Αυτοψία του ΠΑΟΚ στη «Groupama Arena» (vids)

Αυτοψία του ΠΑΟΚ στη «Groupama Arena» (vids)

Αυτοψία του ΠΑΟΚ στη «Groupama Arena» (vids)

bet365

Η παλιά έδρα της Φερεντσβάρος στην καρδιά της Βουδαπέστης κατασκευάστηκε μέσα σε 16 μήνες και κόστισε 46,7 εκατομμύρια ευρώ. ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Μπάγερν – ΑΕΚ με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία θα έχουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να βρεθούν πάλι στην «Groupama Arena» και να πάρουν ιδέες σ’ ότι αφορά την κατασκευή αλλά και τη χρήση της, που θα φανούν πολύτιμα εφόδια για τη «νέα Τούμπα».

Τον Δεκέμβριο του 2016 είχαν επισκεφτεί τη Βουδαπέστη και είδαν από κοντά το υπερσύγχρονο στάδιο τεσσάρων αστέρων, χωρητικότητας 23.700 θέσεων, που δεν είναι άλλο από την παλιά έδρα της Φερεντσβάρος, το «Albert Flórian, που κατεδαφίστηκε την άνοιξη του 2013 και στη θέση του χτίστηκε η νέα αρένα μέσα σε μόλις 16 μήνες!

Στη Μικράς Ασίας γνωρίζουν ότι το έργο του νέου γηπέδου δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Όμως, είναι αποφασισμένοι να πετύχουν και να ανταποκριθούν στη μεγάλη πρόκληση, με πρώτο τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Χρυσόστομο Γκαγκάτση, που μαζί με τον Γιάννη Δημογιάννη, υπεύθυνο γηπέδου και πολιτικό μηχανικό στο επάγγελμα, έχουν αναλάβει να «τρέξουν» πολλά και σημαντικά κομμάτια, που αφορούν το συνολικό «πρότζεκτ» της «νέας Τούμπας».

Πέραν τον πολλών γραφειοκρατικών διαδικασιών, μετά την τροπολογία για την παραχώρηση των 30 στρεμμάτων από το ΤΕΘΑ στον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, έχει ξεκινήσει μια σειρά επαφών με εταιρίες, που αναλαμβάνουν «πρότζεκτ» νέων γηπέδων, αλλά και λειτουργίας τους μετά την κατασκευή του.

Τον περασμένο Οκτώβριο είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και είχε τοποθετηθεί στο συνέδριο για τις επενδύσεις στο ποδόσφαιρο, το οποίο διοργάνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Γιένς Κένινγκ, αντιπρόεδρος της εταιρίας «Lagardère Sports», που στο portfolio της υπάρχουν πολλά γήπεδα, ανάμεσα τους και η «Groupama Arena».

H «GROUPAMA ARENA»

Η ιδέα του νέου σταδίου ήταν απλή και ξεκάθαρη. Μεταλλικά φύλλα στην οροφή, μεταλλικά πλέγματα στις προσόψεις, εκτός από την κύρια είσοδο, που είναι καλυμμένη με γυαλί.

Φιλοξενεί μουσείο (κάτι που επιθυμεί κι ο Ιβάν Σαββίδης), καταστήματα, τα γραφεία της ομάδας και όλες τις εμπορικές ζώνες, καθώς και 370 υπόγειους χώρους στάθμευσης. Περιλαμβάνει, επίσης, 34 σουίτες και πάνω από 2.000 θέσεις VIP.

Παρά το μέγεθός του, το νέο γήπεδο, τεσσάρων αστέρων, κατασκευάστηκε μέσα σε 16 μήνες, από την εγχώρια ανάδοχη εταιρεία και είχε κοστίσει 46,7 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, έχει εξασφαλισμένα έσοδα από την ασφαλιστική εταιρία, που έχει αναλάβει τη χορηγία-ονομασία του γηπέδου, ενώ χρησιμοποιείται και για άλλες δραστηριότητες (συναυλίες, συνέδρια κλπ).

Τα δυο βίντεο που ακολουθούν είναι άκρως κατατοπιστικά για το γήπεδο, τους χώρους του και τις λειτουργίες του. Πάρτε μια γεύση…

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα