Βίντι: Μετά την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ

Βίντι: Μετά την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ

Gazzetta team
Βίντι: Μετά την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ της ουγγρικής Βίντι, η οποία κληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

Μίλαν - Ρόμα και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Τζέκο σκοράρει το πρώτο γκολ του αγώνα. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η Βίντι κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα και για τα μέτρα της έχει κάνει εντυπωσιακή πορεία φέτος στην Ευρώπη, φτάνοντας μία ανάσα από τους ομίλους του Champions League, με την ΑΕΚ να της κόβει το δρόμο στα play off. Νωρίτερα είχε αποκλείσει τις Ντουντελάνζ (1-1 εκτός, 2-1 εντός), Λουντογκόρετς (0-0 εκτός, 1-0 εντός) και Μάλμε (1-1 εκτός, 0-0 εντός). Στο Europa League επιστρέφει στη φάση των ομίλων για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2012-13, όταν είχε τερματίσει στην 3η θέση με 6 βαθμούς με αντιπάλους τις Γκενκ, Βασιλεία και Σπόρτινγκ.

Είναι η νέα δύναμη του ουγγρικού ποδοσφαίρου την τελευταία δεκαετία, κατακτώντας τα τρία πρωταθλήματα που έχει από το 2010 μέχρι σήμερα. Πάντως η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή της στιγμή ήρθε τη δεκαετία του ’80, όταν με την παλιά της ονομασία (σ.σ. Βιντεότον) έφτασε το 1985 στον τελικό του Κυπέλλου UEFA, χάνοντας από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-1 σε διπλές αναμετρήσεις. Η ονομασία της άλλαξε φέτος σε MOL Βίντι μετά τη χορηγία που έκλεισε με την ουγγρική εταιρία φυσικού αερίου και πετρελαίου. Κάτι το οποίο δεν άρεσε στους οπαδούς της, που προτιμούσαν την παραδοσιακή ονομασία του συλλόγου, με συνέπεια να υπάρξουν αντιδράσεις.

Τη σεζόν που μας πέρασε η Βίντι κατέκτησε με διαφορά δύο βαθμών το πρωτάθλημα στην Ουγγαρία συγκεντρώνοντας 68 βαθμούς και αφήνοντας δεύτερη τη Φερεντσβάρος με 66. Η σεζόν 2018/2019 στο πρωτάθλημα της χώρας έχει ήδη ξεκινήσει με τη Βίντι να βρίσκεται στην 5η θέση και 8 βαθμούς, έχοντας δύο ματς λιγότερα και πληρώνοντας το γεγονός ότι έριξε το βάρος στην Ευρώπη.

Στην τεχνική ηγεσία της Βίντι βρίσκεται ο 39χρονος προπονητής Μάρκο Νίκολιτς. Ο Σέρβος τεχνικός αν και νεαρός διαθέτει εμπειρία καθώς βρίσκεται σε πάγκους ομάδων από το 2008, έχοντας περάσει και από την Παρτίζαν. Μάλιστα, το έργο του στη Βίντι κρίνεται άκρως επιτυχημένο καθώς στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα τη βοήθησε να επιστρέψει στους τίτλους. Όσον αφορά στο ρόστερ που διαθέτει η ουγγρική ομάδα, αυτοί που ξεχωρίζουν είναι οι Ούγγροι διεθνείς αμυντικοί Τάμας και Γιούχας, ο έμπειρος Ούγγρος μέσος Χούζτι και οι Σέρβοι επιθετικοί Λάζοβιτς και Μάρκο Σέποβιτς. Τελευταίο μεγάλο απόκτημά της είναι ο 23χρονος επιθετικός Χότζιτς, που αποκτήθηκε για 2,5 εκατ. ευρώ από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, που όλοι πιστεύουν ότι θα εξελιχθεί στο μεγάλο της αστέρι.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα