Αρσεναλ – Σπόρτινγκ Λισσαβώνας 0-0

Αρσεναλ – Σπόρτινγκ Λισσαβώνας 0-0

Gazzetta team
Αρσεναλ – Σπόρτινγκ Λισσαβώνας 0-0

bet365

Oi Gunners έμειναν στο 0-0 με την Σπόρτινγκ, αλλά ήταν αρκετό για να τους στείλει από τώρα στην επόμενη φάση μαζί με τις Λεβερκούζεν, Ζυρίχη, Ντ. Ζάγκρεμπ.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις βαθμολογίες όλων των ομίλων του Europa League

5ος όμιλος
Ηταν η πρώτη απώλεια βαθμών, αλλά δεν είχε καμία απολύτως σημασία. Αλλωστε σε αυτό το 0-0 εντός με την Σπόρτινγκ, η Αρσεναλ είχε περισσότερες κάρτες, παρά σουτ στην αντίπαλη εστία και αυτό ήταν ενδεικτικό του πόσες λίγες καλές στιγμές είχε η αναμέτρησή τους, την οποία σημάδεψε αρνητικά ο σοκαριστικός τραυματισμός του Ντάνι Γουέλμπεκ. Ωστόσο, το 0-1 που έπαιρνε την ίδια στιγμή η Καραμπάγκ στην Βόρσκλα σήμαινε και ότι με τους 10 βαθμούς που έχει η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (έπαιξε σε όλο το ματς), έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και απλά δεν θέλει να χάσει την κορυφή, με την Σπόρτινγκ να βρίσκεται στο -3.


2ος όμιλος: Το απόλυτο η Ζάλτσμπουργκ
Οχι μόνο δεν σπαταλάει καν βαθμό, αλλά παίζει και σούπερ επιθετικά. Αυτή τη φορά η Ζάλτσμπουργκ πήγε και έριξε πέντε (2-5) στη Ρόζεμποργκ και έφτασε το 4x4 στον 2ο όμιλο. Μέχρι το ημίχρονο είχε φτάσει στο 0-4 και ουσιαστικά με τους 12 βαθμούς που έχει, κλείδωσε την πρόκριση. Μαθηματικά όμως δεν την έχει εξασφαλίσει, μιας και η Σέλτικ νίκησε 2-1 τη Λειψία και βρίσκονται αμφότερες με έξι βαθμούς στη 2η θέση. Ο Τιέρνι (11') είχε κάνει το 1-0 για τους Σκωτσέζους, με τον Αγκουστέν (78'0 να ισοφαρίζει, αλλά με τη σέντρα ο Εντουαρντ έβαλε τη Σέλτικ και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης.

3ος όμιλος: Όπως ήταν
Η Ζενίτ κατάφερε να φύγει με το βαθμό από την Γαλλία και παραμένει πρώτη. Την ακολουθεί η Σλάβιας Πράγας, που έχασε μεγάλη ευκαιρία να την προσπεράσει. Οι Ρώσοι τα βρήκαν πολύ δύσκολα στο πρώτο μέρος, με την Μπορντό να φτάνει δίκαια στο γκολ στο 35’ με πέναλτι του Καμανό. Νωρίτερα, μάλιστα, είχαν και δοκάρι με τον Μαριάνο, που στην επαναφορά ολομόναχος κατάφερε να στείλει την μπάλα στην... εξέδρα. Στην επανάληψη οι παίκτες του Σεμάκ ανέβασαν την απόδοσή τους και έφτασαν στην ισοφάριση στο 72’ με τον Ζαμπολότνι για το τελικό 1-1. Στην Πράγα, η Σλάβια κόλλησε στο 0-0 με την Κοπεγχάχη, που παρέμεινε στην τρίτη θέση στο -2 από τους Τσέχους και διατήρησε τις ελπίδες πρόκρισης.

1ος Ομιλος: Στους «32» Λεβερκούζεν, Ζυρίχη!
Η Λεβερκούζεν επικράτησε 1-0 της Ζυρίχης, η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τη Λουντογκόρετς και κάπως έτσι ο 1ος όμιλος έβγαλε τις δυο που προκρίθηκαν! Γερμανοί και Ελβετοί είναι στην 1η και 2η θέση αντίστοιχα, αλλά και στις... «32» ομάδες του Europa League. Η Λεβερκούζεν χωρίς να πείσει με την εικόνα της κατάφερε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο χάρη στο γκολ του Γεβντάι με κεφαλιά στο 60ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά τους έλειψε η ουσία.

ΑΕΚ και Λουντογκόρετς παρέμειναν χωρίς νίκη στη φάση των ομίλων του Europa League μετά το 0-0 στην «Λουντογκόρετς Αρένα» και αποχαιρετούν τη διοργάνωση. Καλύτεροι οι Κύπριοι στο πρώτο ημίχρονο, ανέβηκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Βούλγαροι όπως και ο… Τόνιο που διατήρησε ανέπαφη την εστία του μέχρι το τέλος του αγώνα.

Τα αποτελέσματα

Σπαρτάκ - Ρέιντζερς 4-3

Ραπίντ - Βιγιαρεάλ 0-0

Κράσνονταρ - Σταντάρ Λιέγης 2-1

Ακισάρσπορ - Σεβίλλη 2-3

Απόλλων - Αϊντραχτ 2-3

Λάτσιο - Μαρσέιγ 2-1

Μάλμε - Σάρπσμποργκ 1-1

Γκενκ - Μπεσίκτας 1-1

ΜΠΑΤΕ - Τσέλσι 0-1

Βίντι - ΠΑΟΚ 1-0

Nτιναμό Κιέβου - Ρεν 3-1

Ολυμπιακός - Ντουντελάνζ 5-1

Λουντουγκόρετς - ΑΕΚ 0-0

Αρσεναλ - Σπόρτινγκ 0-0

Μπέτιτς - Μίλαν 1-1

Λεβερκούζεν - Ζυρίχη 1-0

Μπορντό - Ζενίτ 1-1

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Σπαρτάκ Τρνάβα 3-1

Ρόζενμποργκ - Σάλτσμπουργκ 2-5

Σέλτικ - Λειψία 2-1

Σλάβια - Κοπεγχάγη 0-0

Βόρσκλα - Καραμπάκ 0-1

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα