ΠΑΟΚ-Τσέλσι 0-1

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ-Τσέλσι 0-1

bet365

Η βραδιά... στράβωσε με το καλημέρα για τον ΠΑΟΚ! Η Τσέλσι έδειξε την κλάση της και με ποδόσφαιρο άλλης ταχύτητας προηγήθηκε στο 7', έχασε πολλές ευκαιρίες και τελικά έφυγε νικήτρια από την Τούμπα (0-1). Ο Δικέφαλος μόνο στο φινάλε του αγώνα προσπάθησε να... μπει στο παιχνίδι χωρίς επιτυχία.

Η Τούμπα «φόρεσε τα καλά της» και υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Τσέλσι, που έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα η οποία κερδίζει τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, οι «μπλε», που δεν έπαιξαν με τα… δεύτερα αλλά με κανονική ενδεκάδα, το έκαναν με τον πλέον πειστικό τρόπο στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε, σχεδόν, τίποτα, ξέρει ότι θα πρέπει στα υπόλοιπα ματς να βρεις τους βαθμούς και να διεκδικήσει την πρόκριση από την ΜΠΑΤΕ και την Βίντι.

Αυτά έχει το «ροτέισον»…

O ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την Τσέλσι με πολλές και σημαντικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα του. Νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, ο Αλίν Τόσκα στο αριστερό άκρο, ο Πόντους Βέρνμπλουμ πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού, ενώ το ροτέισον του Λουτσέσκου έφερε στους πρώτους «11» τον Εβγέν Χατσερίντι και τον συνονόματο του Σάχοφ. Φυσικά το ξέραμε από την Τετάρτη πως ο Πρίγιοβιτς θα έμενε στον πάγκο και ο «Δικέφαλος» θα έπαιζε ένα 4-3-3, με επιθετική τριπλέτα τους Ζαμπά, Ελ Καντουρί και Πέλκα.

Από την άλλη πλευρά ο Σάρι το’ πε και το έκανε. Οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα των «μπλε» ήταν μετρημένες, καθώς ο Ιταλός ήθελε η ομάδα του να έχει μια ισορροπία στο ξεκίνημα της χρονιάς δίχως τεράστιες μεταμορφώσεις. Έτσι, ξεκίνησαν σχεδόν όλοι οι βασικοί της, αφού μόνο ο Ολιβιέ Ζιρού έμεινε στον πάγκο, με τον Αλβαρο Μοράτα να ξεκινάει στην επιθετική γραμμή των Λονδρέζων.

Κυριαρχία με το… καλησπέρα!

Η Τσέλσι με το… καλησπέρα πήρε την κατοχή της μπάλας, η ανασταλτική λειτουργεία του ΠΑΟΚ ήταν ευθύς εξαρχής προβληματική, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν πολύ νωρίς το προβάδισμα. Δεν είχαν συμπληρωθεί καν επτά λεπτά, όταν ο Μπάρκλεϊ σέρβιρε στον Γούιλιαν, που πλάσαρε και νίκησε τον Πασχαλάκη ανοίγοντας το σκορ (0-1).

Στο 10’ και στο 19’ ο Μοράτα έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, με τον Ιταλό να κερδίζει κατά κράτος τον βαρύ Εβγέν Χατσερίντι. Και το χειρότερο δεν ήταν η διαφορά ποιότητας, αλλά ήταν οφθαλμοφανές πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν να κερδίσουν ούτε μια μονομαχία, συνεχίζοντας να παίζουν σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς.

Υπήρχαν στιγμές στο παιχνίδι, όπου οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» δεν ήξεραν ποιον να πρωτομαρκάρουν και ποιον να σταματήσουν, την ίδια στιγμή που οι κίτρινες (και όχι μπλε) φανέλες ήταν παντού μέσα στο γήπεδο! Την ίδια ώρα η ΜΠΑΤΕ είχε ανοίξει το σκορ κόντρα στη Βίντι, ένα κακό αποτέλεσμα για τους «ασπρόμαυρους».

Αστρονομικά νούμερα

Η κατοχή της μπάλας έφτασε σε εντυπωσιακά νούμερα για τους Λονδρέζους, που στο πρώτο μισάωρο έφτασαν στο απίστευτο 82%, ενώ με τον Πέδρο η Τσέλσι άγγιξε το δεύτερο γκολ, αλλά τον Πασχαλάκη να σταματάει τον Ισπανό στο τετ α τετ (38’).

