Ραντεβού αστέρων στην κατάμεστη Τούμπα

Σταύρος Σουντουλίδης
Ραντεβού αστέρων στην κατάμεστη Τούμπα

bet365

Για έβδομη φορά, τα δέκα τελευταία χρόνια, οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται στους ομίλους της Europa League και το πρώτο εμπόδιο είναι και το πιο υψηλό απόψε (19.55 - COSMOTE SPORTS 2) στην κατάμεστη Τούμπα.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Ολυμπιακός - Μπέτις, αν ο Χριστοδουλόπουλος σημειώσει το πρώτο γκολ στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να θεωρεί μια από τις πιο συνεπείς ελληνικές ομάδες στο ραντεβού της με τους ομίλους του Europa League. Εκεί, όπου συνεχίζει και φέτος μετά τον πικρό αποκλεισμό από την Μπενφίκα, εκεί όπου θα βρει για τρίτη φορά στο δρόμο του μια ομάδα από την Αγγλία. Τις προηγούμενες δύο φορές (Άρσεναλ, Τότεναμ) τα πήγε περίφημα, άλλωστε, δεν έχει χάσει ποτέ (2 νίκες, 2 ισοπαλίες) από ομάδα του Λονδίνου!

Η Τσέλσι εκπρόσωπος της δυτικής πλευράς της αγγλικής πρωτεύουσας, οι «μπλε» του Μαουρίσιο Σάρι, αήττητοι στο ξεκίνημα της Πρέμιερ Λιγκ, μπορεί να ήρθαν στη Θεσσαλονίκη χωρίς το μεγάλο αστέρι τους, τον Βέλγο Εντεν Αζάρ, αλλά όπως είπε πολύ σωστά ο Ραζβάν Λουτσέσκου πρόκειται «για μια ομάδα παγκοσμίου επιπέδου».

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, που αποτελούν το πολυτελές ρόστερ των 852 εκατομμυρίων ευρώ, φτάνουν και.. παρά φτάνουν για να προσδώσουν λάμψη στο νέο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού του «Δικεφάλου» στην κατάμεστη Τούμπα. Δεν είναι μικρό πράγμα να πατήσουν το χορτάρι της ο Μάρκος Αλόνσο, ο Πέδρο, ο Ζορζίνιο, ο Γουίλιαν, ο Ζιρού, Καντέ, ο Μοράτα και πάει λέγοντας....

Τα ονόματα, ασφαλώς, δεν παίζουν μπάλα, ούτε και τρομάζουν, μόνο στην εμπειρία υστερούν οι «ασπρόμαυροι», όπως παραδέχθηκε ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ, που ίσως κάνει την έκπληξη και παρατάξει την ομάδα του δίχως καθαρόαιμο σέντερ φορ.

Το εναλλακτικό plan B’ του Λουτσέσκου έχει δοκιμαστεί με επιτυχία το καλοκαίρι, ένα διάστημα στο οποίο δεν υπήρχε Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, βασικά δεν υπήρχε επιθετικός στο ρόστερ, σ’ ένα φιλικό κόντρα στη Στεάουα Βουκουρεστίου, όταν ο Ομάρ Ελ Καντουρί είχε παίξει ως δεύτερος επιθετικός και μπροστά του σε ρόλο «ψευτοεννιάρι» ο Δημήτρης Πέλκας. Ο ΠΑΟΚ είχε ρυθμό, πίεσε, προηγήθηκε με 2-0. Ίσως δούμε απόψε τον Αλίν Τόσκα να παίζει στο αριστερό άκρο, με τον Βιεϊρίνια να καλύπτει την απουσία του τιμωρημένου Μάτος.

Η ΤΣΕΛΣΙ

Ο Μαουρίσιο Σάρι έδειξε να είναι αρκετά διαβασμένος, όπως είπε έχει δει τους «ασπρόμαυρους» στα τέσσερα από τα έξι ματς που έδωσαν στα προκριματικά και τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ γι’ αυτό και εμφανίστηκε προσγειωμένος και κρατάει χαμηλούς τόνους.

«Ελπίζω να ξέρω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ», ευχήθηκε χτες και επιβεβαίωσε ότι η αγγλική «κατασκοπία» έχει δουλέψει αρκετά μελετώντας την ομάδα του Λουτσέσκου και στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. «Αυτό που ξέρω είναι πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όχι μόνο λόγω της ατμόσφαιρας για την οποία μου έχουν μιλήσει, αλλά γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Το έδειξε με την Βασιλεία, την Σπαρτάκ Μόσχας, πήρε ισοπαλία στο Ντα Λουζ», εξήγησε ο Ιταλός τεχνικός, που όπως είπε «αυτό που θέλω είναι να παίξουμε το παιχνίδι μας και να έχουμε την κατοχή της μπάλας», δήλωσε ο Ιταλός προπονητής, που εξήγησε ότι οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα της Τσέλσι δεν μπορεί να είναι περισσότερες από 4-5 παίκτες προκειμένου να υπάρχει και μια ισορροπία μέσα στο γήπεδο.

«Στο πρώτο στάδιο της σεζόν είναι πολύ σημαντικό να παίζουν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές» τόνισε ο 59χρονος προπονητής, με τα ρεπορτάζ των Άγγλων να δίνουν στο αρχικό σχήμα τους: Καμπαγιέρο, Ζαπακόστα, Κέιχιλ, Κρίστενσεν, Μάρκος Αλόνσο, Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ, Φάμπεργκας, Γουίλιαν, Πέδρο και Μοράτα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα