Όταν τα δεύτερα του αντιπάλου είναι ο Γούιλιαν, ο Μοράτα και ο Φάμπρεγκας…

Όταν τα δεύτερα του αντιπάλου είναι ο Γούιλιαν, ο Μοράτα και ο Φάμπρεγκας…

Όταν τα δεύτερα του αντιπάλου είναι ο Γούιλιαν, ο Μοράτα και ο Φάμπρεγκας…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την μεγάλη αποψινή δοκιμασία του ΠΑΟΚ, κόντρα σε μία ομάδα της οποίας οι… αναπληρωματικοί προκαλούν δέος.

ΠΑΟΚ - Τσέλσι με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και ive alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ξεκινούν οι αγώνες του Europa League με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται το φαβορί του ομίλου και της διοργάνωσης. Έχει δώσει και άλλες φορές ο ΠΑΟΚ πρώτο ματς εντός έδρας, κόντρα στο φαβορί και στον δυνατό του ομίλου, όπως ήταν η Τότεναμ αλλά και η Φιορεντίνα. Όταν εκείνα τα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα (0-0) τότε στο τέλος ο ΠΑΟΚ είχε πανηγυρίσει και την πρόκριση…

Χθες (και για πρώτη φορά) ο Λουτσέσκου έβγαλε τόσο μεγάλο σεβασμό απέναντι σε αντίπαλο της ομάδας του: «Παίζουμε με μια από τις δέκα καλύτερες ομάδες του κόσμου» είπε αρχικά και μετά προσέθεσε: «Θα θέλαμε να έχουμε κατοχή, αλλά… θα μας αφήσουν;»

Τι να πεις γι’ αυτό τον αντίπαλο; Η πρωτοπόρος (μαζί με τη Λίβερπουλ βέβαια έχοντας μόνο νίκες) της Premier League στην Αγγλία, ομάδα που άλλαξε προπονητή και με τον Σάρι προσπαθεί να παίξει πολύ πιο κυριαρχικά και επιθετικά. Μία ομάδα που… θα έχει απουσίες. Θα λείπει ο Αζάρ και θα ξεκινήσει ο Γουίλιαν! Θα λείπει ο Νταβίντ Λουίζ και θα ξεκινήσει ο Κέιχιλ! Θα λείπει και ο Κόβασιτς για να παίξει ο Φάμπρεγκας! Αν δεν ξεκινήσει ο Ζιρού, θα παίξει ο Μοράτα… Τι να σχολιάσεις;

Αν και έχω την εντύπωση ότι η Μπενφίκα που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ κινείται σε πιο γρήγορους ρυθμούς όταν δημιουργεί, σκέφτομαι ότι… αν οι Άγγλοι ανοίξουν το παιχνίδι, τότε… φασκελοκουκούλωστα.

Τι κάνεις σε τέτοιες καταστάσεις πέρα από τις καθιερωμένες προσευχές; Ο Λουτσέσκου για πρώτη φορά αλλάζει τα πλάνα του και μάλλον θα κινηθεί πιο συντηρητικά. Θα προσαρμοστεί στον αντίπαλο. Θα πάρει ξεκάθαρα παθητικό ρόλο. Στην επίθεση και επειδή συζητιέται πάρα πολύ η επιλογή να αφήσει έξω τους Καρέλη και Ακπόμ, αποφάσισε ότι: Ο Ακπόμ δεν έχει την τακτική συνείδηση που εκείνος θέλει. Ο Καρέλης δεν πρέπει να παίξει δεύτερο συνεχόμενο ματς. Ο Πρίγιοβιτς δεν μπορεί να βοηθήσει σε τέτοιου είδους παιχνίδι, αλλά θα είναι ο δεύτερος γιατί… αν χρειαστεί, μόνο αυτός τη μισή φάση την κάνει γκολ.

Με αυτά και με αυτά, από χθες φαίνεται ότι θα ξεκινήσει με τον Πέλκα στην κορυφή, με έναν παίκτη που είναι γρήγορος, έχει ατομική ενέργεια και μπορεί να πιέσει λίγο παραπάνω τις πρώτες Αγγλικές πάσες στην άμυνά τους. Ξέρουμε και περιμένουμε βέβαια, ότι αν ο ΠΑΟΚ… χάσει, θα «φταίει» ο προπονητής που έπαιξε χωρίς καθαρόαιμο φορ. Γνωστή η κριτική που γίνεται εδώ… Εξάλλου ενώ μέχρι πριν λίγους μήνες ο Λουτσέσκου κατηγορούνταν για αμυντικογενής, μετά την Μπενφίκα τα «άκουσε» για αφέλεια και για το πόσο επιθετικά παρέταξε τον ΠΑΟΚ!!

Τέλος πάντων… ο ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί, θα το «παλέψει» και με λίγη τύχη ίσως πάρει αποτέλεσμα που θα του δώσει έναν αέρα πρόκρισης σε σχέση με Βίντι και Μπάτε. Το κακό είναι ότι χθες ο Σάρι τόνισε ότι αυτός θα είναι μάλλον ο πιο δύσκολος αγώνας τους στον όμιλο, κάτι που σημαίνει ότι… στα επόμενα ματς μάλλον θα είναι πιο χαλαρός και ίσως κάνει περισσότερες αλλαγές, βάζοντας και τους… τρίτους.

* Τελικά αυτά τα 1-1 που παραδοσιακά –εδώ και χρόνια- αποσπά ο ΠΑΟΚ από Άγιαξ (δύο φορές), Σάλκε (δύο φορές), Μπενφίκα και λοιπούς μεγάλους στις έδρες τους, παίζοντας κανονικό-καλό ποδόσφαιρο και μάλιστα σε νοκ άουτ ματς, ακόμη και αν τις περισσότερες φορές έμενε πίσω στο σκορ, δεν είναι καθόλου εύκολα και αυτονόητα ε;

* Κάτι άλλο για τους «ειδικούς» σε θέματα διαιτησίας. Σε όσους κάνουν πολιτική ή σε όσους πραγματικά γνωρίζουν. Ο Θεσσαλονικιός Παπαδόπουλος που συχνά-πυκνά παίζει την ΑΕΚ, όπως και ο Ζαχαριάδης άλλωστε, μήπως γνωρίζετε αν τιμωρήθηκε για το ματς Τρίπολη-ΑΕΚ; Ρωτάμε γιατί μέχρι τώρα όλοι οι «ειδικοί» ήταν σίγουροι ότι δεν τιμωρήθηκε και ότι δικαιώνονταν για τη φάση της πτώσης Μάνταλου… Τελικά μετά από αρκετές εβδομάδες και τρεις συνεχόμενους ορισμούς που απουσιάζει, τι αποδείχθηκε; Ποιος έλεγε αλήθεια και ποιος ψέματα;

* Άντε και ακόμη μία ερώτηση: Ο παρατηρητής της λίγκας στον αγώνα Ολυμπιακός-Αστέρας, αλλά και ο τέταρτος (όπως και άλλοι πολλοί επαγγελματίες βέβαια που συχνάζουν σε εκείνους τους χώρους) που… δεν είδαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους άλλους μη διαπιστευμένους, δίπλα στον αγωνιστικό, τι μπορεί να έκαναν εκείνη την ώρα; Α) Έπαιζαν στοίχημα Β) Τον μπέρδεψαν με τον Καραπαπά Γ) Σκέφτονταν την είσοδο Σαββίδη με την ΑΕΚ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.