Ο Μαρτίνς περιμένει να «δείξουν» και να αποδείξουν απόψε στο Μιλάνο

Ο Μαρτίνς περιμένει να «δείξουν» και να αποδείξουν απόψε στο Μιλάνο

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο gazzetta να αναλύσει κάποια θέματα σχετικά με το πώς θα παίξει σήμερα ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο.

Μίλαν – Ολυμπιακός με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζει εκτεταμένο ροτέϊσον για το αποψινό παιχνίδι. Σίγουρα οι αλλαγές στην ενδεκάδα με τη Μίλαν σε σχέση με εκείνης με τον ΠΑΟΚ θα είναι πέντε και μπορεί να φτάσουν κι από οκτώ έως έντεκα!

Είναι κάτι σημαντικό γιατί πρώτον δεν μας έχει συνηθίσει σε τόσο τεράστιες αλλαγές ο Πορτογάλος (μόνο στο πιο ανώδυνο ματς Κυπέλλου με το Λεβαδειακό το έκανε) και δεύτερον γιατί γίνεται σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, εκτός έδρας για το Γιουρόπα Λιγκ και δη μέσα στο Μιλάνο, όπου παίζοντας με τη Μίλαν μπορεί να κινδυνεύσεις όχι απλά με ήττα, αλλά και με σκορ, άμα σου στραβώσει το παιχνίδι.

Η εξέλιξη αυτή παίρνει άλλη διάσταση κι από τις πληροφορίες του ιταλικού Τύπου ότι η Μίλαν θα παίξει με τους περισσότερους βασικούς της (Ιγκουαίν, Σούσο, Μπίλια, Μποναβεντούρα, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Καλάμπρια), σε αντίθεση με το πρώτο της παιχνίδι στη φάση των ομίλων, στο Λουξεμβούργο, όπου ο Γκατούζο είχε βάλει μόνο δύο βασικούς (Ιγκουαίν, Ρομανιόλι) κι από εκεί και πέρα πέντε παίκτες με μηδενική συμμετοχή ως βασικοί (Ρέϊνα, Μάουρι, Καλντάρα, Μπερτολάτσι, Μπακαγιόκο), τρεις με μόλις μία συμμετοχή ως βασικοί (Καστιγέχο, Λαξάλτ, Αμπάτε) κι ένανμε δύο συμμετοχές (Μπορίνι). Είναι προφανές, εφόσον επιβεβαιωθούν τα ρεπορτάζ των Ιταλών συναδέλφων, ότι ο Γκατούζο θορυβήθηκε από τη δυσκολία της επικράτησης επί της Ντούντελανζ (1-0) και τώρα θέλει να ρισκάρει όσο το δυνατό λιγότερο.

Αυτός που δείχνει ότι θα ρισκάρει πραγματικά πολύ είναι ο Μαρτίνς, όμως η επιλογή του μοιάζει μάλλον μονόδρομος, από την στιγμή που το πρόγραμμα φέρνει τον Ολυμπιακό να παίζει την Κυριακή με την (παρεμπιπτόντως πιο ξεκούραστη) ΑΕΚ, και μάλιστα προερχόμενος από ήττα μέσα στο Καραϊσκάκη από τον ΠΑΟΚ. Αυτό το Πέμπτη εκτός έδρας Μίλαν Κυριακή εκτός έδρας ΑΕΚ, είναι σαφές ότι δεν βγαίνει με την ίδια ενδεκάδα…Να υπενθυμίσω ότι πέρσι η ΑΕΚ μετά το 0-0 με τη Μίλαν στην Ιταλία ημέρα Πέμπτη, έπαιζε με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, ημέρα Δευτέρα μάλιστα. Κι έχασε 0-1…

Τέλος πάντων, από πλευράς ονομάτων, δεν μπορείς να πεις ότι ο Ολυμπιακός θα χωλαίνει. Το αντίθετο.

Π.χ. αν παίξουν…

Ο Σα με 20 παιχνίδια πέρσι στην Πόρτο (τέσσερα στο Τσάμπιονς Λιγκ).

Ο Τοροσίδης των 53 ευρωπαϊκών αγώνων.

Ο Κούτρης, βασικός πέρσι στα 10 ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Ο Μιράντα (ενδεκαδάτος και στα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια το καλοκαίρι) η, ο Μεριά (που έπαιξε με την Μπέτις κι είναι πλέον αυτός βασικός)

Ο Γκιγέρμε, με τέσσερα χρόνια σε Ιταλία κι Ισπανία.

Ο Νάτχο, με 101 ευρωπαϊκά παιχνίδια στις πλάτες του!

Ο Τουρέ με 89!

Ο Φετφατζίδης με εμπειρίες και στα Κύπελλα Ευρώπης και στην Ιταλία.

Ο Γκερέρο, στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού στα οκτώ από τα 11 φετινά παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα, ο Σισέ όντως δεν έχει ΤΙΣ παραστάσεις, αλλά ήταν πέρσι βασικός στον Ολυμπιακό, ενώ ο Ναουέλ έχει παίξει ήδη πέντε χρόνια στην Ισπανία. Ακόμη κι ο Ανδρούτσος έχει έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια πίσω του (βασικός στην Μπαρτσελόνα πέρσι κλπ).

Το πρόβλημα με τέτοιες ενδεκάδες είναι η έλλειψη συνοχής, αφού οι παίκτες έχουν παίξει μαζί μόνο στις προπονήσεις-ούτε καν με τον Λεβαδειακό δεν ήταν αυτοί οι 11…Εκεί, ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα, μέχρι να βρουν τα πατήματα τους, μπορεί να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα…Ειδικά αν σκεφθούμε ότι η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού, από τον ΠΑΟΚ, ήρθε στο πρώτο παιχνίδι στο οποίο δέχθηκε αυτός πρώτος γκολ…

Με τον Μαρτίνς, πάντως, να έχει κάνει κάτι ανάλογο στην προετοιμασία! Αν θυμάστε, έβαζε όλους τους βασικούς με την Έουπεν, την Γκενκ και την Άϊντχοβεν και με την Σεντ Τρούϊντεν (1-1) και την Γκοζτέπε (1-0) έπαιζε με όλους τους θεωρούμενους αναπληρωματικούς. Μάλιστα, η ομάδα τότε είχε ανταποκριθεί κι από εμφάνιση κι από αποτέλεσμα. Βέβαια, άλλο Μίλαν και Γιουρόπα Λιγκ κι άλλο Σεντ Τρούϊντεν και Γκοζτέπε, φιλικά. Όμως, είναι κι αυτό ένα δείγμα της εμπιστοσύνης που έχει ο προπονητής στη δουλειά του.

Θα είναι σίγουρα μία δύσκολη βραδιά για τον Ολυμπιακό, αλλά σε τέτοιες περιστάσεις μπορείς να δεις και το πραγματικό βάθος του ρόστερ σου, έστω υπό όχι ιδανικές συνθήκες. Αν μη τι άλλο περιμένεις οι παίκτες που συνήθως δεν παίζουν, να σου «δείξουν». Και να σου αποδείξουν ότι κάνεις λάθος που δεν τους βάζεις…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.