Οι τελικές με το τέλος του ημιχρόνου ήταν 1-10 πέρ της Τσέλσι, με τον Μοράτα μόνο του να έχει τέσσερις καθαρές προσπάθειες για γκολ, ενώ η διαφορά και στις πάσες (152-322) ήταν τεράστια και ενδεικτική της συνολικής εικόνας των δύο ομάδων μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μια κεφαλιά του Βαρέλα από στημένη φάση ήταν ότι είχε να αντιπαραθέσει ο ΠΑΟΚ σ’ ολόκληρο το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

Η Τσέλσι ξεκίνησε το ίδιο πειστικά και το δεύτερο μέρος, με τον Χατσερίντι να γλιτώνει από τα χειρότερα την ομάδα του σταματώντας το σουτ του αμαρκάριστου Αλόνσο (61’), με τον Λουτσέσκου να ρίχνει στο γήπεδο τον Ουάρντα, αντί του Πέλκα, ενώ την ίδια ώρα ο Σάρι έκανε μια διπλή αλλαγή περνώντας στο ματς τους Φάμπρεγκας και Αθπιλικουέτα. Η επόμενη κίνηση στην σκακιέρα των προπονητών ήταν η είσοδος του Πρίγιοβιτς, αντί του Σάχοφ, με τον Λουτσέσκου να αφήνει στην άκρη το 4-3-3 και να επιστρέφει στο αγαπημένο του 4-2-3-1, μπας και κατόρθωνε να κάνει κάτι στα τελευταία είκοσι λεπτά.

Ο ΠΑΟΚ, χωρίς να πείθει κατάφερνε να μείνει ζωντανός όσο φτάναμε προς το τέλος του αγώνα, ψάχνοντας το ένα γκολ που ζητούσε η Τούμπα. Μια σέντρα του Πρίγιοβιτς και δύο συνεχόμενα κόρνερ, μαζί με ένα μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια και ένα ακόμη από τον Μπίσεσβαρ ήταν ενδεικτικά της προσπάθειας των παικτών του Λουτσέσκου.

MVP: Ο Πέδρο που αποχώρησε τραυματίας στις καθυστερήσεις ήταν ένα από τα πολλά αστέρια της Τσέλσι που έλαμψαν στο χορτάρι της Τούμπας.

Στο ύψος του: Όπου κι αν σήκωνες το κεφάλι σου έβλεπες τον Ν’ Γκολό Καντέ. Πραγματικά ήταν στιγμές που κάλυπτε κάθε σπιθαμή του αγωνιστικού χώρου.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Εβγέν Σάχοφ δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε μια μονομαχία στη μονομαχία της μεσαίας γραμμής.

Η γκάφα: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πούλησαν φθηνά την μπάλα στο χώρο του κέντρου, το τρανζίσιον της Τσέλσι ήταν εκπληκτικό και ο Γουίλιαν τους τιμώρησε νωρίς στο ματς.

Το στραγάλι: Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Μπάρκλεϊ τράβηξε τη φανέλα του Μαουρίσιο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μαγιένκο δεν έδωσε την ξεκάθαρη παράβαση και δικαιολογημένα άφησε με παράπονα τον ΠΑΟΚ.

Το ταμείο του gazzetta.gr: O ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα είχε μόλις μία ήττα, αυτή από την Μπενφίκα, στα τελευταία 16 παιχνίδια του. Δεν είχε χάσει στις έξι προηγούμενες πρεμιέρες στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, δεν είχε χάσει (μέσα – έξω) από αγγλική ομάδα, αλλά όλα αυτά τα τελείωσε χτες η Τσέλσι, με τη νίκη της στο πρώτο ματς των ομίλων.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Χατσερίντι, Τόσκα, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ, Σάχοφ (69’ Πρίγιοβιτς), Ζαμπά (81’ Μπίσεσβαρ), Πέλκας (62’ Ουάρντα), Ελ Καντουρί.

Τσέλσι (Μ. Σάρι): Κέπα, Ζαπακόστα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Αλόνσο (65’ Αθπιλικουέτα), Ζορζίνιο (65’ Φάμπρεγκας), Καντέ, Μπάρκλεϊ, Γουίλιαν, Πέδρο, Μοράτα (80’ Ζιρού).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα