Λουτσέσκου: «Προσπάθησαν, αλλά...»

Λουτσέσκου: «Προσπάθησαν, αλλά...»

Gazzetta team
Λουτσέσκου: «Προσπάθησαν, αλλά...»

bet365

Ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν προβληματισμένος από την αποψινή εικόνα του ΠΑΟΚ που έφερε την ήττα από τη Βίντι.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε και δεύτερη ήττα από τη Βίντι (1-0) και ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν μπορούσε να μην είναι προβληματισμένος. Ομως «κάλυψε» τους παίκτες του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

Για το τι του αφήνει το σημερινό παιχνίδι: «Το παιχνίδι ήταν αρκετά περίπλοκο. Μία ομάδα με τεράστια ποσοστά κατοχής και μία αντίπαλη ομάδα που αμύνθηκε πολύ καλά, πήγε το παιχνίδι στη φυσική κατάσταση και στα δύο παιχνίδια δεν δημιουργήσαμε καθαρή τελική. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να σταθούμε σε έναν παίκτη.

Προσπαθήσαμε να επιτεθούμε με όλους τους τρόπους, με σέντρες, με οργανωμένες επιθέσεις, αλλά βρήκαμε απέναντι μας, μία ομάδα που μας ξεγέλασε. Προσπαθήσαμε να ανοίξουμε το παιχνίδι από τα άκρα. Ίσως βρίσκονταν σε καλύτερη στιγμή από εμάς. Γιατί, ειλικρινά υπάρχει μία τεράστια ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Μία ομάδα που επιτίθεται και μία ομάδα που παίζει άμυνα και προσπαθεί να πάρει ότι καλύτερο μπορεί».

Για τον ρόλο του Ελ Καντουρί και τον Πέλκα: «Ξέρετε πολύ καλά την κατάσταση με τον Πέλκα, είναι πολύ επιβαρυμένος. Δεδομένης της κατάστασης, είναι καλύτερο το γεγονός ότι δεν έπαιξε σήμερα και δεν ξεκίνησε στο προηγούμενο παιχνίδι, για να μπορέσει να επανέλθει σε καλύτερο επίπεδο και να καθαρίσει το μυαλό του».

Για τις εμφανίσεις της ομάδας στην Ευρώπη: «Δεν ξέρω τι να πω. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να αντιμετωπίσεις και αυτή την κατάσταση. Να αντιμετωπίζεις ομάδες, τις οποίες προσπαθείς και προσπαθείς, αλλά δεν μπορείς να σκοράρεις. Για τη θέληση των παικτών δεν μπορούμε να μιλήσουμε, μέχρι το τελευταίο λεπτό προσπαθούσαν να κάνουν αυτό που μπορούν. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει κι αυτό το διάστημα, που δεν λειτουργούν όλα υπέρ σου, αλλά σε αυτό το διάστημα είναι που πρέπει να κρατήσουμε μία ισορροπία».

Για το γεγονός ότι αυτές οι δύο εμφανίσεις, μπορεί να κοστίσουν την πρόκριση στον ΠΑΟΚ: «Υπάρχουν άλλα δύο παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή η ΜΠΑΤΕ έχει ένα προβάδισμα, γιατί παίζει στην έδρα της. Προσπάθησα να δώσω όλες τις εξηγήσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είχαμε την κατοχή, τον έλεγχο, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Δοκιμάσαμε με όλους τους τρόπους, με σέντρες, με ατομικές ενέργειες... Κάποιες φορές, μπορεί να συμβεί διαφορετικά. Στην πρώτη ευκαιρία να σκοράρεις και να λειτουργήσουν όλα διαφορετικά. Στο παιχνίδι της Τούμπας, δεχθήκαμε γρήγορα ένα γκολ κι από εκεί και πέρα, ήταν σαν να έσβησαν όλα».

Για τη διάθεση των παικτών του: «Εγώ δεν είπα ότι είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών. Υπάρχει ένα κομμάτι που έχει να κάνει με την προσπάθεια κι ένα με την επιτυχία. Προσπαθώ να βρω ξεκάθαρη εξήγηση, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Είπα ότι ήθελαν και προσπάθησαν. Στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, είπα ότι ήταν και δική μου ευθύνη το μήνυμα που περάστηκε. Σήμερα είδα ότι οι παίκτες μου, προσπάθησαν ατομικά, πιο ομαδικά, αλλά μπορώ να πω ότι αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που μας μπλόκαρε σε όλους τους τομείς. Προσπαθήσαμε με τρία δεκάρια, με παίκτες στα χαφ... Ήταν ένα τέτοιο παιχνίδι σήμερα. Ίσως υπάρχει μία διαφορετική εικόνα στο διάστημα ανάμεσα στις δύο διακοπές για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων. Δεν μπορώ όμως να πω ότι οι παίκτες δεν έχουν την ίδια διάθεση. Υπάρχει πολύ μεγάλη θέληση για το πρωτάθλημα, αλλά κι εδώ είναι μία διοργάνωση εξίσου σημαντική για την καριέρα μας και παίζουν όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον».

Για το αν θεωρεί ότι η Βίντι είναι καλύτερη ομάδα: «Η Βίντι κέρδισε τα δύο παιχνίδια. Η ποιότητα είναι υπέρ μας, αλλά κέρδισαν δύο παιχνίδια. Αν πάρουμε τα δύο αποτελέσματα είναι δικό μου λάθος, όχι της ομάδας. Κάποιες φορές, στο ποδόσφαιρο, δεν είναι δίκαιο να γίνονται συγκρίσεις. Υπό άλλες συνθήκες, ενδεχομένως να παίξουμε έξι παιχνίδια και να κερδίσουμε και τα έξι. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, τα αποτελέσματα είναι της Βίντι».

Για το βάθος στο ρόστερ και το αν θα γίνουν προσθήκες τον Γενάρη: «Σίγουρα ο Μάτος δεν θα παίξει την Κυριακή. Εκεί θα είναι το πρώτο stop για αυτόν, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Με τον Μάτος και αυτούς τους παίκτες έχουμε κερδίσει παιχνίδια. Κόντρα σε αυτή την ομάδα, δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα, αυτή ήταν η κατάσταση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα