το Λονδίνο, εκεί όπου αναμένεται να κάνουν «απόβαση» οι φίλοι του Δικεφάλου:

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα