Έκανε υπέρβαση, τώρα χρειάζεται υπέρβαση της υπέρβασης ο Ολυμπιακός!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Έκανε υπέρβαση, τώρα χρειάζεται υπέρβαση της υπέρβασης ο Ολυμπιακός!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία πρώτη προσέγγιση στις μάχες του Ολυμπιακού για το Γιουρόπα Λιγκ και δη με την Μπέτις.

Ιταλία - Πολωνία και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Ινσίνιε σκοράρει το πρώτο γκολ του αγώνα. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Κατά την γνώμη μου, ήταν υπέρβαση για τον Ολυμπιακό ο αποκλεισμός της Μπέρνλεϊ. Και μόνο που ιστορικά δεν είχε ποτέ περάσει αγγλική ομάδα, είναι αρκετό για να χρησιμοποιήσω αυτή την λέξη, υπέρβαση.

Σχεδόν μισό αιώνα ο Ολυμπιακός κληρώνονταν με αγγλικές ομάδες: με Τότεναμ, Γουέστ Χαμ παλιότερα. Με Άρσεναλ (τρεις φορές), Λίβερπουλ και Γιουνάϊτεντ (από δύο φορές την κάθε μία), Τσέλσι και Νιούκαστλ (από μία φορά) πιο πρόσφατα. Ξανά με τη Γιουνάϊτεντ και την Άρσεναλ ακόμη πιο πρόσφατα. Δεκατρία ζευγαρώματα, δεκατρείς αποκλεισμοί.

Ναι, συμφωνώ ότι η Μπέρνλεϊ δεν είναι της κατηγορίας των έξι κορυφαίων συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ (με όλους, πλην της Σίτι, έχει παίξει ο Ολυμπιακός). Θέλετε κι ότι δεν την βρήκε και στα πάνω της; Οκ. Όμως, είναι κλαμπ Πρέμιερ Λιγκ κι αυτό τα λέει όλα. Και η Νιούκαστλ όταν την είχε παίξει ο Ολυμπιακός ήταν στα κάτω της, στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας ήταν. Και δεν ήταν, όπως και δεν είναι, ομάδα πρώτης γραμμής στην Αγγλία. Αλλά τα αποτελέσματα ήταν 1-3 στον Πειραιά και 0-4 στο Νιούκαστλ.

Η άποψη μου είναι λοιπόν ότι αν ήταν υπέρβαση που προκρίθηκε επί της Μπέρνλεϊ, ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει υπέρβαση της υπέρβασης για να αποκλείσει την Μπέτις της Σεβίλλης! Ο λόγος είναι απλός: ιστορικά ποτέ δεν έχει αποκλείσει ισπανική ομάδα στα Κύπελλα Ευρώπης! Και μόνο αυτό, φτάνει για να έχω αυτή την άποψη.

Ο Ολυμπιακός επί σειρά ετών δεν έπεφτε ποτέ με Ισπανούς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά εδώ και 25 χρόνια κληρώνεται συνέχεια. Και μολονότι δίνει μεγάλες μάχες και έχει φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα, δεν έχει προκριθεί σε καμία περίπτωση…

Όχι μόνο όταν έπαιξε με τη Ρεάλ τέσσερις φορές (0-0 κι 1-5 το 1997, 3-3 και 0-3 το 1999, 2-1 κι 1-2 το 2005, 0-0 και 2-4 το 2007), με την Μπαρτσελόνα μία (πέρσι 0-0 και 1-3) η, με την Ατλέτικο Μαδρίτης δύο (1-1 κι 1-3 το 1993, 3-2 και 0-4 το 2004) και με τη Βαλένθια άλλες δύο (1-0 κι 1-2 το 2000 και 2-4 και 0-2 το 2006). Αλλά κι όταν έπαιξε παλιότερα με την Τενερίφη (4-3 κι 1-2 το 1993), τη Σεβίλλη (2-1 και 0-1 το 1995), την Ρεάλ Σοσιεδάδ (2-2 και 0-1 το 2003), την Κορούνια (1-1 και 2-2 το 2001) και τη Λεβάντε (0-1 και 0-3 το 2013).

Μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός δεν προκρίθηκε επί ισπανικής ομάδας, αλλά τουλάχιστον την ξεπέρασε σε φάση ομίλων ήταν το 2004, όταν είχε πέσει πάλι με την Κορούνια (1-0, 0-0), αλλά κι οι δύο είχαν αποκλειστεί για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Ολυμπιακό να τερματίζει όμως τρίτος και να συνεχίζει στο (τότε) Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Βεβαίως η Μπέτις δεν είναι στην εξάδα-εφτάδα των κορυφαίων ομάδων της Πριμέρα, δηλαδή Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ατλέτικο, Σεβίλλη, Βαλένθια, Βιγιαρεάλ-να βάλω κι Αθλέτικ Μπιλμπάο; Όμως, είναι ισπανική ομάδα που βγήκε στην Ευρώπη, τερματίζοντας 6η μπροστά από τη Σεβίλλη. Και κάθε ισπανική ομάδα που βγαίνει στο Γιουρόπα Λιγκ, έχει στόχο να το κατακτήσει! Να σας θυμίσω ότι μόλις πρόπερσι η Θέλτα του Βίγκο, που σαν μέγεθος δεν έχει σχέση με την Μπέτις, στην μοναδική της ευρωπαϊκή έξοδο, έφτασε στα ημιτελικά, με τη Γιουνάϊτεντ και δεν πήγε για ένα γκολ στον τελικό…

Η Μπέτις λοιπόν, με πάνω από 50.000 κόσμο στο γήπεδο της, με μεταγραφές όπως ο Γουίλιαμ Καρβάλιο (θυμάστε τον κόφτη θηρίο της Σπόρτινγκ από τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό), ο βασικός πέρσι στην Παρί Αργεντίνος Λο Σέλσο, αλλά κι οι Κανάλες, Πάου Λόπεζ, Σίντνεϊ κι Ινούι (όλοι βασικοί πέρσι στις ομάδες τους στην Πριμέρα), θα έχει 100% φιλοδοξίες για μεγάλα πράγματα στην Ευρώπη. Κι ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει υπέρβαση για να την ξεπεράσει.

Ίσως μάλιστα είναι πιο εύκολο να περάσει τη Μίλαν, παρά την Μπέτις! Μόνο που η Μίλαν είναι πάντα Μίλαν, κλαμπ τεράστιου βεληνεκούς στην Ευρώπη. Κι ακόμη κι η μέτρια πέρσι Μίλαν, για να μην ξεχνιόμαστε, τερμάτισε πρώτη, τρεις πόντους πάνω από την ΑΕΚ, στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ…Η δε φετινή Μίλαν έχει Ιγκουαίν από Γιουβέντους και Μπακαγιόκο από Τσέλσι…Και αναπληρωματικό γκολκίπερ τον Ρέϊνα από τη Νάπολι!

Γι΄ αυτό λέω, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει υπέρβαση της υπέρβασης σε μία συγκυρία στην οποία χτίζει μία ομάδα με 20 καινούργιους παίκτες. Ας ετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για να την προσπαθήσει!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.