«Μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό η Ντουντελάνζ»

«Μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό η Ντουντελάνζ»

«Μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό η Ντουντελάνζ»

bet365

Ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, ο μοναδικός Έλληνας που αγωνίζεται στο Λουξεμβούργο «ακτινογραφεί» στο gazzetta.gr την Ντουντελάνζ. Η εξαιρετική δουλειά του Τοπμέλερ, οι «σαΐτες» Τουρπέλ, Σινάνι, Στολτς και οι αντεπιθέσεις.

Αρσεναλ – Λέστερ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η Ντουντελάνζ για τα δεδομένα του Λουξεμβούργου φαντάζει ως Μπαρτσελόνα. Διαθέτει μακράν το ακριβότερο μπάτζετ της κατηγορίας, ενώ η πρόκριση της στους ομίλους του Europa League συνιστά ένα μίνι άθλο, αφού συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Η ομάδα του Ντίνο Τοπμέλερ στα προκριματικά της διοργάνωσης απέκλεισε τις Λέγκια και Κλουζ γράφοντας ιστορία, ενώ η Μίλαν τα... χρειάστηκε μέχρι ο Ιγκουαίν να την «ξελασπώσει» σκοράροντας στο 59΄.

Ο Έλληνας στόπερ της Χαμ Μπενφίκα, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, ο οποίος τέθηκε αντιμέτωπος με την Ντουντελάνζ στο πρωτάθλημα Λουξεμβούργου εξηγεί στο gazzetta.gr τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός προκειμένου να αποφύγει τυχόν απρόοπτα στο «Γιοσί Μπαρτέλ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League».

«Δίχως αμφιβολία πρόκειται για τη μεγαλύτερη δύναμη στο Λουξεμβούργο. Προσπαθούσε κάθε χρόνο για την υπέρβαση, αλλά έμελλε να τα καταφέρει φέτος. Και μόνο που απέκλεισε στα προκριματικά της Λέγκια και Κλουζ δείχνει πως διαθέτει ποιότητα. Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός μολονότι προέρχεται από αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στον ΟΦΗ είναι μια δυνατή ομάδα με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Πάντα παραμένει μεγάλη ομάδα. Το ζητούμενο είναι να παραμείνει συγκεντρωμένη και να μην υποτιμήσει σε καμία περίπτωση την Ντουντελάνζ. Να περιμένει γρήγορες αντεπιθέσεις».

O 21χρονος αμυντικός εκθείασε τον Ντίνο Τοπμέλερ πιστώνοντας το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας στον Γερμανό τεχνικό της Ντουντελάνζ.

«Τον είχα προπονητή στην πρώτη χρονιά μου στο Λουξεμβούργο με την Καμ Μπενφίκα προτού αναλάβει την Ντουντελάνζ. Είναι καταπληκτικός προπονητής, ο οποίος έχει περάσει την δική του φιλοσοφία στη Ντουντελάνζ εδώ και 2,5 χρόνια. Του αρέσει το γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Βέβαια στην Ευρώπη είναι λογικό να παίζει με αντεπιθέσεις, να βγαίνει στην κόντρα. Πιστεύω πως η Ντουντελάνζ μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό.

Παίκτες όπως οι Τουρπέλ, Σινάνι και Στολτς είναι πολύ γρήγοροι. Αναμένω επίσης να είναι διαβασμένη για αυτή την αναμέτρηση και σωστά στημένη στην άμυνα. Αν και είναι ομάδα με μικρή ευρωπαϊκή εμπειρία προετοιμάζεται σωστά και απ' όσο γνωρίζω ο Τοπμέλερ έχει δείξει στους παίκτες του πολλά video με αγώνες του Ολυμπιακού».

Ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος επαναλαμβάνει πως ο Ολυμπιακός δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υποτιμήσει τους αντιπάλους του.

«Σας θυμίζω πόσο δυσκολεύτηκε η Μίλαν. Πέρασε με γκολ του Ιγκουαίν. Σε αυτό το ματς η Ντουντελάνζ έπαιξε καλά και κρατούσε μπάλα. Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία του Τοπμέλερ, να έχουν κατοχή της μπάλας οι παίκτες του και να μην την 'πουλάνε'. Πιστεύω πάντως πως ο Ολυμπιακός γνωρίζει τι πρέπει να κάνει».

Η τριπλέτα Σινάνι-Τουρπέλ-Στόλτς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή της Χαμ Μπενφίκα.

«Ο Σινάνι είναι μόλις 21 ετών, αλλά πολύ γρήγορος, ο οποίος έχει σκοράρει 3-4 γκολ και με την εθνική Λουξεμβούργου. Επίσης ο Τουρπέλ που αγωνίζεται ως δεξί χαφ και επιθετικός αν χρειαστεί, αλλά και το αριστερό χαφ, ο Γερμανός, Στολτς. Αυτοί είναι οι παίκτες που κάνουν το παιχνίδι της Ντουντελάνζ.

Παράλληλα υπάρχει και ο Βόσνιος φορ Ιμπραίμοβιτς, ο οποίος έχει καλά τελειώματα, όμως ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό, αλλά και ο επιθετικός Πάτρικ Στουμφ με τον οποίο ήμουν συμπαίκτης στη Χαμ Μπενφίκα. Συνήθως αποτελεί την πρώτη αλλαγή και στη μέρα του αρκεί μια επαφή με την μπάλα για να κάνει την ζημιά».

Η Ντουντελάνζ στο ξεκίνημα της σεζόν αντιμετώπισε δυσκολίες στο πρωτάθλημα, όμως δείχνει να έχει αποκαταστήσει την τάξη με ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων.

«Στην αρχή δυσκολεύτηκε, αλλά πλέον έχει βρει ρυθμό κάτι που φάνηκε και από την άνετη νίκη της στο ντέρμπι επί της Προγκρές (4-1). Δίνει βαρύτητα στην Ευρώπη, όμως διαθέτει 24 ποδοσφαιριστές για το Λουξεμβούργο και το Europa League και ανεξάρτητα από το ποιος αγωνίζεται δεν υπάρχει διαφορά.

Το ρόστερ της για τα δεδομένα της χώρας είναι πολύ δυνατό και θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ξανά στην κορυφή».

O 21χρονος σέντερ μπακ αναφέρθηκε και στο γήπεδο που θα διεξαχθεί το ματς της Πέμπτης.

«Δεν είναι η φυσική έδρα της Ντουντελάνζ. Πρόκειται για γήπεδο χωρητικότητας 8.000 θέσεων το οποίο χρησιμοποιεί και η εθνική Λουξεμβούργου. Απ' όσο γνωρίζω θα το 'Γιοσί Μπαρτέλ' θα είναι κατάμεστο, ενώ περιμένουμε να δούμε και οπαδούς του Ολυμπιακού. Εύχομαι στον Ολυμπιακό, αλλά και στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες καλή επιτυχία».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα