Μπατίστα στο gazzetta.gr: «Θα είναι θαύμα να συνεχίσουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ & Ολυμπιακός στην Ευρώπη τον Ιανουάριο!»

Δημήτρης Ρούσσος
Μπατίστα στο gazzetta.gr: «Θα είναι θαύμα να συνεχίσουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ & Ολυμπιακός στην Ευρώπη τον Ιανουάριο!»

bet365

Το gazzetta.gr συνάντησε τον Ντανιέλ Μπατίστα στην εκδήλωση της παρουσίασης της επίσημης μπάλας του Europa League από τη Molten και συζήτησε μαζί του για τις κληρώσεις των ελληνικών ομάδων και τις πιθανότητές τους για διάκριση. Τι είπε για Τουρέ και Άγιαξ.

Τουρκία - Ρωσία με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Γεννήθηκε στο Πράσινο Ακρωτήρι, πήρε πρώτα την πορτογαλική υπηκοότητα, μετά την ολλανδική και στο τέλος αυτή που του… ταίριαξε καλύτερη, την ελληνική! Ο Ντανιέλ Μπατίστα αποτελεί ό,τι πιο γνώριμο σε φυσιογνωμία «ξένου» ποδοσφαιριστή που βρέθηκε στη χώρα μας κι αγωνίστηκε στα γήπεδα της Ελλάδας, έχοντας περάσει την καριέρα του σε Εθνικό (1986-89), ΑΕΚ (1989-92, 1995-99) και Ολυμπιακό, μα κι έχοντας παίξει για την Εθνική Ελλάδας (14 συμ, 2 γκολ).

Έχοντας πλήρη γνώση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ζώντας το πια ως τεχνικός διευθυντής των προεθνικών ομάδων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής (Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α), ο Μπατίστα έχει γνώση και πείρα για καθετί αφορά την παρουσία και τις δυνατότητες των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης.

Το gazzetta.gr τον συνάντησε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Molten για την παρουσίαση της επίσημης μπάλας των παιχνιδιών του Europa League και άδραξε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του για όσα πρόκειται να δούμε τα βράδια Τρίτης, Τετάρτης και Πέμπτης από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο 53χρονος παλαίμαχος άσος χαρακτήρισε «δύσκολους» τους ομίλους της Ένωσης και των Πειραιωτών, εξέφρασε τη γνώμη πως η ομάδα του Ουζουνίδη θα «παλέψει» για την τρίτη θέση με τον Άγιαξ, ενώ υπογράμμισε πως αν οι τρεις ομάδες συνεχίσουν στην επόμενη φάση του Europa League θα πρόκειται!

-Πως σας φάνηκε η κλήρωση της ΑΕΚ και ο όμιλος με Μπάγερν, Μπένφίκα και Άγιαξ;

«Η κλήρωση είναι πολύ δύσκολη, όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για επιλογές έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το Champions League. Όλες οι ομάδες έχουν τεράστια κλάση κι έχει πολύ δύσκολο έργο η ΑΕΚ, πρέπει να έχει εκπληκτική απόδοση για να έχει αποτέλεσμα. Προβλέπω ότι θα παλέψει για την τρίτη θέση με τον Άγιαξ. Μπάγερν Μονάχου και Μπενφίκα είναι οι καλύτερες ομάδες του ομίλου. Από κει και πέρα στον αγωνιστικό χώρο μπορεί να συμβούν πολλά. Εύχομαι τουλάχιστον να καταφέρει να προκριθεί στο Europa League. Θέλει όμως και τύχη».

- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός συμμετέχουν μάλλον σε ομίλους με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας…

«Ο ΠΑΟΚ έχει πιο καλή κλήρωση, πολλοί πιστεύουν βέβαια ότι θα περάσει σίγουρα, όμως δεν είναι έτσι. Πρέπει να παίξει πολύ καλά και να τα καταφέρει εκτός έδρας με θετικά αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός έχει επίσης δύσκολο έργο, όμως η έλευση Τουρέ θα τον βοηθήσει».

- Πόσο σημαντικό θα είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο να πάρουν προκρίσεις οι ελληνικές ομάδες και να συνεχίσουν και το 2019 στην Ευρώπη;

«Θα είναι τεράστια επιτυχία για τις ομάδες μας να συνεχίσουν στο Europa League τον Ιανουάριο! Θα είναι πολύ δύσκολο βέβαια, είναι πολύ υψηλά αυτός ο πήχης. Πάντως σίγουρα θα πρόκειται για θαύμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τρεις ομάδες να συνεχίσουν και τη νέα χρονιά στη διοργάνωση!»

- Υπάρχει κάποιος παίκτης που θα τα κατάφερνε εξίσου καλά με σας στα σουτ, χρησιμοποιώντας αυτή τη μπάλα;

«Ο Μπακασέτας έχει πολύ καλό σουτ, τον θυμάμαι από τις μικρές ηλικίες ότι έριχνε «βολίδες»! Μακάρι βέβαια να μη χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη μπάλα, επειδή θα έχει συνεχίσει στην επόμενη φάση του Champions League!»

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα