Ο πιο μεγάλος αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Ο πιο μεγάλος αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Ο πιο μεγάλος αντίπαλος του ΠΑΟΚ

bet365

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Ουγγαρία, ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για ένα σύμπτωμα που δείχνει να ταλαιπωρεί τον ΠΑΟΚ τις τελευταίες εβδομάδες.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Οφείλω να ομολογήσω ότι μετά τον αγώνα στο Περιστέρι, έμεινα λίγο παραπάνω απ’ ότι έπρεπε ή άξιζε στο κομμάτι… διαιτησία. Το παραδέχομαι ότι δεν ήταν αυτός ο κύριος λόγος που ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε. Ό, τι έγινε όμως, ή ό, τι θα γίνει έχει να κάνει με την επανάληψη αυτής της κατάστασης. Το πρόβλημα δεν είναι η μία βραδιά, αλλά το ότι σε ΚΑΘΕ ματς του Δικεφάλου, ο Έλληνας διαιτητής μπαίνει στο γήπεδο μπερδεμένος-πιεσμένος και ρισκάροντας την καριέρα του, δεν δίνει στον ΠΑΟΚ αυτά που βλέπει. Όλοι έχουν παραπεμφθεί για τα λάθη τους κατά του ΠΑΟΚ, ο Καμπούρης πήγε σπίτι του, αλλά αυτοί συνεχίζουν… Αυτό είναι το πρόβλημα (η επαναλαμβανόμενη κατάσταση) και το τονίζουμε για να το κλείσουμε.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ φαίνεται ότι εδώ και λίγες εβδομάδες αντιμετωπίζει ένα ακόμη εσωτερικό ζήτημα. Ενώ ο κόσμος και όλος ο περίγυρος βρίσκεται στην «τσίτα» ενόψει κάθε αγώνα και φυσικά αγχώνεται για κάθε στόχο, η ομάδα βγάζει μία χαλαρότητα την οποία την πληρώνει «ακριβά».

Ο ΠΑΟΚ με τη Βίντι ήταν… σε άλλο γήπεδο γιατί δεν ασχολήθηκε με αυτό το ματς, ενώ και με τον Ατρόμητο χάθηκε από το γήπεδο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και αφού έκανε το 0-1. Οποτεδήποτε χαλαρώνει αυτή η ομάδα τρώει σφαλιάρα και αυτό αξίζει να το θυμούνται κάθε φορά που κάνουν αυτοκριτική.

Όποιος λοιπόν θέλει να κάνει κακό στον ΠΑΟΚ, προσπαθεί (ήδη γίνεται αυτό) να τους καθησυχάσει για τους στόχους τους.

Τι έγινε τις τελευταίες εβδομάδες…

Αρχικά είχαμε την Ευρώπη. Μετά το 1-4 στη Λευκορωσία πήγε να επικρατήσει η θεωρία του ότι… «μετά από τέτοιο διπλό σε αυτό το γήπεδο, όλα είναι πιο ξεκάθαρα και πιο σίγουρα». Στο «καπάκι»… πάρε τη σφαλιάρα από τη Βίντι.

Στο πρωτάθλημα μετά και το 8/8 που διαμορφώθηκε μετά τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, πήγε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι… «τώρα πλέον ο ΠΑΟΚ δεν πιάνεται». Αίσθηση που δημιουργήθηκε και πέρασε από έξω προς τα μέσα του ΠΑΟΚ. Ακολούθησε αμέσως μετά η πρώτη απώλεια στο Περιστέρι.

Αυτό είναι το πρόβλημα και οι… όποιοι εχθροί το ξέρουν. (Ας έχουν το νου του και οι φίλοι του ΠΑΟΚ). Ο καθησυχασμός ήταν, είναι και θα είναι ο εφιάλτης του ΠΑΟΚ.

* Ο ΠΑΟΚ αναχωρεί σήμερα για την Ουγγαρία, εκεί όπου αύριο παίζει με την ομάδα απέναντι στην οποία εκτέθηκε πριν δύο εβδομάδες. Σοβαρότητα δείχνει να υπάρχει, το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα και όλοι οφείλουν να ξέρουν ότι αυτός είναι τελικός. Αν ο ΠΑΟΚ χάσει… χαιρετάει –κατά πάσα πιθανότητα- την Ευρώπη.

Στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όπου οι μισοί ψάχνουν προπονητή και το λένε και πολλοί άλλοι το κρατάνε καλά κρυφό, μας περιμένουν πολλές ακόμη εκπλήξεις, ίσως και σημαντικότερες από τις αφαιρέσεις βαθμών.

* Κατά τα άλλα στην εβδομάδα που διανύουμε ο ΠΑΟΚτσής περνάει καλά μια και τα ευρωπαϊκά ραντεβού είναι καθημερινά. Χθες το μπάσκετ, σήμερα το βόλεϊ, αύριο το ποδόσφαιρο. ΠΑΟΚ ΠΑΝΤΟΥ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.