Ο Φορτούνης κυνηγά την κορυφή στο Europa League (pics)

Ο Φορτούνης κυνηγά την κορυφή στο Europa League (pics)

Ο Φορτούνης κυνηγά την κορυφή στο Europa League (pics)

bet365

Ο Κώστας Φορτούνης είναι ο καλύτερος Έλληνας στο φετινό Europa League και κυνηγά την κορυφή στον σχετικό πίνακα αξιολόγησης. Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης και Ποντένσε τον ακολουθούν.

O αρχηγός του Ολυμπιακού δεν είναι μόνο υποψήφιος για MVP αυτήν την εβδομάδα, μετά τα 2 γκολ και τη 1 ασίστ του με την Ντουντελάνζ.

Ρίχνοντας μια ματιά στο FEDEX Perfomance Zone της UEFA, δηλαδή στο σύστημα που καταγράφει τα στατιστικά των παικτών στο Europa League, θα παρατηρήσετε ότι το ελληνικό στοιχείο είναι κάτι παραπάνω από έντονο.

Ο Κώστας Φορτούνης είναι 25ος στους 100 παίκτες που βρίσκονται στη σχετική λίστα και κυνηγάει τη δική του πρωτιά σ' ένα σύστημα που μόνο εύκολο δεν είναι. Φανταστείτε ότι πίσω του είναι παίκτες όπως ο Αζάρ, ενώ μπροστά του έχει άλλους όπως Λόφτους-Τσικ, ο Ιμόμπιλε, ο Μπανέγα ο Παγιέ, ο Σούσο, ο Χαϊνταρά, ο Ουίλιαν.

Ουδείς εξ αυτών δεν είναι στην πρώτη θέση. Προς το παρόν κορυφαίος στη σχετική λίστα είναι ο Σεμπάστιαν Χάλερ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, 2ος ο Μούνας Νταμπούρ και 3ος ο Ζιοβάνι Λο Σέλσο.

Το... ολυμπιακό δεν σταματά εκεί με τον Τοροσίδη να είναι 63ος κι ο Ποντένσε είναι 82ος. Βάσει της εν λόγω αξιολόγησης Φορτούνης, Τοροσίδης και Ποντένσε είναι οι τρεις καλύτεροι παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι 55ος «τρώγοντας» τ' αστέρια της ομάδας του Ομπαμεγιάνγκ (59ος) και Μιχταριάν (61ος).

Πως δουλεύει

Το FedEx Performance Zone Καταγράφει τη φόρμα των ποδοσφαιριστών στους συλλόγους τους τόσο στο Europa League όσο και στο εθνικό πρωτάθλημα που αγωνίζονται.

Το FedEx Performance Zone επίσης καταγράφει τα επίσημα στατιστικά των παικτών μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου αλγορίθμου για τη δημιουργία βαθμολογίας βασισμένη στις εμφανίσεις.

Ο αλγόριθμος χρησιμοποιεί τα στατιστικά των παικτών από τους αγώνες στα εγχώρια πρωταθλήματα και το Europa League.

Ο κάθε παίκτης έχει μία κύρια θέση που αναμένεται να αγωνιστεί περισσότερο.

Τα δεδομένα που εξετάζονται για κάθε παίκτη είναι συγκεκριμένα. Για παράδειγμα για έναν αμυντικό μέσο τα στοιχεία που θεωρούνται βασικά είναι τα τάκλιν και τα μπλοκ.

Το FedEx Performance Zone, επίσης δεν έρχεται για να πει ότι ένας παίκτης είναι καλύτερος από τον άλλον. Απλά λειτουργεί ως ένας ιχνηλάτης ακολουθώντας τα στατιστικά του κάθε παίκτη μέσα στο γήπεδο ανάλογο την απόδοσή του.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα